Лаларија е најубава, ама ти викам се иде само со тура. А ако мислиш на овие другиве, ние бевме на 17 плажи различни со моторчето, некои денови во 1 ден поминувавме и по 4 или 5 плажи, на некои бевме и по повеќе пати и можам да ти кажам дека од тоа најубава ми беше Банана (26) - бевме 3 пати и плус журките кај 6-7 што почнуваат, исто многу ми се свиѓаа и Марата (22), Агиа Елени (25), Вромолимнос (13), Мистик (26) и Кукунариес (26). На сите имаше музика и многу се убави. А од овие помирниве без музика ако си повеќе по такви плажи, ќе ја издвојам Мандраки (23) и Елиа и Агистрос од тие плажите на север. Најлоша плажа од сите што ги посетивме дефинитивно ни беше Канапитца (12) и седевме само 10 мин. Водата беше мирна, ама затоа внатре со тревки и алги и непријатно беше за бањање, што не беше случај на ниедна друга плажа што ја посетивме. А и плажата не е убава. Не си троши време да ја посетуваш ако ме слушаш мене. Исто лоша е и таа кај аеродромот ама само од далеку ја видовме Ксанемос така нешто се вика. Ја се вратив пред 2 дена и уште сум под импресии од островот, така да одличен избор супер ќе си поминеш И што вика Лилит во право е, греота е на преубавиов остров да си поминеш пензионерски.
Jas bev vo juni na skijatos smestena bev Kukunaries i bese prekrasno, i sega za vo avgust barav povtorno za kukunaries ama nemase slobodni mesta. Pa najdovme za Kanapica, vo vila Dimitris. Me interesira dali nekoj bil vo taa vila i dali ima peskiri za banjanje i dali e cisto ili da si nosime od doma se i postelnini i peskiri??
Спорем мене Кукунарис е најубавата плажа на целиот остров, бев оваа година таму и прекрасно е, има многу народ, многу за шетање за гледање исто така прават многу убави јадења само што е малку поскапо од другите места а инаку е прекрасно.
Па нели на Кукунаирес, нема ништо освен плажа? Ние се решивме да бидеме сместени во градот од тој аспект.
Не се изразив како што треба, извини. Сакав да кажам дека таа плажа е најдобра и најубава и има многу народ кои оди таму. Општо за Скијатос има многу за шетање, прекрасна храна...
http://off.net.mk/pisma-na-chitateli/pi ... makedonija Мислам дека веќе сте го доживеале овој ендемичен вид. Ете оваа е Димитрис. Ако одите на Скијатос никогаш не се сместувајте надвор од градот. Ако не шетате низ градот ќе си пукнете од досада навечер во малите места.
Дали некој бил во вила Посејдон во Мегали Амос? Пишува дека е на 2 км од градот. Сакам да одам првата тура во Јуни, дали бил некој на почетокот на Јуни?
Јас имам одено од кај 10 јуни во вила Sun rise на самата почетна автобуска станица во градот, беше супер,само што дуваше ветер повеќе
Лани бевме крај на август, после 28 август журките стивнуваат, не е преполно беше обака релаксирано на Банана Бич.
Јас бев од 20 -30 август, последните два дена се влоши времето, наредната тура после нас било ладно и врнежливо, јас би рекла најубав период дека е крај на август или почеток, средина на јули бидејќи нема толкави гужви, а времето е прекрасно. E сега ако сакаш гужви, журки и слично, тогаш оди во август, само сметај каква гужва е по автобусите, може со саати да се чека за враќање од плажа. @mari4e.19oo