И ќерка ми има ноќи во последно време кога често се буди. Скоро сме излезени од 5 скок. Синоќа спиеше убаво но пред 2 дена не сврза повеќе од 2 саати ноќта. И тоа наспана и желна за игра. Ја оставав така во креветче, си брмчеше се превртуваше и ја земав да ја успијам кога ќе почнеше да кенка. А убави и беа дремките пред тоа, убаво јадеше и се тоа...Во скокот заспивањето ни беше тешко по 2 саати се нишкавме се успивавме..
Мајки како се справувате со скокот после годинка? Утре сме полна 61 недела . Од вчера на пладне кога да спие почнува да плаче . Едвај спие по 1 саат. Цел ден е будна и нон стоп е на нозе. Денска еве од утрово како е станала неможеле да ја заспијат ,плаче еден саат. Ноќе знае да зекенка во сон ќе цица и продолжува.
Грчеви има секако само не ги собира како да ја боли не прави така тогаш како да турка нешто ни ќебе остава на неа ни чорапи ама баш ништо а надвор бубалче одма заспива
Здраво сакам да прашам како се пресметува дали сме во 5ти скок родена е на 13.04.2021 несака да спие и само плаче незнам дали е од скокот или грчеви се се смирува само во раце да ја лулаш а ја спуштиш вика
Ќебенце Ранко како пелена дури спија и чорапчиња после капење на вечер заладува јас спијам со ќебе дебело ама сум зиморлива па можи не е на мене хаха ќе пробам без ама ни денски не ми спие и тоа по ромперче и без ништо покриена прееска во релаксатор спиеше
Бебе е во втор скок, ама спие по цел ден, очињата не можам да му ги видам. Се буди на два саати за јадење и преку ден и навечер и кога ќе се разбуди, се буди со вриштење и затворени очиња, само сака да се најаде и да спие. Е само вчера што се разбуди наспан, си поигравме малку, за брзо пак почна да кенка и да зева, па заспа. И денес дали беше пола саат буден од сабајле. Ова однесувањево е од пред неколку дена, од кога е влезен во скок мислам, пред тоа не беше така. Нормално ли е вака да се однесува?
Бебето има 5 недели и 3 дена .. овие 2 дена ич не ми спие преку ден само плаче заспива само во раце чим ја ставам во креветче плаче.. не беше ваква колку толку си спиеше и преку ден нз дали сега е можно скок или сепак грчеви ја мачат?
Овој 5тиот скок ми наплаќа за 4тиот Ова е хорор ни денско спиење преку ден кенкав претешко го заспивам сеа дури 3ч го заспивав навечер ми се буди цела вечер плус учи на стомак да спие и само ќенка и во сон по цела ноќ го пазам Дали ова има крај??! Ми се плаче од умор
Оххх исто, исто поминавме..Само што мојава не спие на стомак ама знае во страна да си се сврти. Заспивањето со часови траеше...Последица од скокот ни остана тоа што мноогу време и треба за ептен цврсто и длабоко да заспие, што не можам да ја спуштам во креветче без да се раЗбуди. Така да, за денските дремки веќе не се ни трудам да ја спуштам во креветче..Во раце ми заспива и ја оставам на спална. Ноќе си спие во креветче без проблем ама ја чекам да заспие многу цврсто во раце па да ја ставам за да не се разбуди.
A izvinete vaka mozebi off topic megutoa deka vi zaspivaat bebinjata so vas, jas od umor nekogas ja dojam vo lezecka polozba i zaspivam so nejze na ramo a na net citav da ne spijat so nas najverojatno za da ne ja smackam.. ama nemozam premn sum umorna i nesvesno zaspivam zosto nekogas i ona samo taka zaspiva pa dali e ok? Bidejki bas na ramo legnati edna do druga zaspivame
Труди се да не заспиваш со неа, не само што ќе ја смачкаш туку и полошо можеш да направиш. Типкај со раката која ти е слободна, на моб, запали светло ако треба. Не заспивај со неа или сопругот нека биде буден со вас за да ви биде полесно.
Истооо и кај нас стана ептен хаотично со кенкање и претешко заспивање се надевам ќе се врати во нормала
Леле значи и мене исто ме најде друго дете е денес само плаче вика и сака на града да е,па ќе поврати се смирува само во раце...иначе вака преку ден си спие ама денес е хаос веќе е 5та недела
Има некој во 6ти скок да сподели искуства? Девојкава моја одбива храна т.е држи во уста лажичка по 10 минути и плачи на цел глас, скок е, заби ли се незнам важно е неподносливо, сите скокови ги поминавме до сега со штрајк со глад, спиењето непроменето од старт лошо и уште лошо со 100 будења ноќе
Znaci od krajniot termin na ragjanje a ne od datumot na ragjanje...moevo e rodeno pred terminot znaci od terminot da gi racunam nedelite