Од утре скокам! само не знам дали со тоа ке се направат мускули или само салцето од нозе/задник ќе го снема
Мојата омилена кардио вежба. Одлична е за целото тело , јас практикувам 15-20 минути скокање на јаже како завршна активност, после вежбите со тегови. Доста се забрзува чукањето на срцето , а и трошењето на калории е поголемо во однос на трчењето, во ист временски интервал. Топло го препорачувам.
Pocnav da skokam vo Tanana sorcevi po 30 min i vozam staticen velosiped isto po 30 min. Izmegju praam cucnjevi i pijam sasi voda. E sea kolkovite mi se zgolemija duplo. Se ima sluceno na nekoj ili vednas da prestanam, zasto ke nemam sto da nosam.
Сакам да почнам да скокам на јаже, меѓутоа делот од половината па надолу ми е како на сумо борач, значи полна со целулит и нозеве ми се прилично дебели во однос на горниот дел каде што коските ми се испакнати (изгледа откако ке се најадам треба да почнам да правам стој на раце ) Е сега ме интересира пошто листовите ми се онака пополнички, дали има шанси да ми се средат со скокањево?
Jас почнав со скокање со jаже вчера, па ме интересира после колку денови е наjкорисно за телото да се направи ден пауза?
Скокав едно време со јаже...Ееее на времето.... Ама пуста јас јазол околу нозе си направив какво јаже какво скокање...следен пат ако скокам сигурно ќе паднам како некоја тралалајка...Не бев јас родена за тоа пусто јаже...иначе тоа е многу интересно,ама кога не ме бива,не ме бива
Ако секој ден правиш по 300 скокања ќе има некој резултат за месец дена ? Што мислите ќе се намали стомакот .... :\
700 СКОКА ! Горда сум на себе На секои 150 правев пауза од 2 минути за голтка,две вода и продолжував. Првиот ден одвај 50 направив, а веќе после една недела достигнав до 700 без никаков проблем. Се чувствувам прекрасно Да не знае некој колку калории се губат пример со 100 скока?
Многу често скокам на јаже скоро секојдневно и стомачето си го израмнив скроз и плус извишив малку ако можам така да кажам
Преку ден скокам на јаже , но не сум испод 1.000 скока серија ми е по 300 , така да јажето ми служи поише за загревање ...
Мене ме интересира дали скокањево на јаже влијае и на намалување на стомак, или само за нозе и задник е? Иначе, скокам од минатата недела, една недела и некој ден, и првиот пат одвај 100 направив, па почнав да накачувам, 150-200-300-350-400. Сега ги правам по 400 без тешкотии, (почетнички). Вака ќе се задржам неколку дена и повторно ќе зголемам.
епа јас сум слаба и несакам да изгубам килограми, а со скокањето на јаже сакам да си ги затегнам мускулите задникот.. па можам ли многу да ослабаммм??????
Имаше едно време во додатокот на брошурата на авон јаже со мерач е сега дали е штоперица тоа или па ти мери колку пати си скокнал, не знам. Провери на нивната страна
Еј, имало ваква тема, добро е. Од денеска почнав, прочитав дека се постигнува многу добри резултати, па ќе ви пишам.
Порано секој ден скокав на јаже,одржував и кондиција и телце супер Последниве денови на мисла ми е да почнам пак,имам од децава некаде јаже, денес ќе го побарам и почнувам знам дека со редовно скокање се постигнуваат добри резултати