Нема заштита за жал и јас го дојам, големот (скоро 5 год) фати прв, после 13 дена фати бебево на 2 месеци и некој ден, среќа помина многу лесно со 20-30 сипаници, со тт до 37.7 најмногу. Само со пудра го мачкав. Големиот крена еднаш до 38.6 и имаше многу сипаници, цело тело со осип беше, секаде имаше. Исто само со пудра го мачкав, ич не се чешаше.
Мајки едното од децава има сипаници. Кажете ми кога да очекувам дека би можеле и другиве дома да фатат? И ако може да ми кажете што мачкате и што пиете .
Инкубацијата е 10-21 ден. Ги мачкав со Poxclin пена и течна пудра со анестезин. Поголем ефект имаше пудрата а и поефтина е. Кога се исушија меурчињата ги мачкав со Bioderma cicabio. Исто така по препорака од матичната пиеја Летизен против чешањето. Но за тоа консултација со лекар.
Ти благодарам. Не ми е јасно од каде фатил. Во градинка не оди,надвор ги шетам ама немаа контакт со други деца... поточно месецов не .
Искуство со помало дете со сипаница? Големиот, 8 години, денес има две на грбот, сигурно е тоа полни се со вода. Што да очекувам кај помалото година и 4 месеци е? Не можам матичната да ја добијам, дали одма да почнам со мачкање нешто кај него? Дали да се избања денес? Има и кашлица тој од претходно, подолго му трае, неколку пати е носен да го слушаат, само природен сируп му препиша матичната.
Само со хиперманган смееш да го исплакнеш зошто ги суши сипаниците. Иначе течна пудра или поксиклин мачкај и ќе поминат. Можно е температура да качи но не мора да значи.Вакцинирани се и двете деца?
Мислев да не е друг вид на сипаница. Ние сега поминавме варичела температура не качи имаше само 6 сипаници избиено и само со пудра третирав дека не го чешаа воопшто и плакнев со хиперманган додека да паднат и да биде на топло само за да се сушат.
Не, таа е големата, меурчиња се со вода полни. Нема и мојот до сега температура, на грбот почнаа неколку нови да се појавуваат, ама не премногу. Фала ти
Ако ти е утеха, на 6 месеци ги помина без температура само многу беше исфрлен и го чешаа. Многу полесно отколку големиот на 3год што ги помина.
Nema sto da ocekuvas za maloto ako ne izbie denes utre ke cekash za sve nedeli pd izbivanieto. Izbivanieto na sipanicite i kolkicinata zavisi od dete do dete sekoe dete so razlicen intenzitet se izfrla. Vozrasta ne e nikakov indokator deka polesno ili poteshko ke gi prelezi. Kaj mene golemipt so 10 sipanicki malata koga fati mema kade nemashe i na liceto i ostanaa dve belegce
Колку дена вадат нови сипаници? 4 ден денес, има нови, не го чешаат многу и нема кренато до сега температура. Првите се веќе исушени. Малото имаше до кај 38 тт пред два дена, очекувам да се појават и кај неа. Сируп за алергија ми рече матичната ако се чеша многу ама немам дадено до сега, немаше потреба, а ако треба за малото што се дава во таков случај? Мислам дека над две години пишуваше на летизенот.
Мајки кога можат да се бањаат децата нормално? Денес 7ми ден сите се суви и малечки, на лице неколку само имаше, повеќе беа на стомак и грб, ама и таму не е страшно. Дали да почнам со Биодерма да го мачкам?
Исто и јас. И тоа по три четири пати на ден ги туширам. Големиот сам бараше, му олеснување кога ќе го истуширав. Може да се тушираат само со вода, и да не се трие телото со крпа. Само да се исуши. Многу е важно крпите да бидат чисти и облеката што се носи за да не дојде до инфекција.