Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Добро е што времето е убаво за надвор. Ужива да е надвор во количка. На раат шетаме и пиеме кафе, само тогаш има мир

На Pacient srna и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Леле овој 8ми скок жими се трае вечност :drunk: 20 дена душата ми ја вади со ова лутење ако нешто не е по негово. Среќа спиењето не се поремети како во другите скокови.

3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    14.584
    Гледам тука пишувате дека првиот скок е 5та недела а мене ми рекоја тука дека кога имаше 10 дена била во скок значи ме спиеше нон стоп на цицка.... А и некаде на интернет исто прочитав дека има тогаш скок следниот дека е некаде 3та недела па ќе видиме како ќе биде

4. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Скок или не, многу е нормално толку мало бебе да сака топлина и цицање нонстоп. Мене не ме чуди воопшто и мислам дека не е скок туку нормално бебе во прашање :D па до вчера било во утроба стуткано на топло нонстоп

На BeloMache, thelittle17, KittyCat:) и 3 други им се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    14.584
    Ај за тоа во ред значи со спиење катастрофа од 4:30 до 12:30 вечерта не беше заспана
    А и сега од 4 до 11 1саат ако спие кога се јавив во болница ми рекоја скок е

6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Додека да фатите малку ред ќе биде вака, но ова ти што го опишуваш е многу нормално. Она на кое јас би пазела е да не биде будна повеќе од саат време бидејќи се преморуваат, после е многу потешко да ги заспиеш.
    Изгуглај за прозори на будност кај бебињата. Откако ќе се разбуди нека цица, предоблечи ја , играјте малку и запази го времето.
    Може и да ти покаже дека е изморено со црвени веѓи, прозевање и слично
    Кога ќе го забележиш ова или дека поминало 1 саат од прилика, напрај си рутина за заспивање, отиди во темна соба, пушти бели звуци, повиј го бебето, нишкај и пеј му и ќе заспие. Ако не ти успева да го спуштиш, јас не би форсирала.
    Кога моето беше мало нонстоп на мене спиеше денски, секое дпуштање беше безуспешно. Или ако имаш количка дома вози го во неа.
    не е скок, запази ги прозорите на будност, воспостави си рутина која бебе понатаму ќе ја распознава и ќе знае дека е време за спиење. И со ова ќе се случи некогаш да не спие, сепак може да има грчеви, гасови.
    Многу е мало, само гушкајте се и ќе помине. едит: денски тоа го повторуваш со декоја дремка, запазуваш прозор на буднодт според возраст на бебето и го заспиваш. Кога дојде вечерта и кога ќе заспие за ноќно спиење, кога ќе се буди само нека цица, нека е темно и тивко за да презаспие полесно додека да воспостави ритам за подолго ноќно спиење. Ако нема потреба не мени пелена, не расонувај.

На thelittle17, ivance.., Love86 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    14.584

Е фала ти на одговорот ќе пробам се што ми кажа фала ти ептен :l:

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tanjatt

tanjatt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    206
    дали кога се во скок бебињата одбиваат јадење или повеќе јадат, по неделите би требало да сме во 4скок ама незнам дали на тоа се должи промената кај бебенцата

9. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Од која недела е 7ми скок и ако може некој совет како го поминавте? Ние сме 36та ама имаме будење по целии ноќи на 15 мин 30мин?

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Денските дремки во раце ми ги преспива последниве 2 дена. Утешете ме дека е до скокот, уште 1 недела има од 5 скок.

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да во 4 скок полу заспана цицаше инаку не фаќаше, вриштеше.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    6ти скок е 36 недела, баш кај громчето.

13. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Spored aplikacijava sto ja imam pokazuva deka sme vo 2 skok 9 ta 10 ta nedela,koga ja stavam na grada bez da ja dusne pisti do zajduvanje moram da ja smiruvam za da fati koga ke ja tegnam se smee guka,kako da ja nateram da cica i po 3 ipol saati sum ja ostavila nejke pak isto pisti,cica mn malku po 2 tri min u place se trga,inaku e vesela spie preku den i navecer spie samo sto nejke da cica kako sto cicase,a puni peleni i mocka i kaka,pisuva deka sme 4 dena a deka preistanuvaat uste 3,kakva metoda da bide uspesna da ja nateram da cica,uspana nejke ne otvara usta,poluuspana pak oseka i pisti

14. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Тоа е регресија во спиење, а и веројатно се уште сте во 6 скок. 7 скок е од 42 недела.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    До 2ор месец и 1 недела секој ден вриштеше сам кога спиеше ќутеше :) . После тоа се оправи малце :) не се секирај нормално е :)

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Истото и јас го пишував овде.. Исто ми беше цицаше многу ретко на 3-4 часа 5 минути и после се тргаше и плачеше.. Јас само кога беше заспана можев да и дадам да цица инаку ако ја чекав сама да бара никогаш не бараше.. Инаку и сега после скокот цица пократко време ама барем си бара почесто :D

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Скок ли е што ли е, месец и две три недели сме, на 25ти праиме два месеца, денес е катастрофа значи не е спиена од 10, самп вришти пишти ми јаде по 30мл па плука, прднува, и во раце плаче не се трпи не знам да не ја боли нешто бевме и надвор ништоооо и таму исто вриштење значи се мрднав цел ден сама со неа

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Кога ти беше терминот?

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mojata a ja iznesam nadvor posle e vakva doma. Eve denes bevme kaj moite na rucek, zaspa vo kola koa se razbudi vide ne znae kade e odma ukluci sirenata. Cel den na cicka na saat vreme, niskaj ja nejke da spie samo gleda tamu levo desno i sega doma premorena edvaj zaspa ama se budese nekolku pati valjda od strav pak da ne ne e doma. Ne znam sto ke se prai bebevo samo doma saka da e ama ne moze taka ima da ja sokiram sea sekoj den da se nauci deka treba da seta

На BeloMache и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Моево а види дека е дома и исклучува сирена :D а надвор обожавааааа, цел ден да е надвор цел ден ќе спие :)

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.