Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И ќерка ми има ноќи во последно време кога често се буди. Скоро сме излезени од 5 скок. Синоќа спиеше убаво но пред 2 дена не сврза повеќе од 2 саати ноќта. И тоа наспана и желна за игра. Ја оставав така во креветче, си брмчеше се превртуваше и ја земав да ја успијам кога ќе почнеше да кенка. А убави и беа дремките пред тоа, убаво јадеше и се тоа...Во скокот заспивањето ни беше тешко по 2 саати се нишкавме се успивавме..

На BeloMache и firequeenn им се допаѓа ова.
  2. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.113
    Мајки како се справувате со скокот после годинка?
    Утре сме полна 61 недела .
    Од вчера на пладне кога да спие почнува да плаче . Едвај спие по 1 саат. Цел ден е будна и нон стоп е на нозе.
    Денска еве од утрово како е станала неможеле да ја заспијат ,плаче еден саат.
    Ноќе знае да зекенка во сон ќе цица и продолжува.

3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nozete stom gi diga da ne se grcevi

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    14.584

Грчеви има секако само не ги собира како да ја боли не прави така тогаш како да турка нешто ни ќебе остава на неа ни чорапи ама баш ништо а надвор бубалче одма заспива

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Здраво сакам да прашам како се пресметува дали сме во 5ти скок родена е на 13.04.2021 несака да спие и само плаче незнам дали е од скокот или грчеви се се смирува само во раце да ја лулаш а ја спуштиш вика

6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Zasto kebe i corapi neli na Malta ste:)

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    14.584

Ќебенце Ранко како пелена дури спија и чорапчиња после капење на вечер заладува јас спијам со ќебе дебело ама сум зиморлива па можи не е на мене хаха ќе пробам без ама ни денски не ми спие и тоа по ромперче и без ништо покриена прееска во релаксатор спиеше

8. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.058
    Бебе е во втор скок, ама спие по цел ден, очињата не можам да му ги видам. Се буди на два саати за јадење и преку ден и навечер и кога ќе се разбуди, се буди со вриштење и затворени очиња, само сака да се најаде и да спие. Е само вчера што се разбуди наспан, си поигравме малку, за брзо пак почна да кенка и да зева, па заспа. И денес дали беше пола саат буден од сабајле. Ова однесувањево е од пред неколку дена, од кога е влезен во скок мислам, пред тоа не беше така. Нормално ли е вака да се однесува?

9. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Бебето има 5 недели и 3 дена .. овие 2 дена ич не ми спие преку ден само плаче заспива само во раце чим ја ставам во креветче плаче.. не беше ваква колку толку си спиеше и преку ден нз дали сега е можно скок или сепак грчеви ја мачат?

10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Првиот скок ве фатил..5та недела е тој 1 недела трае

На marija99992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Овој 5тиот скок ми наплаќа за 4тиот
    Ова е хорор ни денско спиење преку ден кенкав претешко го заспивам сеа дури 3ч го заспивав навечер ми се буди цела вечер плус учи на стомак да спие и само ќенка и во сон по цела ноќ го пазам
    Дали ова има крај??! Ми се плаче од умор

12. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    I mene me interesira Kako se racunaat skokovite...Kako odi po nedeli

13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Од термин на раѓање

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Оххх исто, исто поминавме..Само што мојава не спие на стомак ама знае во страна да си се сврти. Заспивањето со часови траеше...Последица од скокот ни остана тоа што мноогу време и треба за ептен цврсто и длабоко да заспие, што не можам да ја спуштам во креветче без да се раЗбуди. Така да, за денските дремки веќе не се ни трудам да ја спуштам во креветче..Во раце ми заспива и ја оставам на спална. Ноќе си спие во креветче без проблем ама ја чекам да заспие многу цврсто во раце па да ја ставам за да не се разбуди.

15. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    A izvinete vaka mozebi off topic megutoa deka vi zaspivaat bebinjata so vas, jas od umor nekogas ja dojam vo lezecka polozba i zaspivam so nejze na ramo a na net citav da ne spijat so nas najverojatno za da ne ja smackam.. ama nemozam premn sum umorna i nesvesno zaspivam zosto nekogas i ona samo taka zaspiva pa dali e ok? Bidejki bas na ramo legnati edna do druga zaspivame

16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    Труди се да не заспиваш со неа, не само што ќе ја смачкаш туку и полошо можеш да направиш.
    Типкај со раката која ти е слободна, на моб, запали светло ако треба.
    Не заспивај со неа или сопругот нека биде буден со вас за да ви биде полесно.

На Ava.84 и marija99992 им се допаѓа ова.
  17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Истооо и кај нас стана ептен хаотично со кенкање и претешко заспивање се надевам ќе се врати во нормала :sweat:(fingers)

18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.500
    Допаѓања:
    4.495
    Леле значи и мене исто ме најде друго дете е денес само плаче вика и сака на града да е,па ќе поврати се смирува само во раце...иначе вака преку ден си спие ама денес е хаос веќе е 5та недела

19. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    154
    Има некој во 6ти скок да сподели искуства? Девојкава моја одбива храна т.е држи во уста лажичка по 10 минути и плачи на цел глас, скок е, заби ли се незнам важно е неподносливо, сите скокови ги поминавме до сега со штрајк со глад, спиењето непроменето од старт лошо и уште лошо со 100 будења ноќе :drunk:

На Kate Rina 93 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  20. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Znaci od krajniot termin na ragjanje a ne od datumot na ragjanje...moevo e rodeno pred terminot znaci od terminot da gi racunam nedelite

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.