Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Петти скок сме влезени, апликацијата вика уште 22 дена до крај
    Таман излеговме од четвртиот, таман златно бебе добивме. Абе што и стана?
    Вика, вреска, дремките и се со лесен сон. Најдолга и е пола саат. Ќе стане, нема енергија, сакам да ја презаспијам, вреска, се жали.
    Нишкајки почна да ме фаќа за нос, уста, очи. Ако и тргнам рака, заоѓа од плачење. Не сака на ниту едно друго место освен во раце. Ја осеќам дека нема енергија за ништо. Сакам да ја насмеам, се смее и одма кенка...
    Чекам татко и да дојде за пола саат и ќе си легнам, што сакаат нека прават (lalala)

На CareTee, A.n.g.e.l.a.V и Bicka77 им се допаѓа ова.
  2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Исто вака го поминавме 5тиот скок и траеше уште некој ден по завршувањето па влезе во тој црвениот период на Апп што е и ко ќе видиш цело време кенкаво бебе имам

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    И моево ни ги студира лицата.
    Денските дремки се најчесто ок ама затоа навечер..:drunk:
    И ја едвај чекам мм да се врати од работа секој ден. У петтиов скок почнав пак да пушам - штом го видам на врата, веќе се спремам за на тераса :smoke:

На azelea, Sinolicka. и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  4. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Влезени сме во шести скок, машкото е супер нема промени како да не е во скок...ам затоа девојчето душата ми ја вади како за 10деца ]:) Дневните дремки :whew: додека заспие поминуваат 40мин со плачење, ќе поспие пола саат и очи отворени како да спиела 3 дена :shake: Од бебе што ја преспиваше вечерта сега се буди на 15 мин, цел вечер седам до креветче |-)|( За се да биде повеќе комплицирано ја фати и регресија и е мало :devil:.
    Нека ми каже некоја од вас што минала низ ова дека ќе заврши еден ден, оти не знам како ќе издржам ако остане вака :x:sweat:

5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Легендата вика дека еден ден ќе пораснеле, ќе не сакале да си играат со нас, ќе се отселеле и сл.. (waiting)

Мала шала, еве гушка за поддршка :hug:

На IRBBB, CareTee, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  6. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    2.317
    Од бебе што си заспиваше без проблем после 2 часа будно стана бебе кое неке да спие по 3-4 часа и заспива со плачење зајдување од плачење :sweat: Може ли некоја мама што ја има апликацијата да провери дали сме ние тоа во 5тиот скок? Термин 05.02 ни беше

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.614
    Да, во петти скок сте…Нас ни беше термин 06.02 и вчера влеговме во скокот

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    2.317

Ауу тешко мене :worried:до сега ни еден скок не осетив ама ова е хаос и тоа баш од пред два дена драстична промена:sweat:

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.614
    Ние засега се држиме…еден ден пред скокот ми спиеше 2 часа поручек и после до 1 навечер лудуваше…моето уште од 4ти скок навака спие на секои два-два и пол сати по 30-40мин, навечер касно легнува ама спие цела вечер до 10 сабајле…и јас си се навикнав на таквиот распоред, ама знам дека со скоков се ќе ми се поремети (facepalm)

10. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    2.317

И мојава спие преку ден по 30-40 мин ретко кога по еден час да поспие а навечер веке во 21-21:30 е комирана и до 8 сабајле како аларм да има навиено :lol: среќа па што ја преспиваат цела вечер без будење,пу пу да не се урочиме :D(fingers)

11. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.614
    Што убаво бар рано си легнува, моево 10 и пол,11 ма и 12 знае да го фати…тоа некогаш легнува во 10 и во 10 и пол е будно ама обично успеваме да се презаспиеме…Со 4тиот скок лесно поминавме, ќе видиме за овој (fingers)

12. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Термин според добиено ми беше 14.01. Според мерките на ехо и докторите бебето беше помало па термин покажуваше 21.01. Се роди на 04.01. Со кој датум да рачунам скокови?

13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Денес е многу тешка ниту сака да си игра ниту да спие.Само плака:doh:.Кога гледам денес и почнал 5 ти скок, ако вака биде 4 недели, барајте ме во Бардовци готово отидов уште денес:tmi::bandit:.

На minne992, CareTee, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Како следите? Некоја добра апликација има?

15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    The wonder weeks

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    7ми скок некако тежок ми делува сите скокови му се поклапаат со датумот кога се роди, а не кога ми беше термин. Што е со вриштењево? :^) За се вришти пелена, со лажичка кога му собирам храна од устето кога јаде, кога ќе му кажам не (на пример да не го фаќа штекерот), шише, играчка дури и за мачето што му бега и не може да му го фати опашот трча по него и вришти. Зар вака ќе биде цел месец? Ова не се трпи најискрено.:shake:

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    Неможам на неа, па на маж ми му се истурам, мн ме нервира ваквото вриштење. Во 3, во 4 по полноќ е вака:|

18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Леле исто,ужас ,кај мене за пет дена излегува од скокот,ама на почеток исто така со денското спиење,пола саат многу беше,тек сега малку почна да се оправа повеќе да поспива,ама овие денови исто страшно,кај громчето е и неподнослива е за заспивање,вриште,ем сака во раце,ем не сака,млеко исто беше да ми пие многу,со сила,а маж ми пак заглавува на работа во последно време и по цел ден со неа се цедам,плус и големава со нејзини потреби;(

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Од кожа вади дефинитивно цел ден е и навечер на неколку будења плаче вришти од дремка и пред дремка вриштење ужас :(

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    Ќе смени, еве ја два дена е сонце мајкино.
    Можеби дека секое сабајле пред прва дремка се шетаме со количка. Од дома до кај мајка ми има 3 километри, ем мене убаво ми доаѓа, ќе имам друштво за кафенце, ем дете ќе заспие. Си ја ставам на под да си игра, нонстоп си се врти. Ќе закенка малку ама не ја зимам како порано одма.
    Не ја нишкам веќе ако не заспие. Ќе си играме, не е проблем. :) Не гледам ич на саат кога треба да спие, порано се опседнував со прозори за будност.
    Втора дремка во 13, и на крај во 5
    Ја избањавме и сега цицаше и си заспа. Три ноќи по ред, супер си е.
    Се мислам дека јас и ја стварав таа нервоза. Убаво си викаат, среќна мајка, среќно дете. Што помалку во раце, повеќе игра, шетање и ќе биде се супер :D

На CareTee, Bicka77, azelea и 3 други им се допаѓа ова.