Скокање со јаже

Дискусија во 'Фитнес' започната од Iva-Mici, 11 август 2011.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    скокајте си вие :D , и јас сум скокала ама низ игра, не поради вежбање.
    па досадно ми е в место да скокам и скокам и скокам...... :lol:
    порадо друго би вежбала!!! :)

2. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    А што вежбаш :)?

3. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Мене позабавно вежбање од скокањево не ми се верува дека има. :rofl: :wasntme:
    Абе, ептен е фенси. Ама, овие неколку дена сум на пауза.

И да, стомакот ми е смален. Панталоните ми се лабави. Зар тоа не е супер? :D

4. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Eпа мили мои јас по три дена пауза 2500 денес + саат и 40 мин. турбо џам(turbo sculpt).Мускуливе ми се како пача :D ама затоа утре ќе бидат стронг!
    Иначе сега почнав 3 пати неделно да скокам,немам време многу а и плус со турбо џамов има многу побрзи резултати и повеќе трошење калории(1000 за 1 саат).Ама како и да е првото другарче не си го напуштам :)

5. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Што ви е ? Сите заспавте..
    Јас си наредив еден успех..
    А и плус пак си скокам со теговите од по 2 кг на нозе..
    Само што за жал денес се разболев,имам многу температура и ме боли секое делче на телото..

Вие што ке се пофалите?
    поздрави :* :* :* :*

6. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    А колку време вежбаше на ден?и јс сакам да почнам оти имам проблем со стомакот ;( ;( ;(

7. BeYourself

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Јас пак ќе се вратам во форма. Инаку, не знам дали е од јажето или не, ама стомачето ми е намалено.

Знам дека ќе сум оффтопик, ама ајде ќе си прашам.
    Што да вежбам за намалување на стомачето? Што ќе ми препорачате? :?:

8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Џогинг, јаже, ролери-било која аеробна активност што е повеќе од 20 мин, правилна исхрана (многу битно), вежби за стомачни (комбинирај повеќе видови) и ако можеш општи вежби за фитнес :).

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    До кај сте скокачки?
    Видете ја Сузана, не е нормална, инспирација ми е, онака насмеана ко ќе ја гледам како се поти богами одма скокнувам од стол.(можете и на нејзината страница и на фејсбук да ја следите http://www.youtube.com/watch?v=KN2tr_yZ ... re=related
    Последно и ги правев овие ако не се со јаже.
    http://www.youtube.com/watch?v=ghAarKjbthU&feature=youtu.be

10. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Aаа и јас си скокаам :rofl: али не до толку.. :o ама ми се смачи од чекање. Дајте ми некаков совет за побрзи резултати.. Хаха, ич немам трпение.. :?:

11. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Епа вака.. Секој ден ќе го зголемуваш бројот на скоковите или времетраењето на серијата скокови.Ќе си ја регулираш исхраната,и доколку сакаш да стопиш некои делови вежбај со појас на стомак на нозе.. Инаку доколку можеш да издржуваш,комбинирај скокање јаже со џогинг и со стомачни..Или зумба,аеробик и сл.. еве за мене.. Јас само со јаже неможам.. Тренирам најмалку 2 пати и плус јаже..Иако немам вишок го правам сето тоа за вито тело (иако сега ми е такво).

А верувам и на повеќето овде. На оние што го посакуваат на добар пат се доколку не се откажуваат.

12. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Јас сакам да купам убаво јаже со бројач но не знам каде и не сум шетала за да најдам убави. Го обожава.

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Осевн да разгледаш убаво по кинески продавници, продавници за играчки што имаат поголеми јажиња, или ако има за продавање во продавница за спортска/финтес опрема имаш и друга варијанта да си порачаш од странство, или преку нет или ако имаш некој да ти прати или ако оди да ти донесе. :)

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Од денес и јас ви се придружувам :)
    Направив денес 1000 скока, за почеток доста ми се.Мислев ќе ми досади, ама интересно било :D

15. lara-brun

lara-brun Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    za mene e super skokanjeto so jaze i vrtenje na hulahop,osobeno praktikuvam toa da go pravam i za vreme na menstruacija.Slusnav deka go zajaknuva organizmot i ne pravi poizdrzlivi koga imame menstruacija,odnosno gi sprecuva menstrualnite bolki.Korisno,zabavno i interesno.
    [mod-kirilica:2kuqikzs][/mod-kirilica:2kuqikzs]

16. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Види вака. Има убаво јаже во Орка.Многу девојки го користат,меѓу кои и јас.. Има бројач.Супер е.. Инаку и јас вежбам за време на менструација. Мене не ми смета. И немам болки воопшто. :)

17. BeYourself

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    За колку време отприлика ги правите тие 1000 скока бре? :?: Паузи правите?
    Абе, јас не можам до толку... Патем, кога одиме на физичко, наставникот ни дава јаже, ама преубаво е бре (ептен убаво се скока со него) и нон - стоп сум си со него. :lol: Стигам до 200 скока.

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Jaс ги направив за околу 20 минути, со паузи секако.

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    33
    Скокачи, и јас ви се придружувам во тимот! Денес ми е трет ден, искокав 600 скока и прилично сум задоволна. И браво за тие што скокаат по 2000 скока! Се надевам и јас ке успеам во скоро време да бидам како вас. :)
    Туку, едно прашање, имам малку вишок на нозете и тие спојлерите (незнам правилно како се викаат) и сакам да ги намалам. Е сега, со скокањево ке ми се зголемат видливо мускулите на нозете или ке ми ослабнат? не ми е јасно тоа баш. :?:

20. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Вака мило.. Браво што скокаш,добредојде во клубот !Инаку нозете прво ке се намалат,ќе ти ослабеат па ке се затегне мускулатурата. Кај мене е секогаш така.Јас иако немам што да намалам на нозеве имам забележано дека прво ми ослабуваа па ми се стегнуваат. Инаку штом имаш 600 скокови,ти велам за некоја недела ке имаш 2000. Јас правам 2000 и ги правам за време од 30-35 минути(значи тоа е без престан) а ако земам пауза скокам 15 мин. + 15 мин.
    Кога скокам со 2 кг тегови на нозе скокам само 15 минути бидејки да скокаш со 4 кг на нозе е оптеретување.

поздрав до сите :*

На Night.Wish и XMaN им се допаѓа ова.