Еве неможам да дишам сега одма на Фемина се укључив и да ви се пофалам направив 3020 скокови! СЕ ЦЕДАМ Ама многу е убаво чуството после добар тренинг!
Јас денес почнав да скокам 500 скока ама во серии ги направив и плус вежбав на Орбитрек 35 мин и стомачни правев земете го и тоа во предвид Заборавив да пишам, јас го купив од Орка 280 денари со бројач пред 1 година ама не скокав и неможев оти немав простор дома, е сега да ви кажам мене бројачот расипан ми беше уште кога го купив, ама јас си ги бројам самата
И јас порано скокав на јаже,но ми направи некој проблем на глуждот.Осеќав како чудно да ми се свиткуваше глуждот,што многу ме нервираше ,дури не можев ниту да заспиам навечер.Откако прекинав да скокам еве ми помина тој проблем.
А и за смалување на мало стомаче, т.е. што ме нервира највеќе зашто имам само малце кај долните стомачни, за горе ми е рамно и не се симнува!
Си скокала неправилно односно доскокот не ти бил со доволна амортизација или си била на премногу тврда подлога без да внимаваш или самите глуждови не биле доволно стегнати при доскокот. Што е од ова не знам, кога ќе заздравиш комплетно пробај пак но со некој што ќе ти покаже како правилно да скокаш. Со правилно скоскање нема никакви последици по глуждовите. Се ова под услов да немаш некој анатомски проблем со коската, во што не верувам
Оууу па тоа и се бара. А кажете ми колку пати на ден скокате, по колку... нешто серии. Користите некои гелови +
Скокав едно време но сега зима и малку ладно ми е + мрза и не ми се скока. xD Инаку скокав по 30 минути на ден.. Таман почнав да напредувам се одкажав.
Повеќе од месец дена не сум скокала поради ладново. Правев 2500 скока јас, континуирано неколку месеци. Има резултати, нозете ми се стегнаа многу, целулит веќе немам, рацете исто, стомакот се смали, ама престанав затоа што почнав да настинувам од ладново. Препорачувам.
епа дефинитивно ќе почнам и ова да го практикувам, сестра ми знам пред некое време купи од тоа јажето што има и бројчаник-за нејзини тренинзи. Па сега малце ќе и го позајмам
Со јажето почнав да се дружам повторно, после скоро единаесет месеци, сега правам по 600 скокови, ама ќе наголемува пополека, па се надевам на добри резултати.
здраво...јас денеска почнав да го користам направив 200 скока како за прв ден мислам дека е добро после можи уште 100 да направам почнав и диета и трчам по пола час за еден месец ке видам колку ке смалам па ке ви кажам
а.нушка добре ни дојде во темава, ајде што побрзо да си ја добиеш посакуваната тежина. Инаку јас намалив со скоковите и сега правам само по 300 на ден бидејќи навистина многу исфорсрав наеднаш, ама ќе биде полека ќе успеам.
Cardio:rope jumps Exercising at home is an attractive option for exercisers, offering convenience as well as a way to save money and time. The real issue is how to create effective home workouts when you don't have much space or equipment. You do have to be creative if you exercise at home, but there are a wide range of effective, and accessible, cardio exercises you can do to get in shape, burn calories and lose weight. Below are some of my favorite home cardio exercises you can do anytime, anywhere. 1. Jump Rope What: Turning a rope with handles repeatedly while jumping over it and (optional) chanting rhymes Why: It's great cardio, burning about 220 calories in 20 minutes. Jump ropes are inexpensive, travel well, require no special skills and can be used anywhere you have the space Requirements: A jump rope (Compare prices), a good pair of shoes, patience and practice. Precautions: Jumping rope is high impact and requires practice. It looks easy but beginners may have all the grace of a pigeon-toed elephant and trip often. For the best results, turn the rope with the wrists, not the arms and land softly. Only jump high enough to clear the rope Variations: Jumping on one foot, alternating feet, crossing the feet, jumping with high knees, double turning the rope Best Jump Rope Workouts: Beginner Circuit: Alternating 10-30 seconds of jumping with marching in place for 5-10 circuits. Gradually work up to longer jumping sessions Cardio Circuit: Alternate 30-60 seconds of jumping with other cardio exercises such as marching, jogging, jumping jacks, etc. Strength Circuit: Alternate 30-60 seconds of jumping with strength exercises such as squats, lunges, pushups and dips. Example: Jump Rope Circuit Workout
Најубава работа според мене што може да постои (после ролерките секако). Имам проблеми со колената и не можам толку да скокам како вас по 2000-3000 скока на ден, но еве редовно си правам по 500 скока последните месеци. Само некако тие 500 скокови ми станаа шала, па мислам дека редно време е да ја зголемам бројката. Туку јас не сум многу упатена во овие работи, па да прашам. Дали за време на менструација скокате? Јас тие 5-6 денови не скокам, и после кога продолжувам пак, тешко ми е некако, мускули ме болат, ме мрзи едвај се наканувам.