Биено кравјо сирење и овчи кашкавал на Алпина Деј пробајте, има во Стокомак. А производи на Vemilk дали имате пробано, тие ми се следни за пробување.
Сори..кога си ме тагнала уште бев модератор, имав по 100тина известувања на секое отварање Името жежено сирење го добило поради жешките камења од андезит на времето што се ставале.. тоа ти е цела постапка.. Денес жеженото сирење е налик потпечено сирење, на вкус уствари како кашкавал Не дека и вака не е убаво, ама стариот рецепт ретко кој го применува.. Ја знам горе долу постапката ако те интересира Алпина деј е од пробиштип. Нема врска со берово..
Се што можам да кажам на темава е дека поради сирење и кашкавал никогаш нема да можам да станам веган. Универзумов ми нема смисла без овие работи
Епа друга Алпина е таа што ја збирам јас. Сигурен сум дека кма и некоја фирма Алпина од Берово што продава сирење. До пред 1 година јадев само такво сирење од продавница за сирење.
Го сакам кравјото сирење на Bella Farm (мислам така се пишуваше), а карневал црвениот од КАМ. Врв ми се.
Мешаното сирење на Кораб - Трница , Едамер кашкавал , кравјо сирење и мешан кашкавал од Еко Шар и последно што пробав вчера , сирењето на Мекиците од Стража .. колку што се сеќавам , последен пат не ме бендиса сирењето таму , ама овој пат или го смениле дилерот или рецептот