Ги обожавамммм Најчесто дома имаме сирење,го јадеме често,но исто така љубители сме си и на кашкавалот.
ги обожавам и двете но предност има сирењето,еднастовно не можам без сирење скоро во секое јадење го употребувам има и моменти кога ќе отидам до фрижидер ќе си исечам едно две парчња и така си го јадам
Не седнувам на маса без сирење, едноставно не можам без него. Ми оди во секоја (солена) комбинација, а особено обожавам овчо сирење, по можност мавровско. Кој не пробал, it's a must Не сакам несолено и младо сирење, сакам да го осетам вкусот на вистинско сирење, не да има вкус на млеко и да не е соленко. Кашкавал исто сакам. Не толку колку сирење, ама го сакам овчиот кашкавал, исто така. И мешан може да заврши работа, ама овчи си е овчи - ова важи и за кашкавал и за сирење
мммм обожавааам кашкаааваааал посебно кравји- само и таков и јадам особено го обожавам на Здравје Радово а доста убав е и на Идеал Шипка и Милком. Сирење исто јадам многу посебно со ајвар и несолени маслинкии мх мх мхмм. Сирење исто само кравјо јадам и сирењето само на Здравје Радово го сакам, никогаш не сменило вкус
Смоимирско сирење ( мислам не го утнав името ) многу е вкусно, ептен го сакам, а исто и на здравје ми се океј, само не јадам биено, многу ми е солено, а од кашкавал ајдамер на зелена долина
не седнувам на маса без сирење, сакам многу солено сирење и го јадам со свее... Кашкавалот исто така го сакам а нај убав ми е Ајдамер
Од Суташ сирењето вчера го пробав првпат и многу е убаво. Го има во Веро. 100-110 денари е пола кило. Не е скапо. Кравјо младо сирење. Супер е.
Обожавам сирење и кашкавал Најмногу сакам овчо сирење,премногу ми е вкусно,и мислам дека никогаш не би кажала доста од такво сирење би можела да го јадам цел ден. Го сакам многу и тоа Фета или како и да се викат,толку ми е убаво што си го мачкам и на леб. Кашкавалот го сакам само да го јадам со кулен или со пушено месо,онака како за мезенце абе убајни
Јас го немам пробано тоа на Суташ ама мајка ми вика дека нема да го сакам, она го пробала Па и верувам Јас сум манијак по сирења и кашкавали...Можам само на тоа да живеам , без проблем Речиси секој ден јадам сирење и кашкавал. Си одам во маркет и си купувам исецкан кашкавал на мноооогу тенки парчиња и си уживам... Едно време имав и таква диета, буквално ослабев од кашкавал. После се испостави дека некоја добра бактерија од тој тип на кашкавал многу му била корисна на мојот желудни, па затоа така
Е пробај го тоа на Суташ и ќе видиш дека е убаво. Да му веруваш на дедо. А кашкавалот највеќе дебелее, незнам како си ослабела со него.
Ахахахахаххахахаха е ај да верувам. Инако машко сум ))))))) И чудо тоа, стварно ослабнав со кашкавал ))))))))
А знаеш ли колку е штетен кашкавалот....појма немаш колку е штетно... Имаше едно видео како го прават кашкавалот. Баш во Здравје Радово снимаа. Ми се згади...