Скокање со јаже ми беше најчеста вежба секојдневно 30мин кога се бавев професионално со боречки спорт, заради брзина... Тогаш јаже квалитетно беше од 50е па нагоре, па вежбав со кабел за струја тенок и можда и боље...
Odi kupi si lisast kabel od pravosmukalka nema bolje Vo sport mort ke kupis jaze so sajla mnogu se lesni kvalitetno profi e mnogu skapo
Леле ја читам темава и сфаќам која смешка сум Сите тука скокате по пола час, а јас бројам до 100 и си викам доволно ми е
Го земав денеска, одлично е. Патем 100 скокови done, немав скокано на јаже добри 12/3 години, мислев 100 се прават како на шала, ама не, не беше баш прелесно. По 100 ќе терам до недела. Па од понеделник по 120, кој сака нека ми се придружи. Главна цел ми е да намалам стомак, слаба сум, ама стомакот ми стрчи, секако внимавам и на исхрана.
Нема подобро кардио од скокање со јаже. И јас сакав да го купам, ама безвезе ми е да скокам, во зграда сум и се плашам да не се слуша премногу. Инаку е жива зараза, главна занимација ми беше во ковидот кога имаше полициски час.
Да, нема смисла ако си во зграда, освен да си на први, или под тебе да не седи никој, умот ќе им го извадиш хаха Јас сум во кујќа.