Кашкавалот го избегавам, купувам некогаш по 200 гр колку само да не го заборавам вкусот А не дека не го сакам! Сепак во сирење се давам Многу сакам, со многу работи го комбинирам. Понекогаш само парче леб и сирење и веќе сум најадена Јадам мешано сирење од Здравје
Обожаваааам и сирење и кашкавал само тоа козјото сирење не ми се допаѓа (ми мириса на кози) инаку јадам сирење или кашкавал скоро со се.
Оф оф оф кај ме најдвоте во најболнава точка. Од сирење можам да живеам ... со се можам да го јадам, буквално со секое јадење, намирница, манџа, сегде можам да го вметнам, и пржено само сирење да го јадам, печено, топено, со макарони па ауууу ... а колку е нездраво да се јаде толку сирење е друга работа. Кашкавал вака многу не го јадам да речам, ама похован, малкуцка стопен растеглив, спржен со јајца како омлетче ... мх мх мх. И општо јас сум болесник за млечни производи, млеко можам да испијам едно буре и никому ништо ... пак, колку е тоа нездраво е друга работа. Ама се контролирам Барем пробувам Леле ќе си пукнам сега за едно поховано кашкавалче
Уффф! не сум јадел кашкавал цела година и повеќе, ама темава ме потсети па утре ќе си направам тост со кашкавал и салама
дали лудо ти го земаш сирењето за маж, а кашкавалот за швалер? (пошто не го јадам често) да! да можам би се омажила за сирењето и деца би му раѓала од што го сакам во се го мешам, и кај што се меша и кај што не се меша!
Кашкавал обожавам поготово кога е исечен на тенки парчиња хммммммхххм ама сирењето некако не го сакам толку , само со макарони го јадам
Лудо не те сметав за ваква најискено! Па баш ти да мутиш нешто со муж ми Кашкавал си сакам најмногу и со се можно можам да го јадам. И мажот на лудото си ги сакам, ама мојот повеќе
Не сум некој голем фан ниту на кашкавалот ниту на сирењето, го јадам, не дека не јадам, но ретко, само во тостови или сендвичи и сирење во салата ама го одбегнувам затоа што има доста мрснотии кои ствараат холестерол.
Јас мислам дека и кога ќе умрам,ќе ме закопаат со кашкавал и сирење. Малку црн хумор,но неможам да живеам без сирење и кашкавал. Сирењето сакам да не е премногу солено и можам со се да го јадам. Кашкавалот најчесто го ставам врз лепче и го топлам во микро печката и излегува растопен.. Ах... Девојки,ај јас отидов да си стоплам кашкавалче на лепче..
и мене од Идеал Шипка ми се најубави, кашкавал и не толку, ама сирење обожавам и нон стоп го практикувам во јадења
Сирење ми е нешто што највеќе сакам во животот. Ма се нека има, сирење ако нема, ништо нема. Особено биено. Перфекција! За мене велат : "Oна не јаде леп со сирење. Она јаде сирење со леб. "
м м м м...обожавам сирење и кашкавал денот не може да ми помине без тоа сакам растителен кашкавал повеќе
Едно вакво за мене Спојлер и ви гарантирам мир и љубав во моментите кои ќе следат. Кашкавалот ми е поубав, ама не одбивам и сочно и соленкасто сирење. Повеќе сум за обично, кравјо, биеното не го љубам толку, ми се одмили некако. Ама затоа за кашкавал душа давам, башка ако е маалце растопен ехеее...
Обожавам сирење и кашкавал, посебно кравји. И затоа и многу често ги користам во исхраната а бај д веј и здрави се. Овчјо сирење пробав само еднаш и никогаш повеќе. Неможам да го поднесам!
Сиренје ми е омилен додаток во се,во сите мозни јаденја, посебно овци и сто е мозно посолен,а каскавал не го јадам бас ,но во сосови и во јаденја го јадам