Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сирење и кашкавал

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Fearless, 18 октомври 2011.

1. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    сирење фетино од маестро :!:

2. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Ги јадам многу и двете

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Баш многу и не сакам сирење но многу сакам кашкавал.

4. B.Bulka

B.Bulka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    842
    Ги обожавам и двете, ама сепак прво место му давам на сирењто, не поминува ден без да јадам сирење, скоро секое јадење си го мезам со сиренце :lol: Овчото ми е највкусно, а кога би имала можност би си отворила некоја вака пософистицирана продавница за сирења ;)

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.325
    Најмногу ми се допаѓаат сирењата на Здравје Радово. Највкусно ми е овчото сирење. И кашкавалите на Здравје Радово ми се допаѓаат.

6. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Се давам во сирење и кашкавал и ги јадам во огромнии количини. :tmi:
    Дури и дома ми се чудат. :lol:

7. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    си јадам и сиренце и кашкавалче,на идеал шипка ми се најубави

8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Сирење еден период јадев многу, претерано... мајка ми секој втор ден купуваше сирење. После тоа не го јадев можеби цели неколку месеци, многу гадно ми беше. Се чудев како јадат другите, на мене гадно ми беше тогаш, прејадена бев од сирење. :tmi:
    Сега јадам сирење но во нормални количини.

Јас сум но.1 љубител на кашкавал и го обожавам и овој растителниот. На кашкавал не можам маана да најдам. Сите се убави. 8)

9. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.596
    И сирење и кашкавал и двете ги сакам :rofl: :P

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Кашкавал и сирење ако нема во нашиот фрижидер, тоа значи дека впрочем нема ништо за јадење. Поради фактот што ич не сакам месо, мојата замена за месо се кашкавалот и сирењето. Татко ми така не научи и мене и сестра ми, мајка ми јаде, ама не е по нив толку, колку што сме ние тројцата.
    Ма кај нас дома кога се јаде сирењето е на маса, небитно што се јаде. За доручек, ручек, вечера. Ние јадеме грав паралелно си сирење, мусака, сарма, ма сите можни јадење за ручек ги јадеме со сирење. Тестенини веќе се подразбира.
    Обожавам козјо сирење, најубаво ми е. Го сакам и биеното, младото сирење, мувлосаното и овчото. Кравјото го сакам само доколку е мрсно и млечно, не ги сакам воопшто тие ефтините сирење што се суви и без вкус. Подобро едно парче убаво сирење, одошто три парчиња катастрофално.

Кашкавалот веќе го сместувам во моја омилена храна и тоа на самиот врв. Омилен ми е, можам да го јадам онака без ништо, па секој ден би јадела, ништо друго не ми треба. Не можам да го смислам растителниот кашкавал, како гума да јадам, ама затоа пак за млечен добар кашкавал душа давам. Сега во последно време ми е хит Кумановскиот кашкавал, тие кружните пити, фантастичен е. Ги сакам и тој на Сточарство Богданци, Здравје, Битолски и Осоговски.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    До сега никогаш не се случило сирење и кашкавал во фрижидерот да нема..барем јас не паметам :)
    Љубител сум и на двете,се случувало некогаш да ги комбинирам и двете работи заедно при јадење :D

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.325
    Од сирењата не го сакам биеното. Ич не ми е вкусно. Од кашкавалите најмногу ги сакам ајдамер и гауда.

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Голем љубител на сирење сум. Најубаво ми е козјото од Богданци (го има во Кам). Но има и други убави на кои не ми текнува моментално. А за кашкавал Гауда и Ајдамер. Нашиве не ги бива.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.117
    Допаѓања:
    36.325
    Баш пред некој ден пробав од сирењево (татко ми го купи) и многу ми се допадна. Ама, скапо е. Не ми се даваат толку пари за сирење.

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Незнам за тебе, али за мене е најдобро. Здраво е и не е мрсно. 200 денари е негде за едно парче од 700 грама.
    Скоро го пробав и мешаното сирење на Николови. Супер е и тоа. Го има во Веро. На Здравје Радово е добро мешаното.

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    Порано не ги сакав ни едното ни другото :lol: но сега ги јадам. Омилено сирење ми е фета, исто така ми се допаѓа и јакото сирење. Највкусен ми е ајдамерот и еден друг кашкавал не ми текнува име во форма на кругче е, малку е поскап од останатите (околу 500 денари) но е многуубав :)

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Јадам секакво сирење освен фета,а кашкавал само кравски!Овие растителниве што се на ништо ми немаат вкус исто и ајдамерот само за во пица го бидува!

18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Оф леле не ми требасе диетава, ке гледам јадења и рецепти во никое време сега, ми се јаде ми се грака! :worried:

Инаку, без сирење мојот свет не се врти, ама озбилно :D
    Колку посмрдливо, толку подобро, тоа е моето мото!
    Раклет, Горгонѕола, Апенцелер, Бри, Фонтал... аххх леле, како би мазнала едно парЧе сега :devil:

Прикачени фајлови:

19. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Сирење обожавам со се јадам :lol: , а кашкавал само со тост јадам.

20. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Обожавам сирење,кашкавал и е друго слично на тоа :lol: :lol: :lol: су пробала мнооогу а последно што ми одтави впечаток е малешевскиот кашкавал за нова година што си го купив мммммм :P :P