Скокање со јаже

Discussion in 'Фитнес' started by Iva-Mici, Aug 11, 2011.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

^^ Хаха, утре сигурно нема да можам да направам повеќе од денес, како што планирав секој ден се повеќе, ама за 3-4 дена најмногу сигурно ќе помине воспалениево. И се надевам нема уште толку да ми се зголемат листовиве, си ги имам доволно, сакам само да се стегнам малкуцка :wasntme:

funkygirl likes this.
  2. Artemission

Artemission Популарен член

Не се секирај, нема да ти се зголемат. И јас сум си така развиена и немам промени (барем на полошо не) само што ќе ти се зацврстат и ќе изгледаат поубаво.

Jojoba likes this.
  3. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Јас вчера 1000че,денес пак и се така до вторник,после 1200 здравје.Инаку вчера вежбав со тегови и ова рацеве ќе ми експлодираат,едвај пишувам на тастатурава :D Ама против воспаление на мускули се знае што е лекот-дупло повеќе вежбање,така да за саат време ќе го силувам јажето :D

LovelyGirl, Jojoba and funkygirl like this.
  4. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Аааа и јас вчера го силував јажето.Нозете ми отрпнаа,околу 1500 скока направив. (5 серии по 300)
    Ама денес,нема јаже :( Кондиционен тренинг мора малце..

Go girl :D Така продолжи Iva-Mici

XMaN likes this.
  5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Инаку екстра добра вежба е истовремено рипање на јаже и трчање, ама јака му душа на кој може. Јас ќе се срушам после 20 секунди.

XMaN likes this.
  6. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

E не,ќе се заебаваме :D
    Малце офф топик-сакам да најдам хулахоп,ама како за нас не од оние детските,многу се мали и лесни.Знае некој каде да најдам?
    ПС-И денес 1000че и многу сум си среќна :rofl: Сега тегови here I come :)

7. XMaN

XMaN Популарен член

Види во Џамбо кај тегчињата ама не знам дали се детски или ти ко што сакаш :)

8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

70 скока направив, доста е за прв ден, страв ми е повеќе :D
    Инаку различни беа скоковите, со двете нозе па со едната само, па наизменично :)

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Ете за утре пробај 50 со едната, 50 со другата, па 50 со двете нозе. И секој ден наголемувај по 10-20-30 ти ќе си осетиш најдобро.
    Да се пофалам мене мускулчињава ми се боље, може од умор прееска така се осеќав. Се надевам утре ќе стигнам барем до 800 :sweat:

10. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Не ми текнало за скокање со јаже. Само да најдам место кај да скокам, земам јаже и почнувам со вежбање. Убаво ќе ми дојде, ем ќе се затегнам, ем ќе си имам барем малку кондиција за аеробик (од септември некаде) :)
    Се заседов малку летово.

11. L-enna

L-enna Популарен член

Јас како помала многу често скокав на јаже, а и на школо кога имавме физичко и кога имав дозвола, секогаш скокав. Сега сакам да почнам пак, само јаже ќе треба да си купам. :)
    Сакав да прашам како скокате, бидејќи постојат многу различни начини. Со двете исправени нозе брзо го скокате јажето; помеѓу едно вртење со јажето правите 2 помали скока; трчате; прво со една нога скокате, па со другата; скокате наназад; правите 'осмици' (нанапред и наназад) ... ?
    Знам дека објасненијава не ми се баш најдобри, но незнаев како да се изразам поинаку. :?:

12. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Јас скокам кратки скокови со двете нозе (исправени во колената) и мислам дека е најголем ефектот вака,а и плус правиш повеке брзи скокчиња за помалку време :) :)

13. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Јас секој ден различно,прво со едната па со другата,па со двете заедно,па осмици(ама не многу,не сум баш добра во нив), после со трчање.....многу едно десетина врсти имам. И така ми е боље,затоа што ги активирам и двете нозе и стомакот,а не како првиот пат скокав само на едната нога,па имав ненормално воспаление на листот и тоа три дена едвај одев,дури сите мислеа дека ми е шината ногата :D и така едвај чекам утре пак да си скокам :rofl:

14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Со едната, па другата, па двете нозе. Многу ми е мерак да пробам со трчање ама немам простор дома. Утре ќе одам да си купам јаже со бројач па ќе се прчам низ двор, со вакво детско малце ми е срам :wasntme: А и подруго е кога рипаш на помека подлога(трева), нема толкав притисок. Вака на ламинат малце осеќам болки во стапалата

15. softqueen

softqueen Истакнат член

:^) А да не скокаш на цело стапало и на петици девојче ако те боли... Вака кога ја видов темава уште помило ми стана што се зачленив, зашто пред два дена и јас почнав да скокам. Имам вишок на бутовите, а со горниот дел на телото немам никаков проблем, рамен ми е стомакот, слабичка сум, но горниот дел на ноџињата... а пробав, со пешачење, џогирање, ама наместо долниот, горниот дел ми слабееше, а тоа не ми е потребно... па решив и јас да пробам со јаже, ама некако не верувам, не знам мислам дека исто ќе излезе како со пешачењето и трчањето...Па ако некоја има слично искуство, и ако знае дали е ова ефективно за бутовите, ама без да ми се "исуши" и горниот дел, нека пише :) ако не да си барам друго чаре :?:

16. oktavija

oktavija Истакнат член

И јас го имав истиот проблем со дебели бутини, и скокав со јаже по дома, добро е имаше позитивни ефекти, но не можеш да очекуваш само со тоа, мораш да правиш и вежби за нозете, јас се намачив дур ги ослабнав, ама сега се топ... И без диети и такви работи, нема потреба, плус помалку енергија ќе имаш... Хехе, и скокај си по дома, ако те болат стапалата од паркетот, стави си некој подебел тепих или јамболија нешто :lol: и немој да ни одиш по тревите надвор како некои, лето е, има крлежи :D или на некој камен ќе се закачиш :rofl:

softqueen likes this.
  17. softqueen

softqueen Истакнат член

А не, не, надвор никако. Не се само крлежи, и соседите ќе зјапаат како ненормални, тие едвај чекаат некого за сеир... Внатре, дома се што е ризично тргнувам, да не си ја удрам главата некаде скокајќи и тоа е, на прсти скокам и нема што да ме боли, добро сега, ме болат мускулите. А инаку правам и вежби за нозете, но не оди некако, дали генот ми е таков, не знам :?: . Ете ти си ослабела, белки и јас ќе успеам... Да се надеваме

18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Скокам на прсти, ми пиша баш една девојка тука дека така се позатегнати мускулите, ќе пробам и на тепих ако најдам доволно широко место, без да скршам нешто :?:
    Инаку да се пофалам си купив јаже од Орка, 270 денати е со бројач, некое кинеско, тајландско, јапонско не видов точно, ама што е битно :D

funkygirl likes this.
  19. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Ајде честитам,да ги затегнеш нозете сега со новото јаже... :*

Jojoba likes this.
  20. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

[​IMG]оваа последнава за мотивација за сите оние што уште не почнале да скокаат ;)

Jojoba likes this.