Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Po appot treba da sme 2 skok ama da ne se.podrecam bebevo super si e. Poveke mi reagira na promena na vreme nego skokov...

2. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Овој 5ти скок ќе го запомнат цел живот.Добро зошто бебе се дере ( аааааааа),значи не плаче,не рева буквално се дере.Само што ја виде тегличката со каша и лажичката она затвара уста..Значи две недели ништо не сака...Неможе ниту една кашичка да не знам да и погодам.Пораснав едно дете со каши до година ипол,екстра напредуваше ...Имаше и кај него периоди на нејадење ама оваа буквално уста не отвара.
    Барем да цица ќе кажам до тоа е..уште во полусон се мачам..дремките се намалуват,поретко цица.
    Ова е веќе лудило
    Заби ...скок...незнам до кога вака
    За два месеца тргнувам на работа

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Me interesira edna rabota...uste od sea psihicki se spremam za onoj skokot okolu 4mesec poso i sea znae cat pat da nejke da.mi cica i se nerviram tek togas ne znam kako ke terame. Bebinjata sto se na ad vo skok isto odbivaat da pijat od sise? Ili ovie doenive vo skok da ne prifakaat polesno od sise ne znam....mojava e 2 meseci pred nekoj den ja ostaiv podolgo so sise nejkela da im pie od nego, sea ne znam dali da ja ucam i od sise da.pie cat.pat molzeno ili da si ja ostaam na cicka prikacena samo

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Моето во третиот не сакаше да пие од шишето кога го видеше плачеше. Така да исто е .

5. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Многу ми е криво што не ја научив да пие од шише,не бев доволно упорна изгледа.Мојата од како е влезена во скок таму некаде од 3ти месец не е излезена..никако не цица будна...
    Еве ја 6м е вода пие од лажичка,како куче со јазичето надвор шламка

6. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nego dijazepam moze dur se doi:rofl:

7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Исто е и со шише верувај:x.
    Јас би нешто појако. Никако да прекине ова негово дерење. А моментално не е во скок се спремаме за 6ти. Вака е хаос а во скок е ужас

На Alishan30 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    После 5ти скок дали ќе се смири малку бебето,барем да пројаде
    И ме интересира дали после скокот ќе фати некој ред,значи кај нас секој ден е различен и хаотичен

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    И да фати ред таман че фати че се поремети пак бар кај мене е така до сега еве че има некој период ред после пак се се пореметива што заби што скокови ....

На Alishan30 и Love86 им се допаѓа ова.
  10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Во 4 скок дали само одбиваат да цицаат или и да спијат?
    Од утре по апликација ни почнува 4 скок ама мојава цела недела изгледа ја фатија моменти пред скок.. Полудев со неспиењево значи ја држам да спие по цел ден сега и со држење не заспива.. Денес само 2 дремки имаше и не сакаше да спие никако си седи по 4 сати разбудена.. Еве сега само што заспа едвај со сите маки плачење, вриштење да мислеш господ знае што и правам.. Навечер спиеше со неколку будења сега 2 пати станува еднаш кај 1 другиот пат во 4 и си останува будна до 6..

Ако е вака цел скок ќе полудам ;(;(
    Како го издржавте некој совет?

На thelittle17 и Love86 им се допаѓа ова.
  11. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мојава од 3ти скок одбива да цица,4ти беше хаос..само во полусон така и си остана( многу слабо напредува)
    Моментално е 5ти скок одбива и каши и цицка+заби
    5ти според мене е многу потежок од 4ти

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Јас колку бев преплашена од скокот како ќе е , излезе спротивно , може да се каже дека лесно поминаме 4 скок. Пред некоа ден заврши :whew: Недела на громчето ми протестираше со цицање , шише еднаш дадов молзено , ( алал да ви е :bow: на тие што се молзите континуирано , јас едвај успевам кога морам да извадам соодветно мл за оброк со пумпа и мн ми е мачно и болно )
    Имаше ден мисл дека 2 или 3 подои имаше само и пиеше молзено тек вечерта. Доближи го до града , вреска се тегне , што се не пробав Исто и неколку ноќи често ми се будеше , спиеше немирно. .

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  13. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Koja aplikacija ja koristite

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.976
    Да, ќе се смири малку и потоа доаѓа 6ти скок. Со јадење така и така, еве ја секоја вечер се буди навечер по 2-3 пати со плачки.
    Вратив ноќен подој во овој скок а со месеци не цицаше навечер|-)
    Тргнав на работа па станувањево навечер ме убива.

15. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Тогаш да спремам живци зашто ова е лудило.. За цицање сега за сега е добро, од денес ни почнува па ќе видеме ама со спиењево незнам дали е од скокот ама веќе 1 недела пред не ми спие како што треба што ќе правам ако цел скок е ваква:sweat:

The wonder weeks

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Тој скок се поклопува со регресијата во спиење.
    Мојов е на почеток... и така тешко спиеше, а сега е левел погоре :D
    Ви добар ден прави една добра дремка, другите по 20 минути и кенка од умор цел ден. Исти со држење, таа добра дремка му ја продолжувам, станувам и го нишкам или давам да цица па презаспива. Со наредните ништо не успева. Навечер будење и цицање на секој час, и ептен тешко заспива. Премалев од пеење и нишкање :D
    Исто ко твојата, кога ќе се разбуди во 4 крајно е, наредно дремка кон 8.
    За среќа цица. За плачењето не ми се зборува, од нигде никаде, од смеење наеднаш ќе вресне.
    Кај громчето не знам што ќе биде :drunk:

Во секој случај, се’ е нормално... ќе си помине и оваа фаза па ќе дојде нова. Така си растат, ќе издржиме.

Последна измена: 13 јуни 2021
    На CareTee, Ava.84, girl__20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Скокови има и се осеќаат ама не препишувајте се на нив, кога читам како психички се спремаат мајки за некој си скок... :?:
    опуштете се малку и остајте работите да течат во свое време. бебе не сакало да спие, да цица и слично.. тоа се случува преку целата прва година па и натаму, не мора да е скок.
    Еве кога моето бебе требаше да е во трет скок врзуваше по 7-8 часа спиење. Кога не беше во ниеден скок почна да се буди по 5-6 пати навечер.
    Поентата ми е, не шетајте со чадор чекајќи да заврне дожд :D
    Уживајте малку :sun:

На Iva Mitrevski, LucyLu, Pacient srna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Ние бевме тука со термини блиску.. За преку ден не спие никаку таа освен кај мене и по цел ден си се чувавме за спиење, ама сега и така не спие, плаче, се турка, се тегне и очите отворени како да е наспана а била 2-3 часа разбудена ..
    Ама сега и навечер е проблемот :wasntme:
    Ајде ќе издржиме 5 недели ништо не се :rofl::rofl:

Не дека се спремам психички :)
    Само сакав да знам дали до скокот е или не зашто до пред 1 недела си спиеше со будење за цицање и веднаш заспиваше пак, сега по 3-4 часа си е будна и има енергија како да спиела 10 часа (како претхорно) а само 6-7 часа спие, се буди цица и после не сака да заспие.. Исто и преку ден со молење, со плачење со се и сешто и пак не спие
    Иначе да исто во 3 скок само не цицаше често пати како претходно инаку ништо друго не сетивме.. Ама затоа 1 и 2 беше премногу нервозна, не цицаше не спиеше и само плачеше и кенкаше ... :worried:

На Barbie*world, Katerina94 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Кога почнува 3тиот скок?

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на: