Ja se tesam se e polesno pokraj more, sekako mora vo 6 da stanes za da nosis bebe na plaza nema spienje do 9-10 ko vo skopje taka da....toa e sto e ne se sedi tuka edvaj cekam da odam
Јас се спремав за 4тиот тој не го ни осетивме, 5тиот уште наплаќа а завршен е од пред недела скоро Навечер заспивање јок само што ќе заспие се буди, ноќе си седиме, почнаа и заби, врескање плачење, иако има многу промени кај бебе се труди да се сврти од стомак на грб, сака да ги свитка колениците за лазење кога е на под, го крева газот во небесици, на спална се тркала по цел кревет, само брмчи, кажува нешто многу е интересен ама спиење и дење и ноќе многууу тешко сеа почна и да нејаде Се на се многууу тешко
Ќерка ми е родена во 38ма недела ,точно две недели пред термин И незнам дали да сметам од таа дата или од терминот
И моето е 37+6 јас сметам од терминот ама наблудувам и пратам зошто досега сите 4 скокови кај нас почнаа по 3-4 дена порано
Така нешто е и кај нас.Неколку дена порано почнуваат скоковите. Насекаде пишува дека се смета од терминот па веројатно треба да се следи самото дете
Hello skok 3...appot def ne mi vadi tocno 4-5 dena utinja eve ja vtor den veke dnevna dremka samo vo race i cicka sekoj saat. Aj bbar kratok e skokot
Ја само да ви споделам за 4ти скок, за два дена 16 полни недели, и до сега имавме само 2-3 вечери мака (одделни не по ред) со незаспивање, останатите се буди по 2 пати наместо 1, има многу зголемен апетит и е малце нервозна ама не е неиздржливо. Засега ок, петок го почнуваме громчето па некој нека сподели искуство.
Ништо посебно не беше, само кај мене не сакаше да јаде, врескање додека јаде и додека запие. И спиење по малку.
Здраво мајки Имам една молба, доколку може некоја од вас што ја има симнато апликацијата да ми прати за фамозниот 4 скок во развој... Бебе е родено на 30.03, термин ми беше 28.03... Еве го од прееска два пати се буди од спиење со плач во сонот...со зборување и галење си презаспива, но сепак да знам што да очекувам... Би била многу благодарна...
Спојлер: Слики Еве повели, ама многу е индивидуално однесувањето на бебенцата во скоковите, можеби нема ни да го осетите.
7ми скок катастрофа. Од бебе што си спиеше до 5 сабајле, пиеше млеко и продолжуваше до 8,9 часот сега на секој саат се буди. Заспива во 23,24h и тоа се со плачки. По цел ден кенка, ништо не и е погодено, ако и земеш нешто од раце вришти, не сака да седи сака да стои и оди. Со еден збор катастрофа, уморена сум веќе а сме на громчето, уште 2 недели трае . До сега ни еден скок немам осетено ама овој ми наплаќа за сите
Од која нед почнува 7ми? Како јас да сум пишала, никако седење само да стои и тоа пред маса и да бутка се пред неа, кенкање 24/7, сњ гризе себеси по раце дури белези остава од нервоза, никако не и се погодува, за спиење не ни пишувам катастрофа од раѓање будење на половина час било да сме во скок или не, се навикнав, ќе ме чуди ако врзи 2 часа. И ние се будиме во 5,6 пиеше мкеко и продолжуваше, е сега ниту млеко допива ниту спие подолго од 1 час потоа
Ова мое бебе значи нема скок а да не го помине онака лабаво. Се мора точно какоо по книга да биде. Еве сега во 6ти скок од бебе кое си преспиваше ноќ стануваше само за млеко и продолжуваше. Сега станува минимум 4 пати кога плачи кога се смее и тоа се исправен на нозе. Плус дополнително многу немирно почна да спие. Шета низ креветче. Преку ден е така така средно плачлив бара повејќе да се исправа. Не го интересираат играчки само си бара потпирач да се исправи Тешкото допрва доаѓа