Моето во вториот скок кога ќе го видеше шишето почнуваше да вришти и плаче. Пиеше многу малку млеко. Среќа помина
Знам дека е малку 40 мин и сум пробала да ја презаспијам, некогаш презаспива но некогаш не. Надвор во количка исто тешко заспива ама така поише спие, освен ако не ја разбуди некој појак звук. Ноќе коа си легнуваме ќе скрцка креветот и одма се буди. Ептен има лесен сон во последно време а ич не беше таква. До пред месец дена се радував дека барем со спиење ноќе немаме проблем, ги врзуваше по 8 сати некогаш ни за млеко не се будеше. Како заврши тој 4от скок стана таква. Абе цврсто у раце заспана, се доближувам до креветче за да ја спуштам одма во секундата се буди уште не спуштена. Ќе порасне и потешка ќе станува, не е ова решение у раце да заспива, затоа се мислам за др.гуднајт. Цуцла не фаќа, не заспива со цицање, прст не си реди во уста, едино со нишкање се смирува.
Па направи консултација види што ќе ти каже иако мислам дека ти е мала ама не се сеќавам која им е долна граница за кај нив. Прашај најубаво другарка одеше ама бебето 9м и е и успееа со некаков тренинг. Ама не таков со плачење помирно поминала.
А имаш пробано да ја легнеш успана кај вас на спална и да легнеш и ти до неа дури не задлабочи па потоа да ја префрлиш во креветче? За нишкањето немам ум да ти дадам и јас такаја успивам, но ова другово кај нас функционира.
Ако ја преместам ќе се разбуди нема шанси така... Од 4 месеци се препорачува, баш гледав интервјуа. Што порано тоа полесно. Пристапот не е да го оставиш бебето да плаче и така да заспие туку цело време си до бебето ама тоа е во креветче легнато и така го тапкаш додека заспие. Јас имам пробано сама така ама очигледно негде грешам а незнам каде..затоа сакам да се консултирам. А имам роднини што го правеа тој метод cry it out со 6 месечно бебе, им успеа од неколку вечери и сега е 1 и пол година само си заспива. Ама тоа јас не би го правела, нема шанси, плус тука кај нас комшиите одма ќе ме пријават, овие родниниве у Америка таму имаат поише разбирање за вакви работи
Кај мене уште одбива освен ако не лежиме, ( тоа почна од 3ти скок, веројатно и кај вас е тој ) и бира од која града да цица прво , мене многу ми помогна што ја доев во затемнета просторија.
Majki kje moze nekoja da mi pomogne, maloto se rodi 30.03 koga bi trebalo da mu se skokovite, dali sme sega vo nekoj? I ako moze nekoe pojasnuvanje sto da ocekuvam? Fali vi odnapred
Gledam deka slednata nedela ke me mavne gromce narecen prv skok....nekoj sovet sto da ocekuvame? Ko da se malku grcevite i gasovite
@Barbie*world скоковите де сметат според терминот на раѓање, ама пак има некои отстапки имаш на фб и на инстаграм кај Dr.Goodnight @Pacient srna јас ништо посебно не приметив кај моето бебе ни во првиот ни вториот скок
Бебе има четири полни недели и три дена од раѓање, а точно петта недела почнува денес од предвидениот термин, се роди 3 дена порано. Во скок сме или не? Не можам да ја симнам во моментов апликацијата, нешто пејпалот ме зафркава, ако знае некој да ми каже, затоа што бебе не знае веќе што прави, цицнува, плаче, дремнува, плаче, па не сака да цица, ниту да спие, вришти од сабајле, а вчера убаво си спиеше цел ден.
Чекај Ива назад ти е зимата,4 ти скок трае 5 недели...психички незнам како да се спремам кај нас за една недела треба да почне
@doubleinfinity @Tiny Love леле како бе така, тоа е стварно многу време, како издржувате не знам, јас си плачам со неа кога ја гледам како се мачи со грчевиве а не тогаш