Скокање со јаже

Дискусија во 'Фитнес' започната од Iva-Mici, 11 август 2011.

1. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Јас сакам да прашам тие 2000 со колку паузи ги правите ? Јас вчера почнав со 250, ама ги правев со паузи, правам 50 и неможам повеќе, морам пола минута да одморам и пак продолжувам.250 и вода течеше од мене, кога ќе стигнам 2000 не знам што ќе биде. И денес ме боли само листот на десната нога, затоа што само на таа скокав, уште тешко ми е со двете да скокам.
    Или ајде има време додека да стигнам до 2000, пример за почеток да биде 400 и секој ден да зголемувам, ама со колку паузи да ги правам ?

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.981
    На 200 и кусур застанувам да ги истегнам нозете (тоа не трае ни половина минута) и продолжувам.
    Јас почнав со 350 и исто како тебе правев паузи. За 2-3 недели од прилика, дојдов до 2000, со секојдневно скокање. Зголемував за 100 најчесто.
    Сега почнав многу брзо да правам 2000 скока, за точно 47 минути, од кои еве 3-4 минути ми се пауза, па ќе зголемам за уште 200-300 за да дојдам до 1 час скокање.
    Друго, ако те боли листот, не престанувај да скокаш. Ако престанеш, по повторниот почеток пак ќе те боли. Мене ме болеа и рамената и плешките на почетокот, ама сега е се ок.
    Не се откажувај, биди си упорна, многу е ефикасно скокањево. Јас целулут скоро и да немам, а и газето многу фино ми се затегна. И рацете исто така. Абе се комплет :lol:

На Nevermore му/ѝ се допаѓа ова.
  3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Паузата е индивидуална работа, некому речиси нема да му треба пауза додека некој без кондиција и неспремен ќе паузира релативно често. Сама одреди си кога и колку да одмараш, да згрешиш е скоро невозможно зашто ако претераш ќе осетиш па следниот пат ќе намалиш темпо.

Ако не можеш со двете нозе да скокаш барем на 100 скока менувај ја ногата а не 2000 скока само со едната нога, не е фер за другиот лист :D.

Би ти препорачал да пробаш барем неколку скокови секој ден со двете нозе да почнеш да се привикнуваш и ќе видиш дека не е тешко :)

На Nevermore му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    кај се продават јазинја за скоканје

5. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    230
    Денес почнав да скокам, прв ден ми е па почнав со 300 со паузи. Ме измори и испоти добро богами, убаво се чуствувам сега. На бројачот имам за калории, километри, милји и број на скокови. Јас го одбрав она, бројот на скоковите и според тоа гледав, па 300 направив. Мноогу е ефикасно, прв пат после долго време ми е, а одма се чувтсвувам супер, како да сум вежбала незнам колку.

Секој ден ќе додавам по некоја бројка + па сакам до крајот на месецов да стигнам до 2000-3000. Вие за колку време ја достигнавте оваа бројка?

6. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    :clap: Браво!! Ќе напредуваш со тек на време, ич не се секирај. Може да кажеш од каде го зеде јажето со сите тие додатоци на него? :)

7. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Мене ми купија вакво јаже од Џамбо [​IMG],
    значи баш јаже е, не е гумено и тешко, туку ми се плетка во нозе :( Сега дали јас не знам да скокам, дали е до јажево.. Кога замавнувам во воздух, некако уште во воздух се заплеткува и ми удара во нозе..Порачав од тука со бројач http://www.femina.mk/out/?id=a06b042dd3 ... _p300.html ама додека ми го донесат ќе морам да скокам на тоа детското :(

Едит: Не, не и не :@ Пукнав, вртам и ми се заплеткува во нозе !! Дали само 5 пати ќе скокнам успешно и 6тиот ми се плетка .. Дали е до јажето, или јас слабо замавнувам па се плетка, или ми е долго ... Ама застанав на средината и баш под рамења ми доаѓа.

8. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Јас летово редовно скокав јаже. Секој ден.
    Има многу добри резултати.
    Се затегнува телото, а и стомачето ми се намали :lol:

9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Му ја научив финтата ... Треба убаво да ги раширам рацете, силно да замавнувам а да скокам полека.. А јас брзав и не се концентрирав и |( Денес стигнав до 600, скокам колку можам на десната нога, потоа на левата и на крај со двете, ма да ми е многу тешко со двете.. целта ми е 2000 , многу убаво се чувствувам, и се потам бааги .. Ќе видиме колку ќе издржам, ме демотивира тоа што многу време треба да се намачам за да приметам резултати |(

10. White-Lady

White-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    и како одеше плаќањето и тоа? за колку дена ти стигна ако ти стигна? и јас сакам да порачам кај нас со бројач се по 1000ден. луди луѓе... :(

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    И заклучив дека 200 скока ги правам за 2 мин

12. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    230
    Јажето ми го порача сестра ми од eBay и уште одамна беше тоа, ама види, таму имаш многу ефтини ако имаш можност да порачаш. Инаку да, еве сега правам по 1000-2000 на ден, ептен сум задоволна од резултатите, супер се затегнав.

13. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Каде во Скопје,или во Кавадарци можам да најдам бројач јаже до 200-300 денари?

14. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Јас си купив јаже 80ден. со бројач и задоволна сум! :)

15. AliceInWonderland

AliceInWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    Од каде го купи?

16. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Го купив во Струмица,во Дон Андон! :)

17. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    а во Скопје каде може да се најде јаже со бројач???

18. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Бидејќи немам услови за скокање на јаже ,скокам в место наизменично прво со едната па другата нога ,секој втпр ден (т.е. кога не сум на зумба).
    Правам најмалку 1200 потскокнувања ,засега ми е добро ,малку ми страдаат скочните зглопчиња ,ама трпи баба за убаЈна :D
    Листовите ,задникот и задната ложа ми се позатегнати ,пто ми е исклучително важно.

19. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    1200???со одмор???

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на: