Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Може нема да е толку страшно, јас се секирам кога видам ,, густо" пред тоа не :D:D:D.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.950
    Искрено, не го осетивме скокот.. нешто периодов почесто се буди навечер, ама уште нема ниедно запче, па се си мислам дека од тоа кенка.. иако не ми изгледа дека брзо ќе излезе..

Инаку како што кажа Алишан, многу има напредок во моториката - сам јаде, го совлада ситниот фат до 2 прста (палец и показалец), лази на колена, не само ‘војнички’ да се влече, од лазење сам седнува, се исправа сам на масичка, комода, кревет.. ако седи на кревет, се врти на стомак и се спушта на нозе застанува..
    Башка мојот и во градинка оди веќе 1 месец, па и тоа мислам дека влијае позитивно на сите овие работи..

На Lovebug01, LivingGlam, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Гледам се пишува до кај 7ми скок и толку. Некоја за 9ти и 10ти да пише?
    Не знам што се случува скоро кај громчето сме во 9ти, а синко мој што ми ја искрши кичмата од думкање реши да почне да заспива сам :^) Уште не ми се верува, еве трета вечер по ред како си легнува сам на спална и заспива одма. Да потрае ова една недела, па да почнам да славам :party: Откако е роден, само еднаш заспа сам инаку цело време во раце.

Може не се толку страшни скоковите како им доаѓа крајот. Петти скок дефинитивно никогаш нема да го заборавам, пиштењето во 7ми и трескањето од земја во 8ми. Голема лекција ми е да се постават границите во 8ми скок зашто после е многу потешко. Во тој период пробуваат до каде можат да одат.

На Brpbrp, IRBBB, CareTee и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Единствено после 7ми што ми е останато во сејќавање е немирно спиење од кога прооди. И тоа краток период. Далеку далеку полесно се поминуваат за разлика до 7миот скок.
    Мене мајката ми ја расплака во 4ти а и сега во 6ти. Ова вакво неспиење вриштење по 4 пати минимум во ноќ. Научи да се исправа и да лази а не да се влечи и се тоа па тоа ми го прави во креветче. Зборам за бебе кое си ја преспиваше ноќта и се будеше само за млеко.
    Дали и плус заби ке вади незнам но не е посносливо. Едно те исто,дремки кратки две во ден,преку ден кремкање и пиштење,а во текот на ноќта плачење и не знае што со себеси:whew:

На IRBBB, Snowflake92, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Мајки денес ни завршува 36та недела,неколку дена веќе не сака да јаде,да пие млеко буквално го бутка со рацете,не сака ни да се бања,плаче,до сега не правела така,ептен тешко заспива.
    Некој со вакво искуство во таа недела,до кога ке трае,веќе не знам како да постапам,ептен е неподносливо

6. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Кај мене помала е, ама изгледа во 6ти скок во развој ти е. Screenshot_20210704-163948.jpg

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Извледа ни почна скокот неколку дена порано. Таман фативме ред со спиење и брзо заспиваше сега пак почнавме да се молиме за спиење. По цел саат се нишкаме јас гола се соблакам и потам, вода тече од мене, а она седи будна гледа во една точка ама не склопува очи не мрда а да ја ставам во креветче одма де буни :whew: Ај бар ќе ослабам :D Денес во кола се возевме значи 10 мин не седи во транспортерот, а немам како да ја залажувам зошто ни цуцла ни шише не прифаќа. Кенкава е од вчера по цел ден. Ништо не и е погодено. Сака исправена да стои а не може сама да се исправи и се нервира. Почнува да лази на колена и се поткрева на дланки. Плус мислам и непцето ја клука. :sweat:

На Happyinlove, IRBBB, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Ќерка ми е скроз како новороденче, само во раце заспива ( ова одкако беше 3 недели се нема случено, цело време во лулка, плачеше во раце), нишкајќи, гушната сака да е. Во раце спие, штом ја оставам, не плаче, писка на цел глас :sweat:. Цела ноќ се врти на сите можни страни, со нас спие пола ноќ, пола во креветчето, на спалната покомотно и е. Во креветчето си ги става ноџињата помеѓу оградата, се удира или се свртува на меше и почне да плаче, не може пак на грбче да се врати. И цело време е на цице, што ми прави посебен мерак :D, од 3ти скок наваму душата ми излезе со цицањето, се на молење, нема што не пробав.

На Ava.84 и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Дај некоја мајка да ме утеши дека после 6ти се врајќаат во нормала? Нрка вика птеку ден колку сака секако сум глува но барем ноќното спиење да се врати во нормала. Синоќа од 1 и пол до 3 и пол седеше буден па се исптаваше лазеше низ креветче плачеше не знаеше што сака. Лежеше и оп стануваше на гз па се смее ... мене ми се плачи па го буди поголемиот.... не ова е ту мач за мене.
    Може да беше сам ке издржев ама со друго дете во комбинација неможам да издржам.
    @Lovebug01 сите дрца заспиваат во кола уживаат ова малово мое само плачи и плачи никако не сака да се вози:shake:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Уживаше и мојава до пред некој месец за 10 мин заспана беше.,сега ѝ носам една кеса играчки и одма сѐ и здосадува. Не дај боже да тргнеме негде кога и е време за дремка. Тоа е рикање, страшно! Не попушта и на крај ја земам у раце и така заспива. Не можам ни да ја вратам во транспортер. Август планираме да одиме до Грчка ама не знам ни дали ќе одиме ако прави вака. Измачување е. Ај баш ќе пишам во друга тема како се снаоѓаат по пат или само јас не знам да се снајдам…
    А да, синоќа имавме и ние журка од саат и пол. Видов свежа се разбудила реков шо ќе се мачиме за заспивање и ја оставив во креветче јас продолжив да спијам. Не спиев, така лежев мижев. Она си лазеше, пробуваше да се исправа, кенкаше… Светло изгаснато, чекав само да почне да плаче за да ја земам да ја успијам. Некогаш си велам и добро што не е многу тешка незнам како ќе ја држев толку време..

Последна измена: 5 јули 2021
    На Alishan30 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    @Lovebug01 @Happyinlove Јас па си мислев имам единствено дете што не сака ни во кола ни во транспортер. Само плаче ниту спие ниту седи.

Ние уште 13 дена од 4 скок, ако сите наредни се вакви незнам што ке биде. Навечер се буди и си седи по 4 часа и повеќе не сака да заспие. Преку ден дремките се катастрофа, секое заспивање со плачење, навечер додека ја оставам цврсто заспана во креветче 2 часа поминале :worried:

Последна измена: 5 јули 2021
    На Ava.84 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  12. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    3.607
    @girl__20 Се пријавуваме и ние.:D Ни транспортер, ни количка, ни возење во кола ништо не сака. Само во раце. Затоа освен кај сестрами и мајками никаде не сме искочиле. Еднаш бевме до парк, количка се турка празна бебе во раце. Епа неможам до толку да издржам. Затоа дома ќе си седиме.:x

На темава, 4 скок, запче на пат и денес примена вакцина,ќе биде журка, повелете.:party: Почна многу нервозна да е, верувам од запчето и е. А какви се звуци не вади, кога се лути вриска не плаче.:rofl:

На girl__20, Ava.84 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  13. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И ние се вративме сеа од шетање, мм си турка количка, јас си носам бебе. Насмеана од уво до уво оти во раце е. Инаку писка, плаче.
    Како расте, ништо не сака, ниту количка, транспортер, лулка, креветче..

На Happyinlove и CareTee им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Ау и мојата звуци вади.Ново и е ИИИ како кога ќе се изненади човек.Прво мислев големата прави, после кога разбрав дека е малата мм го терав да ја гледа дали дише(facepalm).:fubar::rofl:

На Zumbulche, LivingGlam, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. IChika

IChika Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    432
    Со што се манифестира 4ти скок? Мислам дека веќе сме влезени, не сака да цица, навечер вришти одвај се смирува за заспивање, што друго може да очекувам? :)

16. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Isto i nie sme nekolku dena u 4 skok, mojava e kenkava, saka samo u race eventualno u igralna da posedi do pola saat maks dur nspraam rucek, 120ml gi pieme saat vreme, mng lesen son ima ne smee covek da mrdne, se zaspivame strogo zalepeni na obraz i so ispustanje na nekoi glasovi za mene smesni

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.964
    Моето не се враќа во нормала, скоро излезе од 6ти скок:sweat:
    По незнам колку пати навечер се буди и вришти.
    Наутро е станата и седи во креветче и вика да ја земам, се исправа по оградата како мајмунче:wasntme: :whew:

На Ava.84 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  18. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Леле значи чудни деца денешниве :rofl::rofl:Јас колку што имам слушано од други мајки цело време во кола им спијат, некои намерно одат да шетаат со кола за да поспијат децата.
    А за звуците исто и мојава некои чудни, некогаш како да се радува некогаш како да е лута. Не плаче а вика :rofl:

На CareTee и Happyinlove им се допаѓа ова.
  19. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ај препиши ми терапија:angel::)

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Елај си :hug:
    Во кола ичччч не сака хорор ми беше одењето на одмор. Само плаче го оставив и плачеше 20м со крокодилски солзи се дури не најдовме излез од автопат да прајме пауза (facepalm)
    За спиењето го пројдовме ова дури му избија двојките сега да не се заречам ама спие добро е

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.