Мојава прележа во февруари, со мн осип. Вака нема лузни. Ама кога ќе се вцрвени или еве исонча и се познаваат повеќето кај биле(на стомак и на грб највеќе). Ќе и остане така или ќе се среди?
Mojava Mart,uste ima.Dr rece le izbledat site.Malata zaedno so nea,odamna i se izceznati,zavisi kozata,ama ke bide.
Здраво, на ќерка ми пред 2-3 дена и се појави црвена точка, а вчера и се наполни со течност. Дали може да се сипаници? Има само една. Пред 10 дена имаа случај во градинка. Утре ќе се консултирам со педијатарот.
Женски, со пудра од прв ден мачкате? Мојов уште не ги приметува па не ми е јасно дали да почнам да мачкам. И сируп за алергија давате ако почне да се чеша, така?
А до кога мачкате со пудрата? Додека се излупат? Или кора додека фатат И мачкате ли после нешто за флекичките
Денес ни рече учителкава да ја провериме дали има сипаници и ако има 2 недели да не оди. Под брадата кај вратот има точкички, кои и се појавуваат па се губат, приметила и учителката дека се губат ама сепак да провериме. Кај педијатар ваљда смее да отидеме нели . Личи ли ова на сипаници? Спојлер
Не ми изгледа како сипаници. Кај моите први беа црвени точки кои за неколку часа почнаа да се полнат со водичка. Колку време се вака црвени точки? Ако е сипаници и сакате на педијатар, прво најавете се за да не ве примаат со други деца во иста просторија/чекална.
Па откако е тргната во градинка и се појавија овие, се поти ли, дали се валка па ја бришат, не знам. Тоа стварно и се повеќе и поголеми точкиве од претходно, ама и јас знам дека треба како водичка да има, кај нејзе нема, а вика ја прателе цел ден. Кај педијатарот не можам да ги добијам, ќе одам сама па ќе ја внесам ако треба.
Мене ова не ми личи на сипаници. Не може да се појавуваат и губат. Туку кажувајте колку време им треба да се излупат
Колку време пред да се исфрлат се заразни? Пред 5 дена бевме во контакт со дете кое денес е исфрлено(сеуште не се потврдени сипаници) со неколку мозолчиња. Големиот прележа во април,ама се секирам за бебево(4 месеци има). Инаку го дојам,ако постои заштита плус од доењето...
Пред еден месец прележа сипаници големата, малава има 5 месеци и не фати. Според педијатаров наш до 6 месеци доени бебиња имале имунитет од мајката.