Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не се само они туку и двата внука кога ги носеа кај него истото се случило и истото го кажал затоа информацијата и не ми делува на лажна, не викам дека ти лажеш али со тебе така се поставил и така кажал тоа е се

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

добро кажа за сите. Ај сега кажи кој ортопед тебе ти кажа дубак на 5 месеци?

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Прочитај погоре имав пишано

4. kukla21

јас не прочитав. За другарка и роднини да, ама за себе не пиша. Ај пиши пак.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Повели

kukla21 likes this.
  6. kukla21

да не сум била кај неа, ќе ти поверував. Каличанин е против, освен статичен џампер после 7ми месец.

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Малку ме загрижи за болдираново. Ја така правам :( освен што скокнувам еден подој во текот на ноќта.
    Кај двајца педијатри ја имам однесено до сега, имам раскажано како правам за доење и не ми изреагирале.

Те молам за повеќе инфо, или посочи ми кај да исчитам што треба.

mal.ecka likes this.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Добро јас измислувам ;)

9. kukla21

правилно е да се дои на барање! Кога сака и колку сака, без мерење време. Така терав со првата ќерка, нон стоп на цице беше. сега со второво и да сакаш нема нон стоп на цице. Докторката ме советуваше ако успеам да направам некоја динамика на 2-2.5ч би било идеално. За големата дада и за бебе. Големата нема да има љубомора, а бебе помалку грчеви. Уште така терам.
    извини, ама имам подолг стаж кај неа :)

mal.ecka and Bicka77 like this.
  10. Bicka77

Bicka77 Популарен член

аха ок, епа бебево и си бара у суштина на 3 саати, некад 2 ипол, ок, значи добро правам засега, фала ти.

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Еве кукла веќе ти одговорила, не знам бебето колкаво е ама на почеток треба да цица кога и колку и да посака. Потоа самото си фаќа ритам и си бараат на одредено време (2-3 саати). На почеток им е мало желудничето и немаат сила, па затоа цицаат многу често и повеќе спијат на града зашто се уморуваат. Понатака веќе посилно влечат, брзо цицаат и бараат покасно од 2 саати. Плус мајчиното млеко многу брзо се вари и затоа брзо изгладнуваат. Ма да секое бебе е различно, конкретно моето и поголемо бараше почесто да цица и имавме многу чести ноќни подои затоа најдобро е индивидуално да се следи секое бебенце.
    Моја пријателка го изгуби млекото многу брзо заради ваков лош совет од педијатар. И рекол да го дои на минимум 3 саати за да може млекото да се свари. Имаше дома деноноќно плачливо и гладно бебе и наместо да си го надои детето, преминаа на ад и мислам дека уште не е свесна каде ја направи грешката.

Izzy_0504 and Bicka77 like this.
  12. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Фала ти на опширно објаснување, по се што кажавте и ти и кукла добри сме. Бебе нема 2 месеци, бара на 3 саати, некад 2 ипол. Кога ќе побара и давам. Добро напредува со тежина, со пелени исто е ок. Инаку советот за на 3 саати и ја го добив од педијатар али среќа се поклопи со потребите на бебето, инаку ќе давав и почесто да бараше, среќа научив како изкажува глад

Izzy_0504 and Jana06 like this.
  13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ние пола од подоите ни се на три саата. Ама само заради грчеви и прејаденост/надуеност. Нормално не го оставам гладно да плаче. Ама по совет на др.Драгана одвоив. Ни се намалија епизодите со грчеви јако плачење и нервоза на града. А ноќе сеуште нудам и до три подои од кои два во сон за да оддржам лактација. Веројатно заради тоа немам проблем со недостиг на млеко. Сон...што беше тоа? :emo:
    П.С. Сега имаме скок во раст, заби расти на 3 месеци и плус грчеви. Весело :party:

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Уште долго нема да знаеш што е сон ако ти е цицалче :D
    Затоа реков индивидуално е за подоите, но барем педијатрите да даваат совети да се измолзуваш ако не цица бебето често. Должни се да ти помогнат да не го изгубиш млекото.

Tsukinory likes this.
  15. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Мајки 5ти скок можно е да не задрма од 21 и пол нед? Од бебе што до полни 5 мес нема заплачено само се смее, последниве 3 дена кенкава, смешките ги намали, и два дена напади на страшни плачки, плачи по 10 15 мин дури зајдува и одеднаш прекинува се смее? Ова го прави 2,3 пати во дена. Заспивање научна фантастика, мислам крокодил ке заспијам побрзо отколку неа:@. Млеко де пие,де не, вкусови со плачки. Нема знаци на болест. Само коси куби и се става во уста. Може да е забче?

16. Mi LeNa ^^^

Mi LeNa ^^^ Истакнат член

Мајки, 3 месеци и 8 дена сме...бебе непрепознатливо 5 дена со напади на врискање по 2 часа.Денес обива и да цица, штом се доближиме до града бутка, плаче до зајдување,буквално се бориме по пола саат да ја фати без никаков ефект.Два пати измолзувам во шише без никаков проблем си фаќа...
    Се случува во скок да не сака града??

17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Мајки ај ве молам дајте ми слики од апликацијата од 6 ти скок, од сите скокови до сега од овој полудев жими се :drunk:

Kate Rina 93 likes this.
  18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

На ова моето му помина скокот но сепак се буди 4-5 часот и вреска за млеко како да не јадел два дена (facepalm) издржува макс 9часа по последното млеко пред спиење. Веќе долго е така мислев како расте ќе издржува повеќе но не. Битно не било до скокот. :rain:

19. Bella*

Bella* Популарен член

Screenshot_20210301-093950_The Wonder Weeks.jpg

Attached Files:

20. Bella*

Bella* Популарен член

Еве и овде убаво објаснето е
    https://www.instagram.com/p/CI2q0EjL90f/?igshid=a5snyqt19v04

Ava.84, Thallia and elcezelce like this.