Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    Вечерва и цицање ми одби, ко да бега од цице и зајдува од плачење.
    Заб почна да ме боли од нервоза|(маж си го доби. Ќе бидат овие долги 4 недели

На Ava.84 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  2. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Два дена пред 6ти скок. Страв у коски имам од скоковиве, многу лошо ги минавме сите до еден. :doh:

Едит: @Lovebug01 како сте вие со скоков?

3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Јас не ги пратам скокови е и полесно ми е психички. 8)
    Со првото се замарав, бев на штрек цело време, а ништо посебно не се случуваше...

На Cosmic Girl, tanjatt, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.950
    Отворив да видам дали е до скокот пошто не знам што да правам во моментов.. вриштење на најјако, кога сакам да го седнам во релаксатор или количка или на соблекувална он се истегнува наназад, како да се фрла со сета сила… вришти на пресоблакање, во сред ноќ одеднаш вишти, ме бутка на сред цицање, па вришти пошто не е дојаден… кичмава премногу ме боли пошто или сака во раце или почесто оди низ цел стан и само трчам по него да не фати нешто што не треба, да не преврти столче или маса пошто на се се качува…
    А тек смо почели.. кај се уште 4 недели.. ќе се мрднам..

5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    ;( ;( досега не сум плачела на скокови ама сега да.
    Ќерка ми цели 15 саати не сака да цица, може и нема веќе да цица никогаш;( се пробав, и темно, и тивко, и светло, не ни повлекува, кога ќе виде цице зајдува.
    Намачкав да не е до непцата, не и се потечени ама и тоа пробав, не бре. Вода и давам, пие.
    И направив доручек 200гр. изеде. спие, во сон пробав пак вриште.
    Во 3 ипол синоќа заспа, толку многу плачеше, што не испаничи со маж ми дури.
    Гледам не ми реагира на болка, кака, мочка, ама зајдува, валда од скокот и е.
    Останува уште да се измолзам и така да пробам, ако и тоа не бива, што ќе правам ако нагло вака ми престане да цица?
    Градите меки, не ме ни болат, но зар може вака нагло?
    Како ќе правам со оброците? и вештачко ќе купам да пробам.
    Немам нерви, многу се разочарав што вака се случува;( ;( ;(
    Милион прашања имам, не очекував до волку. Јас имам трауми од вриштењето, дури и сонувам и си замислувам дека вришти. Стомак ми се преврти од страв.

На Anaskopje и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас му најдов цака сега дека коа и да ме види мене или мм плаче вришти се дере, а кога ќе го оставам 5 минути да поплаче во транспортно креветче се смирува и како на интервали знае да заплаче... се им е досадно не знаат што да прават буквално не знаат што со себе. За навечер само со едниот од нас кога спие е мирно али ако сме сите на куп се дере вришти и плаче. :) Ако не сака да цица тоа е јас веќе млеко не му давам зошто ми ги одбиваше оброците само млеко и млеко и секој пат дерење кога ќе снемаше и сега сабајле и навечер кашите млечни му се па така го внесува. Другарка го одби малиот на 8 месеци зошто и се будеше навечер за цицање и не спиеше мирно на 9 почна во градинка и таму нормално оброци, ужинки си има. Мојот има 3 оброка по 200-250гр и две ужинки шмукалчиња јас дома што му ги правам со овошје некогаш и со зеленчук му ги мешам. Гладно нема да остане не се секирај :)

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    Ми крена температура, може и за тоа одбива.
    Измолзено пие, јаде каши, пие вода.
    Нејќе да цица

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не сака да се мачи да влече познато ми е тоа само гледај мастит да не фатиш ти сега.

На mal.ecka и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    За жал вака ми се одби големиот. На ист период:|
    И знаеш...останав бремена тогаш:tmi::)

На CareTee, Pacient srna, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.789
    Леле исто:tmi:

На Happyinlove и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Првиот ден од скокот по апликацијата вечерта пред да заспие вриштеше цели 45 минути без престан. Цело време ми беше во раце се искилавив. Не сакаше ни да цица. Од нервоза ја спуштив во креветче и ја остаив 10 минути така да вришти, ја намачкав со гел за забчиња си реков да не е од тоа, ништо не помагаше. На крај некако ми заспа во раце ја спуштив во креветче и после некое време ја земав ја надоив. Друга вечер после неколку дена истото ме снајде. Се успивавме од 9 до полноќ, што се немаше случено од 5скок. Деновиве е ок, само што ако не е наспана кенка и бара во раце. Громчето ни е следната недела (сега сме на почеток од втора недела од скокот) и ме фаќа страв.
    Дремките ги намали од 3 на 2 подолги дремки. За разлика од транзицијата од 4 на 3 дремки, оваа транзиција од 3 на 2 мислам полесно ја помина. Денски има денови кога се буди после пола саат-45 мин ама ја презаспивам. Ноќе се буди еднаш до два пати.
    Почна да се исправа сама и да лази поубаво. Разбира кога ќе и посочам одредени познати предмети се врти кон нив. Воглавно досега не е страшно освен тие 2 вечери што пишав погоре.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Околу 10месеци има ли некаков скок? Не пратам ова ама да прашам.Бебе ми е ем болно, ем вади заби ем се дере нон стоп, не знам што му е веќе.

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    Има 7от скок е.
    Хорор според мене;(

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Нај тешкиот скок. Хорор е благ збор за тоа што поминавме. Па и 4 запчиња извади :D уште има последици од скокот, не сака да јаде

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Дај боже и мојов да ги извади зошто мозок немам веќе. :D

16. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.950
    Те прочитав горе и жал ми е што поминувате и двете низ ова… мене малиот ми беше со темп 39-40 4 дена прошла недела и мислам и јас од тоа дека не сакаше толку да цица.. а нема ниедно запче се уште, па на моменти си мислам и од тоа да не е, ама па нема знаци дека ќе вади во брзо време.. ама и некако како да немам толку млеко како што имав.. нормално е пошто он оди во градинка и многу намаливме подои..
    гледај да не се нервираш толку пошто сигурно ти ја осеќа нервозата.. знам дека е тешко да не се нервираш, ама мора да се прифати дека некогаш ќе мора да ги одбиеме.. некои порано, некои подоцна..
    те гушкам :hug:

На Thallia и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.962
    Утрово во сон цицаше, добро. И јадеше доручек.
    Пак е со 39 температура.
    Нонстоп ли држевте 4 дена високо?

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    4.487
    Има ли сега некој скок во развој термин 28 април? Се смена детево скроз не можам да ја смирам плачи не сака да цица и само в раце едвај чути веќе збудалев

19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Знам дека си медицинско лице,ама искуство си праи свое. Ако сте повеќе од 48часа направете кс и да ја види доктор. Само совет.

20. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Каде ги следиш скоковите, те молам сподели. Денес сме поразлични од досега

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.