Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скокање со јаже

Дискусија во 'Фитнес' започната од Iva-Mici, 11 август 2011.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас со полн стомак не можам да вежбам, ми се лоши и повраќа, макар не јадела многу и гледам да поминат најмалку 2ч од јадењето пред било која физичка активност, особено пред скокање со јаже.

Онаа поговорката "гладна мечка оро не игра" не важи кога станува збор за вежбање :D

На Trendafilka и XMaN им се допаѓа ова.
  2. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Не дека не може гладен, ама зависи што се вежба и колку си гладен. :D

3. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    и јас почнав пед неколку месеци да скокам на јаже околу две недели. првата недела скокав по 15 минути а втората по 30 минути но бев принудена да престанам поради тоа што кога скокав во левата нога ме фаќаше нешто слично на струја и морав да скокам со паузи од 2-3 минути...и не е убаво кога си загреан па потоа се ладиш :/ па сега имав некој проблем со коленото и не сум активна веќе некое време а моето тело не е навикнато на такво нешто затоа ова лето се враќам повторно на јажето за почеток :)) и се надевам нема да имам некој проблем со коленото :))

Иначе за јадењето: се препорачува 1 час пред трнинг да не се јаде затоа што активностите потешко се извршуваат :))

4. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас баш сакав летово да си скокам ама баба ми ми го отерала негде :tmi:

5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Почна да скокам секој ден на јаже, и правам некаде по 800 или 1000 најмногу скокови (значи еден скок едно вртење) но со паузи прво скокам 250 или 300 па одмарам некаде 5-6мин па пак се до 1000
    дали ке имам ефект со ова темпо или ќе треба да го зголемам темпото ?

6. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    супер ти е темпото, постепено самото ке ти се зголемува, како што ке се навикнуваш ке можеш повеќе и повеќе за сега не се форсирај :D

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    супер напредувам во почетокот не можев ни 50 одеднаш да направам а сега 300 можам навистина треба да си упорен...

8. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    епа гледаш, за брзо време и многу повеќе ќе можишш :)), a да знаеш дека и колку да правиш и 50 и 100 многу ефект има скокањето :)

9. juventina

juventina Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Девојки скокам на јаже скоро недела дена секој ден и осеќам болка само во листовите на нозете а други мускули ич не ме болат. Сигурно ли има ефект и на другите делови од телото?

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ја пошто немам јаже, ќе ги правам истите потези како да скокам, т.е ќе емитирам скокање на јаже без јаже и истиот ефект ќе го има со сигурност :!:
    Е сеа само што ми треба поголема кондиција за скокање, зошто немам скокано.

11. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    ^ Би требало да го има тој ефект. Мене јажето ми се скина па додека го среди татко ми си скокам во место и мавтам со рацете како улава и после тоа сум исто препотена и уморена како со јажето :^) :rofl:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  12. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Веќе две недели секој ден редовно скокам со јаже, рано е многу за видливи резутати но ќе се покажат сигурно :)
    Секојдневно го зголемувам бројот на скокови.
    Забавно и корисно!
    Скокајте дечкиии :lol:

13. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Може ли да ме болат страничните стомачни мускулчиња од скокање на јаже?
    Не сум правела стомачни неделава ,а ме боли . Инаку скокам по 2000 дневно .

14. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Слабеат ли бутовите со скокање на јаже? Се топи ли салцето :D Искрено сакам да почнам да скокам и да го намалам салцето во стомакот и бутовите. Па од ваше искуство ќе има ли резултати за месец и пол?

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Јас сум во почетна фаза и повеќе од 100 скока наеднаш не можам да направам. Но затоа пак во текот на денот скокам по неколку пати. Прочитав дека за 15 мин. скокање се согоруваат 150 калории, а 15 мин. ги бројам како 900 скока т.е 1 скок=1сек.

16. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Najprvin izvinete za latinicava...a sega da prasam. Deneska pocnav da skokam za jaze i samo sto napraviv nekolku skoka pocna da me boli na levata strana pod stomakot. Od sto moze da e toa, moze li da mi dadete nekakov sovet? Vi se ima li sluceno toa na nekoja od vas?

17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    Од вечерва и јас ви се придружувам во тимот.... :)
    Уфффф не можам да дишам.... Како за прв пат направив 200 скока, ама со паузи, 4 пати по 50 скока..... На диета сум веќе две недели, ама морам и малку да вежбам, затоа се одлучив за јажето....

Епа ајде со лесно нека ми е :) :sweat:

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Најверојатно ако си почетник воопшто немаш кондиција така да ако си упорна ќе исчезне болката ама почни без форсирање и прави паузи. Направи 10 лесни скока (тие со прескок нога по нога) па пауза од 5-6 секунди па пак 10 скока па пауза и така неколку дена и види дали се намалува болката а би требало да се намали.

Памтам дека и мене ме болеше како дете кога немав кондиција а требаше да трчам па мислам дека е кај тебе слично посебно ако се јавува само при аеробна активност.

Можеш да ослабиш во бутовите под услов да внимаваш на исхраната и имаш доволно интензивен и редовен кардио тренинг (скокање, џогинг, орбитрек итн).

19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас денес си почнав да си скокам на јаже ама чим направив 100 почнаа да ме болат нозете кај глуждот :worried:

20. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Сакам да го намалам стомакот , да се затегнам и да го зацврстам задникот и цело тело , мислам дека това е единствено решение , инаку и трчам секој ден по 40 минути :D