Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скокање со јаже

Дискусија во 'Фитнес' започната од Iva-Mici, 11 август 2011.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Денес додадов 40 скокови повеќе од вчера, 110. Ќе зголемувам секој ден, па ќе видиме какви ефекти ќе има 8)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevocar

stevocar Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    И сестра ми скокаше на јаже, седум кила симна, само не се сеќавам колку време скокаше

3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    А да ве прашам јас, јас си сум слабичка, ако почнам да скокам на јаже само ќе ми се обликува телото, или...

читам дека сте намалиле неколку кила

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ако јадеш нормално мислам дека нема да симнеш многу, 1-2 кила најмногу, а може ни толку. И јас не сакам да симнам само да се стегнам, ако приметам дека ептен губам на тежина нема да вежбам секој ден, на 2-3 дена.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Не се сеќаваш колку време скокала на ден или колку денови скокала?Ако еден од овие податоци знаеш сподели,ќе ни биде од корист ;)

6. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Здраво .Сеа прочитав за скокање јаже и зацврстување бутови и скокав на јаже (ОД ДЕЦАТА СЕ РАЗБИРА)ама после 100 скок цркнав а инаку сум активна 4 пати неделно вежбам ТАЕ БО.Никако неможам да ослабам а се осекам на алишта дека дека сум послаба ,во што е работата до вагата или до мускулите?

7. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Вагата не е секогаш мерило за слабеење.Јас лично се случувало да сум по 0.5кг или 1 кг ослабната а во обем навистина да ми се познава или да сум 3-4кг а обем 0.
    Значи почни да си скокаш на јаже,ако денес си скокала до 100,утре 150 и така по ред.Никој од прв ден не скокнал 2000пати :lol:
    Инаку и јас денес 1000че...си ја исполнив обврската за денес.Утре пак 8)

На fatbeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevocar

stevocar Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    Секој ден скокаше по еден саат негде така мислам знам дека многу ја болеа мускулите ама се исплати сеа не се сеќавам колкав период скокаше за да намали килажа, ако не кога ќе ја прашам ќе ви напишам А кога скокаше други вежби не правеше. Она беше пополничка во нозете поготово а сега е таман

9. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Како помала скокав а сега :tmi: :tmi:

10. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    јас на 1 недела мењав бројка..прва недела 50 втора 100 и се така..
    се затегнав, мускули, газенце, стомачни..а на килажа намалив само 3 кг..
    навиката ја стекнав на школо..во основно не тераа да скокаме..и така си продолжив..:D

11. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    А наеднаш скокаш до 1000 или правиш пауза 1-2 минути?

12. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    ^^^
    Правам две серии од по 500,а измеѓу пауза 1-2 минути колку да земам здив,ама не скроз да се одморам затоа што после нема да имам сила пак од почеток,вака додека сум загреана сум турбо машина :$ :D

На sweetyears му/ѝ се допаѓа ова.
  13. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Денеска нешто ми тргна и мене бе :$ 2000 си направив,се измотивирав и што е најдобро ослабев 0.7 кг (немам што да скинам 47 кг сум,тамн сум си,ама пусти маки мора до 45-46 да дојдам ) :*

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас денеска 50+, 160 скокови направив.
    Се препотив бре од толку малку мајкуму стара :$

15. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Хммм, јас сметам :!: дека НИКОЈ не може толку долго да издржи да скока на јаже како мене! Успевам ЦЕЛИ 20 скокови, јеј |( :x Се чудам како ли ќе стигнам до саат време вежбање на ден!? :worried: Ех маки мои :tmi:

16. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Јас денес пак 1000че и тоа сеа на полноќ :lol: па немав време денес,ама реков јас не си легнувам без да си ја завршам обврската,ајде уште утре па идеме на 1200. :clap:
    Иначе m2m2m2 само напред,кај и да е за 2-3 недели чекам да се пофалиш и ти со едно 1000че. ;)

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Pumpkin не е страшно,полека полека ќе си влезеш в форма..имаш временце :*

На pumpkin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Ја најотепана сум. Уште од мала не можев да научам да го вртам јажето брзо и сеуште не можам. :envy:
    Ама и не можев и јаже асално да си најдам. Се некои детски ми нудеа до кај колената, ама сега патот накај Орка и ќе купам, а и ќе научам. :!: :evil:

На funkygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ајде скокачки ( :lol: ) како сте ми денес расположени?! Мене денес целта ми е 1000ка, вчера и завчера по 800 се надевам дека нема да ме дрмне денес срце па ќе ви пишам пак :wasntme:
    Поздрав до сите нови скокачки, ви посакувам успеси јас веќе се осеќам подзатегната и едно килце сум симнала, што не ми се свиѓа, па затоа сега ќе си лапнам чоколадце пред скокање :wasntme:

На funkygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Не можам да поверувам дека некои од вас успевате да скокате и по 1000 скокови и тоа само во две серии распределено по 500! :o Алал да ви е :up: , а мене па срам ме фаќа да ви кажам дека јас едвај правам 3 серии по 100 скока (вкупно300) :$ И вечерта пак исто правам 300 скокови и толку ми е! :tmi:

Многу далечна ми изгледа борјката 1000 скокови а уште пак поневозможо ми е да успеам кога ќе помислам дека треба 500 да скокам без престан! Тоа за мене ко научна фантастика ми иде! Ништо од мене бре, катастрофа сум!