Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Здраво, дали може некоја да ми слика од апликацијата за скокот во 64та недела? Мислам дека ова е врвот, невозможен е, се дере како да го колат, живци снемав...ако излезам некаде одма вришти, додека си игра мора со него да си играм, се да се гушка, не можам да мрднам..страшно :devil::devil:

2. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Веројатно е овој
    Screenshot_20210615-224402.jpg Screenshot_20210615-224402.jpg Screenshot_20210615-224418.jpg Screenshot_20210615-224424.jpg Screenshot_20210615-224418.jpg Screenshot_20210615-224402.jpg Screenshot_20210615-224418.jpg Screenshot_20210615-224424.jpg

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Не знаев дека овде ги има, фала ти многу значи при крај е 8) едвај чекам да заврши и последниот :whew:

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    536
    Термин ни беше 7 февруари дали ќе може некој што ја има апликацијата да ни каже од коа ни почнува 4ти скок ви благодарам мајки

5. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Здраво. Тие што се предвреме родени дали баш ви се поклопуваат скоковите по термин на раѓање или поместени се?
    Моево е 34 родено,ама некако како порано да се скоковите од што е предвидено.

6. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    536
    Па јас колку што знам се пресметуваат по термин на раѓање

7. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Така де, по термин на раѓање, но по однесувањето кај моето како да не се скоковите пресметано по терминот, туку како да се порано.

На Sandrus17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    App e toa ne moze da e tocno. Realno mene poveke mi koristat sovetite i znacite za skokot za da vidam sto kako se desava nego datite...

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Ехе мајка ќе заврши уште малку скокот…мене термин ми беше 6 февруари имаме уште 6 дена од скокот,значи вие уште 7

10. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    исто, некогаш имаме посончеви денови во период на скок и обратно.

11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    А да прашам, по апликацијава вели за една недела прв скок, од due date, а по знаците мислам дека сега во 6та недела е во скок:?: повеќе ми се совпаѓа со денот на раѓање, а не со првичниот due date… Кај некоја друга вака да е?!

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.885
    Не си сама. :) Кај мојот е со денот на раѓање.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Можеш да ми кажеш за која апликација станува збор?

14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Мојава е 10 месеци , сите скокови и се по раѓање :)

На starfish, Kolache na mama и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I kaj mene ne e tocno i ne moze da bide jer criotransfer e detevo,5dena bese u lab pa ise godina u zamrzivac...kako da e tocno:D

На Dee*Tee, DELFINA81, starfish и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Wonder weeks се вика, јас ја симнав и ја платив околу 200 денари.

На IChika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Isto e i kaj mene

18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.382
    Мајки дали некои од скоковите децата ги манифестираат со одбивање на храна???
    Сега сме 77 недела и веќе две недели намалуваат со храна, нервозни се, сакаат да се гушкаат со мама многу повеќе од вообичаено и еве два дена имаме целосно одбивање на храна и доста намалија со пиење на млеко. Бидејќи се предвреме родени незнам баш дали се работи за скок во развој или е нешто др во прашање (пр. заби)

19. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    154
    Сите скокови до сега со нејадење беа, еве сега излеговме од 6ти скок последните 3 дена од скоков со хранење по 2 часа и плачење на цел глас додека јаде и пак недојадуваше све, утредента ново бебе јадач, трпение само.

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Официјално завршен 4ти скок, всушност имаме уште еден ден ама кај нас скоковите почнуваат по 3-4 дена порано па така сметам дека овој е веќе завршен…Толку психички се плашев и се спремав, се за џабе…не ни го осетивме скокот освен првите 3-4 дена ама имавме и грчеви па можеби и заради тоа беа плачките…

Бебушов мој наместо да не спие тој почна по 7-8 саати да врзува за време на скокот…почна да се буди само еднаш или максимум два пати за млеко…си заспива исто како порано, мрази нишкање и такви работи, заспива во креветче со цуцла во уста.. е сега ако падне цуцлата мала револуција крева ама трчаме да му ја вратиме и си продолжува…

Уште после 3тиот скок дремките му се скратија од сат, два на точно пола сат, а по број се 4…прозорот на будност му е од сат и 45мин до 2 саати и 15 мин…

Единствена потешкотија во скоков видовме со јадењето…Кога имаше 2 и 3 месеци, моравме да му кратиме млеко зошто пиеше над 1 литар во денот, сега буквално се молиме до 700мл да стигниме…навечер е добар си пие убаво ама денски војна се води…ќе го носам сега на педијатар да видиме колку е напреднат, се надевам дека ќе е добар напредокот и покрај штрајков за млеко

А во смисла на вештини кои ги доби, веќе е друго дете…Рацете постојано во уста и тоа цела шака, само почна да се врти од грб на стомак, веќе одговара односно се вети ако го викниш по име, фаќа играчки со две раце и ги пика во уста, пробува да се исправа кога е легнат, гуга поинаку, можеш цели муабети да си правиш со него, кога ќе види шише пушта раце и некогаш и сам го држи…

Се на се да чукнам во дрво добри бевме ама мислам петтиот скок ќе ми наплати за овој :sweat:

На CareTee, A.n.g.e.l.a.V, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.