Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Ќе полудам кај и да е.

2. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Кај нас беше ок, скоро никаква промена освен што почна да се буди 2 пати зс млеко а пред тоа спиеше по 8часа без да јаде. Ова со млекото почна пред 3ти месец и не ни беше во тој 4ти скок тогаш но ете остана до ден денес, сега сме 3 дена пред 5ти скок

3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Моето бебе њ точно 7 недели, или по термин 6 недели и 5 дена. Цел ден плаче ( ама хистерично плаче) , очињата му се затвараат, а не може да заспие. И кога заспие, спие по 10/15 мин, ептен немирно цело време мрда со раџиња/ноџиња ( вака и од грчевите и е, ама има грџеви од првиот ден како сме дома, никогаш не било вака). Не смеам ни да дишам за да не ја разбудам, а нели пак нешто друго да работам. А синоќа ми спиеше. Во раце ако ја земам вреска, ако не ја земам пак исто. Сака да лежи на кревет или во лулка и муабет да и се прави, ама и тоа за брзо и здосадува, дури се смее почне да плаче. И цело време бара да цица, и давам ( некогаш саат, саатипол, 2 најмногу) па ми повраќа. Цуцла не сака, ништо не ја интересира, ја пресоблекувам често зошто кога е голка се сморува малку. Скок ли е ова? Или нешто друго мачи?

4. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    26-27 недела сме, изгледа 5 ти скок? Почна да се буди во 5, а еве денски само во раце ми спие. Ќе ја оставам се буди а нервозна ненаспиена. Не се нервирам ќе читам фемина додека спие.

5. Мамијами

Мамијами Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    108
    Здраво мајки, денес ни е 18 ден, па ме интересира дали постои некој скок во развој, зашто приметувам некакви разлики во однесувањето.

6. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Да, најверојатно е вториот скок.

Прикачени фајлови:

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Да, 5ти скок. Не се нервирај, да те утешам има и полошо Мојата цела 26та недела денски заспиваше во раце, се будеше по цела вечер на 5-10минути, ретко на пола час. И после наредната вечер и текна да се разбуди само еднаш.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Silvi00

Silvi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Нема скок на 18 ден, но кај некои порано, а кај некои подоцна почнуваат скоковите, не се целосно совпаѓаат со неделите со скокови во развој.

Прикачени фајлови:

9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Да го напишам моето искуство со првиот скок...Почна 4 дена порано него што кажуваше апликацијата, не ни очекував, се чудев што се деси со моето дете се дури не сфатив дека е во прв скок...Баш тие денови се погоди да е убаво времето и шетавме скоро секој ден,надвор си спиеше супер, а дојдевме дома и толку беше...еден ден беше буден од 8 сабајле до 12 навечер со дремки од по 10мин измеѓу а иначе на поручек си спиеше редовно по два часа неколу пати.Најтешкото беше пиштењето...3 пати во денот од прилика еднаш поручек еднаш кун полноќ и еднаш сабајле во 4-5 се плачеше со саати, и тоа врискање до зајдување,ништо не го смируваше...тоа траеше можеби 4 дена па се вративме во некоја нормала..Од тогаш приметив многу промени кај него, сака да е буден подолго, сака да му зборуваш, се смешка, сака тропалки, музика, гледа подолго во ликови едноставно порасна,претходно скоро цело време или спиеше или јадеше или плачеше..сега спремам живци за наредниот скок :(

На Sinolicka., azelea, ivance.. и 3 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.667
    Како го минувате/минувавте втор скок?

11. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Кај нас мирно.. според апликација сме скроз на старт а првиот скок почна неколку дена порано. Сега за сега единствена промена што ја согледувам е дека почесто се радува и возбудува и подолго сака да ја играме.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.667
    Исто и мојава се радува,ни се смее,сака да и правиме муабет, минатата недела сакаше многу да спие,сега оваа скроз различно не спие и цело време е кенкава и плачлива.

13. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Ние сме во 4-ти скок до сега бевме супер ама од пред два дена едното почна помалку да пие млеко (на АД се) ако и дадам како што си пиеше го повраќа :doh: дали да го препишам ова на скокот или да барам друга причина :^)
    А и со спиењето некако не сме исти како што бевме пред скокот и двајцата тешко заспиваат навечер :sweat: Ќе полудам носи едно еден саат ќе го ставам во креветче ќе отвори очи па баба му седи до него, па после носи друго и така во круг два саати и повеќе :@

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јака ти душа со две :D ја со едно едвај се справувам:wasntme:

15. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Душа не знам дали ми остана да ти кажам ^_^ ама се тешам дека е само додека се во скок оти веќе без памет останав (facepalm) за се нешто се нервирм :whew:

16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ти се поклонувам

Јас борба водам за денски дремки
    Од вчера почна да неспие сеа гледам на др гуднајт пишува дека од 14ипол недели е 4ти скок јас мислев од 15ипол недели, протедтира несака да спие, само разгледува на сите страни

17. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Ние спиеме денски сега за сега ама додека да заспиеме е маката со пискање со плачење место не можеме да си најдеме за да заспиеме и кога ќе заспијат дошло време за јадење :!: ама со повраќањето многу се нервирм :headbang:

18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Не ги форсирај колку можат толку, мојов ко ќе му ставам шише во уста добива нагони за повраќање па станувам од кревет и стоечки чича раце ми паднаа ама битно јаде

19. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Воопштоне ги форсирам ама мојата не знае сама да престане цело шише да и го дадам ќе го испие и после повраќа...лакома е
    И мене така синоќе ми правеше со плачки и во раце се раневме (facepalm):sweat:

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    :angel:
    Ах ќе не збудалат :$

Јас нешто сум изгубена во неделите според апп сме 13ипол недели јас бројам 14ипол.
    Според дневните дремки и тоа пто прави како да е влезен во скок изгледа ми прави припрема:rofl: