1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сипаници кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од maweja, 12 јули 2014.

1. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    2.334
    Иста е и мојата… мачкав сабајле и навечер, еднаш дадов само рупафин зошто мн ја чешаа, и пена по потреба.. денес ако добро рачунам 6-7ден и имаше уште 2-3нови… гледам првите почнуваат да се сушат веќе ама многу е мачно, јас мислев 2-3дена ќе вади нови она цела недела, а батко помал 3г е како почна така остана, него му е 5ти ден и од првиот ден дали 5нови има…
    Не за џабе рекле колку помало толку полесно…

туку ме интересира после колку време сте ги пуштиле во школо? Мојава од вторникот е дома, па планирам таму средина на Февруари да ја пуштам ако е се океј.

2. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    187
    Дали е можно да останат лузни кај дете од 9 год? Има вдлабнатина на една излупена точка на челото и се плашам дали ќе оздрави откако се изначитав дека може да останат лузни па можеби некој овде од искуство ќе ми каже што да очекувам. Утре ќе одиме на лекар да прашаме ама и вие од искуство ако има некој пишете дали сте коростеле нешто за побрзо заздравување на раните кога ќе се излупат за варичела прашувам. Секое мислење би ми значело зошто има повеќе такви длабоки но за на лицето ептен се грижам. :(

3. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    490
    На ќерка ми и остана лузна мала на слепочницата на лицето, се зезнав, и ставав бела бебешка пудра и на соблекување блуза и се откорна. Сипаници прележа на 5 години но за жал остана така (не е многу длабоко и воочливо).

4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    187
    Благодарам за одговорот. Дали се сеќаваш по колку време и заздрави тоа место, нез што да очекувам има и на телото такви длабоки и дали имате користено нешто за да заздрави полесно и против лузни?

5. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    490
    Сопругот и мачкаше некој мелем од кантарион, јас сметав дека треба на дерматолог да ја однесам да ни даде нешто ама не ја однесов и згрешив. Да ја однесев, можеби ќе ни кажеше некоја соодветна крема такада мој совет одете на дерматолог може кај вас ќе успеат да спречат трајно дупче.