Не се стопира тоа, јас ги туширав секој ден да им олесни. Само без шампони и внимателно тапкање да не откорнеш некое, па да се искомплицира.
Јас ги туширав и двајцата цело време. Син ми помина со минимален осип, неколку сипаници на грпчето, ќерка ми повеќе имаше. Значи нема врска осипот со туширањето , кај сите е различно. Бањај слободно и плакни со Хиперманган за дезинфекција. И не слушај баби.
Тоа со туширањето е останат мит.... слободно може да се тушира дете со сипаница, само да не се користат гелови и шампони кои би предизвикале дополнителна иритација.
Pa se poklopi deka posle tusiranjeto sabajle koga stana nemase novi bruncinja, cetvrti den denes mu e od prvoto brunce koga se pojavi,a ne e mnogu isipan i sea koga mi rekoa taka,aman belja mu napraiv na detevo si vikam da ne go mislam znaci eve i drugi kazaa deka tusirale vo denovi na osip
Тоа со туширањето е останат мит.... слободно може да се тушира дете со сипаница, само да не се користат гелови и шампони кои би предизвикале дополнителна иритација, и многу нежно да не се откорнат.
Не се сезонска болест, постојано ги има, во текот на целата година. Поголема активност се забележува во зимски, пролетни и есенски месеци, кога сите деца се во градинка/школо, во лето не дека ги нема, ама релативно помалку се застапени, поради сезоната на одмори.
Да, се додека избиваат може да има. Мојата качи само на 5тиот ден, многу висока, дадов сируп спушти и толку.
Додека не се исипе скрос ќе има температура. Јас како мала кога прележав ситната сипаници имав 40 температура 2-3 дена. Кога почнав по нозе да се исипам ми се намали температурата, така и докторот кажа.