Пената ако го мачкаш додека е ладна смирува чешање. А пудрата помага за сушење. Бебе беше без температура, баткото закачи плус некоја бактерија и пиеше и антибиотик. Ако не помине до утре носи на педијатар.
Конечно денес се без температура. Почнуваат да се сушат сипаниците, насабајле и навечер ги туширам и ги посипувам со раствор од хиперманган. Се прашувам дали да продолжам со пудрата кога веќе се суви, или нешто друго да ставам?
Нас ни рече матичната додека се гледаат како струпчиња да се мачкаат со пудра дур не паднат. После само млеко за тело пошто се суши кожата од пудрата.
Можно е на главата да се појави зголемена жлезда од сипаницата? Малата извади пред 4 дена точно 2 недели после брат и. Е со него поминавме прелесно, немаше многу осип, немаше температура, на лице само 2-3, ама ова се измачи. Температура трет ден, осипана е цела, се чеша, се нервира, на лице особено челото цело со големи и во главчето многу. Ги кине и мислам ќе има лузни. Не остава ни сируп, ни мачкање, ни ништо. Мала е и нема како да објаснам, цело време со плачки сме. Жлездата многу ме исплаши сега, а и подочници е целата лилави, многу ги чеша очите. Има и на уста и внатре на јазик. Кажете дали е нормално и дали ќе помине се..
Конечно денес се без температура. Почнуваат да се сушат сипаниците, насабајле и навечер ги туширам и ги посипува сп раствор од хиперманган. Се прашувам дали да продолжам со пудрата кога веќе се суви, или нешто друго да се става? Мораш да се консултираш со педијатар за очите да ти дадат нешто, а и тие во устата се многу болни за децата и прават нервоза , уште па кога детето е толку мало... на моја пријателка детето за во устата му дадоа гел и за очите нешто, а ако ги копа внимавај да не инфицира, тогаш ќе треба со друго да мачкаш. А за жлездата стварно не сум имала искуство. На вратот е нормално да има од тоа што многу опаѓа имунитетот од сипаници, но за на глава не знам. Прашај доктор да не му ја мислиш, па пиши што ќе направите.
@Mamacita de 2 пишав кај матичната, вели нормално е од вирусот. За во устата имам гел ама таа ништо не остава, се што купивме не го употребивме ко што треба, ништо буквално не дозволува. Едвај сируп за температура со држење и после да се молам да не повраќа сосила.. Со виранто тоа се случи и оставив, само се мачи повеќе. Од тие во устата со мака цица, сака ама бега се држи за уста и само успана успева. Само да поминува побрзо, мислев со големиот ќе е потешко велат помалите полесно поминуваат ама кај нас обратно испадна.
Јави се на матичен лекар, може ќе и дадат ацикловир и сируп за алергија за да намали со чешањето и да престане да исфрла нови. И кај мене беше беше премногу исфрлен. Со лесно
Не се секирај , од секој вирус и од секоја бактерија може да се појавуваат жлездички кај децата. Бактериските поминуваат брзо, со антибиотик, вирусните се губат за неколку месеци сами од себе. Следете само да не се зголемува, брзо да ви поминат сипаниците
Нормално е, штом ги чеша очите може и во нив да е исфрлена. На моето на капаците од очите имаше сипаници. Исто така му препишаа ацикловир таблети (го носевме на инфективна) зошто беше премногу исфрлен и не престануваше да се исфрла. Во уста му ставав нистатин капки,по совет од матичен педијатар. Колкаво е детенцето?
@Sofi.ja година и 5 месеци е. Има на капаците и околу очите, тие со ништо не ги мачкаме и изгледа најмногу ја чешаат. Ќе се консултирам утре пак со матичната.
Јас пак тука. Сега големиот ми е со сипаници. Фати од градинка. Денес избија а иначе температура има од вторникот. Дали температурата е од сипаниците или вирус имал? Правевме крвна слика во средата којашто му беше добра немаше ништо покачено. И ме интересира колку трае и дали само парацетамол се дава? Цела недела скоро ќе е со температура која варира од 37 со 5 до кај 39 со 4.
Од сипаниците е темп, прво качуваат температура па се исипиуваат. Витамини, течности, пена, сируп за алертија ако многу се чеша. Сите различбо проаѓаат со температурата, може да качува се додека излегуваат нови
Нежно се мачка, не да триеш, и ќе чекаш да се впие. Ама треба да ја чуваш во фрижидер да биде ладна. Откога ќе се исуши јас врз неа мачкав течна пудра.
Денес е трет ден со сипаници...уште гледам излегуваат, темп само саботата 37 имаше еднаш и толку, сакам да прашам кога намалува со чешање? Дури денес сме кај матичната да ни потврди и да побарам сируп за алергија? Кај дундето најмногу ја чеша и на грпчето.
Majki 3 godini sme i imame sipanici momentalno 5 ti den. Ne e tolku strasno Za da pocne vo gradinka treba da ja o primi uste 5tovalentntata revakcina.Pa nekoj od iskustvo kolku vreme treba d apomine posle sipanici za da primi vakcina?