Кај нас беше ок, скоро никаква промена освен што почна да се буди 2 пати зс млеко а пред тоа спиеше по 8часа без да јаде. Ова со млекото почна пред 3ти месец и не ни беше во тој 4ти скок тогаш но ете остана до ден денес, сега сме 3 дена пред 5ти скок
Моето бебе њ точно 7 недели, или по термин 6 недели и 5 дена. Цел ден плаче ( ама хистерично плаче) , очињата му се затвараат, а не може да заспие. И кога заспие, спие по 10/15 мин, ептен немирно цело време мрда со раџиња/ноџиња ( вака и од грчевите и е, ама има грџеви од првиот ден како сме дома, никогаш не било вака). Не смеам ни да дишам за да не ја разбудам, а нели пак нешто друго да работам. А синоќа ми спиеше. Во раце ако ја земам вреска, ако не ја земам пак исто. Сака да лежи на кревет или во лулка и муабет да и се прави, ама и тоа за брзо и здосадува, дури се смее почне да плаче. И цело време бара да цица, и давам ( некогаш саат, саатипол, 2 најмногу) па ми повраќа. Цуцла не сака, ништо не ја интересира, ја пресоблекувам често зошто кога е голка се сморува малку. Скок ли е ова? Или нешто друго мачи?
26-27 недела сме, изгледа 5 ти скок? Почна да се буди во 5, а еве денски само во раце ми спие. Ќе ја оставам се буди а нервозна ненаспиена. Не се нервирам ќе читам фемина додека спие.
Здраво мајки, денес ни е 18 ден, па ме интересира дали постои некој скок во развој, зашто приметувам некакви разлики во однесувањето.
Да, 5ти скок. Не се нервирај, да те утешам има и полошо Мојата цела 26та недела денски заспиваше во раце, се будеше по цела вечер на 5-10минути, ретко на пола час. И после наредната вечер и текна да се разбуди само еднаш.
Нема скок на 18 ден, но кај некои порано, а кај некои подоцна почнуваат скоковите, не се целосно совпаѓаат со неделите со скокови во развој.
Да го напишам моето искуство со првиот скок...Почна 4 дена порано него што кажуваше апликацијата, не ни очекував, се чудев што се деси со моето дете се дури не сфатив дека е во прв скок...Баш тие денови се погоди да е убаво времето и шетавме скоро секој ден,надвор си спиеше супер, а дојдевме дома и толку беше...еден ден беше буден од 8 сабајле до 12 навечер со дремки од по 10мин измеѓу а иначе на поручек си спиеше редовно по два часа неколу пати.Најтешкото беше пиштењето...3 пати во денот од прилика еднаш поручек еднаш кун полноќ и еднаш сабајле во 4-5 се плачеше со саати, и тоа врискање до зајдување,ништо не го смируваше...тоа траеше можеби 4 дена па се вративме во некоја нормала..Од тогаш приметив многу промени кај него, сака да е буден подолго, сака да му зборуваш, се смешка, сака тропалки, музика, гледа подолго во ликови едноставно порасна,претходно скоро цело време или спиеше или јадеше или плачеше..сега спремам живци за наредниот скок
Кај нас мирно.. според апликација сме скроз на старт а првиот скок почна неколку дена порано. Сега за сега единствена промена што ја согледувам е дека почесто се радува и возбудува и подолго сака да ја играме.
Исто и мојава се радува,ни се смее,сака да и правиме муабет, минатата недела сакаше многу да спие,сега оваа скроз различно не спие и цело време е кенкава и плачлива.
Ние сме во 4-ти скок до сега бевме супер ама од пред два дена едното почна помалку да пие млеко (на АД се) ако и дадам како што си пиеше го повраќа дали да го препишам ова на скокот или да барам друга причина А и со спиењето некако не сме исти како што бевме пред скокот и двајцата тешко заспиваат навечер Ќе полудам носи едно еден саат ќе го ставам во креветче ќе отвори очи па баба му седи до него, па после носи друго и така во круг два саати и повеќе
Душа не знам дали ми остана да ти кажам ама се тешам дека е само додека се во скок оти веќе без памет останав за се нешто се нервирм
Ти се поклонувам Јас борба водам за денски дремки Од вчера почна да неспие сеа гледам на др гуднајт пишува дека од 14ипол недели е 4ти скок јас мислев од 15ипол недели, протедтира несака да спие, само разгледува на сите страни
Ние спиеме денски сега за сега ама додека да заспиеме е маката со пискање со плачење место не можеме да си најдеме за да заспиеме и кога ќе заспијат дошло време за јадење ама со повраќањето многу се нервирм
Не ги форсирај колку можат толку, мојов ко ќе му ставам шише во уста добива нагони за повраќање па станувам од кревет и стоечки чича раце ми паднаа ама битно јаде
Воопштоне ги форсирам ама мојата не знае сама да престане цело шише да и го дадам ќе го испие и после повраќа...лакома е И мене така синоќе ми правеше со плачки и во раце се раневме
Ах ќе не збудалат Јас нешто сум изгубена во неделите според апп сме 13ипол недели јас бројам 14ипол. Според дневните дремки и тоа пто прави како да е влезен во скок изгледа ми прави припрема