1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скандалозно!!! ,,Гола привлечност" на Канал 5

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од cresa-jagoda, 14 мај 2023.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.608
    Не е исто, кај реков дека е исто?
    Само си ја објаснив мојата дефиниција за деца, врз база на фактот дека префронтален кортекс се развива до средина на 20 ти. Што значи, твојата перцепција на нештата не е иста со некој 20 годишник, уште помалку со 12 годишник. Или содржините на кои си изложен влијаат на твоето градење перцепција, ставови и поимање на светот, до одредена возраст, вклучително и адолесценција. Ете толку едноставно.
    За мозокот збориме, не за половиот орган.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.211
    Дојдов само да кажам дека не ве можам значи со пренемагањето, АмА јАс Не ГлЕдАм МаЌеДоНсКи Тв КаНаЛи, пу тоа е какано, јас ли да си ја потценувам сопствената интелигенција со македонски канали кои емитуваат политика и турски серии, па ќе си пуштам амерички и англиски срања, па ќе се едуцирам ко човек како се станува психопат бре|(
    Вришти темава од двојни аршини, сето она кое е неморално и неетички со мерак го гледате на странски канали и интернет платформи, ама важно не гледате турски серии во Маќедонија:rofl:

Онтопик на темава:Не сум за емисии од ваков карактер, за мој вкус ова е бљувотина, без разлика дали ќе го гледам на странски, дали на македонски канал, не ми прави разлика:D
    За жал, децата одамна се испуштени од контрола, буквално еден од илјада родител контролира што му гледа детето на глупавиот Тикток и какви погубни игрици плеска на џојстик, какви слики прикачува на инстаграм и слично, ама не, важно контролираат да не гледале дома турска серија снаата кај што им бакнува рака на родителите на мажот:!:
    Се на се, многу е погубен 21 век со "новото нормално" за човек да расте дете, и многу сум среќна што барем тој стрес го немам во животот моментално8)

На Mrs. right, Nikolina35, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.053
    Само во Македонија е светско чудо доколку се емитува вакво шоу.

На sj *O* и JoyJoy им се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.922
    ОК во недоглед можеме вака да се оправаме. Апстрактно мислење се јавува кај 14 години (пред тоа децата с ена ниво на конкретно мислење). Сексуален идентитет се развива до кај 13 години (знам што сум и какви односи сакам), во просек околу 20 години се луѓето подготвени за први сериозни врски. Емотивна зрелост се развива скоро цел живот (и во „зрелост“). Моралниот развој исто така трае и некој не ги ни достигнува послендите нивоа (на скалата на Колберг).
    А тоа со мозокот ако сакаш научниците сеуште дебатираат до кога се развива пре-фронталниот кортекс и дали развојот на мозокот воопшто некогаш запира. Тек сме на почеток на испитување на функцијата на мозокот. Така што 23 исто не ти е точна бројка. Тек ќе осознаваме што и како функционира и што со што е поврзано. Мозокот добро го проучуваме во последните 50 години (со нпаредок на технологија од типот ехо, различни типови скенирања и слично). Пред тоа само на умрени луѓе и на лекарски грешки се учело.
    Така што ти кажав релативизираш. Човечкиот развој е многу посложен од она што вака тука се претставува.
    И целава фама околу емисијава ама ич не е поврзана со човечкито развој туку со лажниот морал на тие што ја скандализираат емисијата.

На MilaSs12 и sj *O* им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    40.566
    Дали озбилно пишувате реферати колку е супер серијава? Trashy е најдобар опис, нема никакво подлабоко значење.

На Mrs. right, 1209, elenaa0805 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.414
    Допаѓања:
    120.580
    Јас не гледам македоски канали освен ако нема нешто да ми задржи внимание ептен. Турски серии гледам на турски зашто си разбирам јазик. И да, на даљинско прво кликам Амазон Приме, Нетфликс, Дизни+, Скај/Шоутајм, ХБО или симињам од Торенти, гледам документарни канали, него ли да уклучам на канал 5 или Сител и да слушам како стенкаат синхронизираните.

7. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    3.228
    https://www.tvpaket.com.mk/dvojni-arsini-na-gledacite-reakcii-za-novoto-show-na-kanal5/
    да си барате авторски права.:D
    И после ќе рече некој форумов бил небитен, никој не го чита.8)

На Gosh, jacqueline.s, Maca Macka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    На Gosh, Аргентина *, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    9.431
    Можат да превземаат, али би требало да кажат од кај го прибрале. Вака е плагијат.

На Gosh и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.608
    На Tanjamm, jacqueline.s, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    9.431
    Џабе ги бараш. Се уклучуваат само кога се гласа форумџика на годината:D

На Gosh и Sielo❤️ им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.735
    Допаѓања:
    129.079
    Ама, не е во ред ова. Требало да побараат дозвола. :D

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.608
    Може побарале:wasntme:...може им дале:D (хау јес ноу:rofl:)

14. barbequmaci345

barbequmaci345 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Ova be so da se pravi ovie skroz otisle so umot i posle zadruga sledno e ova ama zatoa ginat deca od vozovi na tik tok

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Изгледав дел, една девојка отфрли еден дечко зошто му биле малку мали јајцата.
    Која е таа порака и животна филозофија која треба ја извлечам од таа епизода?

На Mrs. right, 1209, MeowMeow и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.608
    Јас немам проблем со лажен морал, ваљда се разбравме (или не):D...доволно беше од мене на темава.

17. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.731
    Допаѓања:
    8.945
    Не сфаќам што е таа поука или заклучок што би требало да го имам после емисијава? А? Тотал булшит .

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.838
    Допаѓања:
    9.485
    Статијава niđe veze. Не знам зошто ми го смешале коментарот со реакции на гледачи кога јасно стои напишано дека од форумот се информирав. Јас не сум гледач на телевизиите кои веројатно го спонзорираат нивниот сајт, читале ама не разбрале.
    btw што е со странава, целата е реклама за сите можни турски серии...

19. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.043
    Не е пренамагање едноставно не знам што е толку тешко да се поверува дека има луѓе што не гледаат македонски програми на пример јас. Што ќе гледам турските серии ? Сигурно нема при здрав разум да одберам да гледам турски серии или политички програми. Немој многу да осудуваш "амерички срања како да се стане психопат"? Колку само добри едукативни документарци и нормални серии има на тие програми. А не на мкд ќе пуштам да гледам општење вриштење и простачки турски серии.

На crimson, elenaa0805, Celltica и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Пуштив една епизода да видам точно за што станува збор, да не биде коментирам на невидено. Не ја изгледав цела, доволно за да кажам дека емисијава е очај. Коментираат полови органи и бираат еден најдобар маж/најдобра жена, според тоа како изгледа неговото/нејзиното тело, за да излезат на состанок. (facepalm) Интимни делови да покажеш на сите, на цела јавност, која малоумност е тоа. (facepalm) Нема цензура, за некои што прашуваа. Ова не е ни забавно за гледање, загреота е. Откако ја видов емисијава, еве поблага сум за тоа што пишав дека жените ќе се гледаат како објекти, во други случаи, на други места тоа е понагласено отколку во оваа емисија. Не е емисијава страшна дека ќе предизвика некакви девијации, туку е страшно проста. И очигледно за прост народ не' сметаат па дојдоа до тоа дереџе да ја емитуваат.

На Misskirova, JoyJoy, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.