Lele dusa, dobro sto ste go odnele, inaku da, ic ne mi tekna deka moze cross-infection da se pojavi, i jas tri dena nenaspana, ne znam kako funkcionirav iskreno, konecno odmorivme vcera site ... Sega da se isusat sipanicive da ne gi gledam vekje uff.. So lesno neka mine I kaj maloto
Tolku use 1 den ako drzi....dzabe ke go nosis toa e sirup za temp vitamini tecnosti i poxklin Edit se nosi ako ima epten ama bas epten mn osip Aj use ednas sea vidov deka i bakt plus epten ve spoteralo
Тоа останало, на топло да се чуваат за да избијат побрзо. Нема штета од прошетки надвор ако децата се чувствуваат добро.
После недела од грипот, еве сме со сипаници, мајка со гнојна ангина. Три пати ура. Сега за сега нема тт, можно е да качува тек сеа да качува?
Моите ден два после осип кренаа, и кај двајцата исто. Туку сакав да прашам за боледување кој има инфо, (ќе прашам и во соодветната тема), матичната за варичела ни бара крвна слика ( за било која друга болест/ шифра ни барала за втората недела), и ако треба втора недела, ни треба од дерматолог извештај, но од друга страна кога ја прашав дали ќе ми даде потврда за здраво дете, да го однесам во градинка од понеделник (ова само да посочам нелогичностите пошто немам намера да го носам ваков), ми рече не можела. Некој искуство да сподели со матичен и боледување за сипаници ?
Специјалист педијатар е, вака не "малтретира" протоколски како погоре опишаното, со изговор дека само за оваа шифра имало вакви барања од фондот и многу се нервирам, се очекува дете што се гледа дека има варичела да го мкнам по 3 различни врати, за да може да го чувам дома како што треба ( а они да бидат покриени административно), не знам може сум грешка ама ај.
Заради вакви администации бирав педијатар каде може и крв да земат, да не се влечкаме на 100 места и да чекаме редови.
И мене за да пише дијагноза сипаници и боледување 15 дена не прати на дерматолог за да земеме потврда дека е варичела.
Тоа е тоа, изгледа ист матичен имаме. Каде прашав до сега никој не знаеше за ваква пракса, освен во фонд , таму не прашав (најточно вајлда они знаат).
Za sipanicite ne barase ks tie ne se gledaat na ks cela isipana bese. Rece 2 nedeli jas kako pedijatar davam za potoa ako ima potreba od poveke ke vidime. Baska togas i ne prasa vo koja gradinka odi tie imale.obvrska da prijavat vo ministerstvo. Maticnata vasa e opst lekar ili pedijatar? Specijalist ima pravo 2 nedeli da dade boleduvanje kolku sto znam
Kako ja mackate tecnata pudra? Malata e godina i pol i toa e vriskanje celo maalo da slusa pa nemozime da ja dodrzime. Mnogu i se napravija na liceto i samo se cesa
Едвај, не дава, само со пената дава ама послабо. Јуначки се држи, не се чеша, ама се изнаплака дека ја болеле нозе. А ја мачкам цела, зошто цела е исипана по торзото и лицето импод мишки. Раце и нозе има чат пат некое. Денес е 4 ден.