Сипаници кај децата

Discussion in 'Дете' started by maweja, Jul 12, 2014.

1. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Здраво друштво!
    Дали некој имал ваква ситуација? Во сабота треба да одиме за Грција,се е резервирано одамна, но на син ми ќе му биде 10-ти ден од појавата на варичела. Сите брунчиња се исушени, ама се уште му се гледаат, особено на лицето.

Знам дека не треба сонце, па планираме да одиме на плажа само рано наутро и навечер. Ама ме интересира дали може да ни направат проблем на граница поради видливите красти? Дали треба некоја потврда од лекар или не е потребно ништо?

sani99 likes this.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Малата имаше на 03.07 и беше премногу нафрлена, особено позади и сеуште и стојат точките....
    ние идеме на море следната сабота, ќе идеме по цел ден на плажа секако и ќе си спие на плажа ако не се буни здравје.. сигурно сите на плажа ќе си зборат ама што да правам кога им треба време на точките да ги снема.. не бива ни по дома да седиме
    не би требало да прават проблем , вие си знаете најдобро дека се исушени

3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Не е битно што се исушени, треба сувото да падне и да остане како белег пред да може да се бања и слично.
    Мојата дури и после 15 дена имаше суви и непаднати, па ја туширав и бришев набрзина да не се инфицираат.

sani99 likes this.
  4. sani99

sani99 Популарен член

А тие што се како белези, мазна кожа
    како да и поминат :( ептен беше лошо нафрлена посебно кај пелената отпозади

5. Калатеа

Калатеа Популарен член

Мене ми рекоа на Ла рош кремата да ја мачкам, Цикапластот, и мојата има многу белези исто во тој дел, јас една од мене и ставам Фитостимолине, за резот однцарскиот ми ја дадоа, па ваљда и за ова ќе помогне.:?:

sani99 likes this.
  6. sani99

sani99 Популарен член

Може слики од сите крема?

7. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Реално не смее да се помине граница со активен вирус, може да не ве пуштат, ама тоа повеќе за авионски транспорт важи. Е сега за Грција не верувам дека би се замарале, ама можеш да земеш потврда дека е неактивен вирусот, ако ептен се познава , има и тестови за Варичела, види со педијатарот.