Дали знаете некоја агенција што нуди хотелско сместување со вклучен превоз за Скијатос, во септември? Освен Ескејп, пошто се им е резервирано.
https://atlantis.mk/hotel/hotel-bel...tialGuid=aa049a29-3f37-4399-a813-fb4c3d36945c Еве една понуда со превоз од Скопје
Здраво како се движат цените во Скијатос, храна, лежалки и слично? Закажавме преку агенција во септември.
Прилично исто како и на останатите комерцијални грчки острови ако сте биле… Лежалките од 10-15 евра нагоре некаде со пијачка плус. Најскапи лежалки се на Банана бич се сеќавам околу 50-100 евра нагоре, искрено плажата и не е нешто wow за да вредат, според мене најубавата плажа е Кукунарис и цените се многу по пристојни. Има еден огромен супермаркет во центарот не се сеќавам на името и цените се океј има баш екстремно голем избор на храна дури и за најпребирливите. Супер е тоа што има ептен организиран градски превоз ако не сте со кола ќе можете да шетате сегде на сите плажи, има бус на секои 10-15 мин. btw ова е за средина на Јули тогаш сум била ама сигурна сум дека горе доле исти ќе се цените и Септември
Здраво. Со сопругот ќе одиме крајот на мај за Скијатос. Дали има каде да се шета? Кои плажи се убави и во однос на цени дали е скапо?
Скијатос е магичен, бевме пред 5 години и се заљубивме во него Има каде да се шета, не е мал остров и сите плажи што ги посетивме беа преубави, би ги издвоила Koukounaries beach, Lalaria, Banana Beach. Ние кога бевме не беше скапо, лани сакавме повторно да одиме ама искрено цените на сместувањата беа нереално високи, а не баравме нешто посебно, обичен апартман. Ѕирнете на букинг, за во мај сигурно се попристапни цените, ние баравме за август/септември