Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    8ми скок..... Нека минува брзо

2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    9.719
    И мојата е таква..лепешка за мене е.Штом не сум и во видеокругот,рика..:D.Појавам се и одма се окезе .:D Во скокот беше ок,сега некако ми е чудна,понапорна ми станува,има две забчиња,сега изгледа и нови ќе излегуваат,нека растат живи и здрави само.

На azelea, ivance.. и girl__20 им се допаѓа ова.
  3. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Со помин :D Кај нас утре завршува, првата и последнава недела имаше најизразени промени во расположение.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    со спиењето како минавте?

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    I nie sme vo 4skok vo nedelata so gromceto...ovoj skok trebale da naucat sami da se prezaspivaat. Sreka mojava navecer si spie cela nok se prezaspiva ama zatoa denski dremki poveke od 40min e premija togas neso ne i uspeva prezaspivanjevo osven ako nema cicka vo usta. Jas vaka pravam ja zaspivam vo race so niskanje pa ke ja legnam na spalna taka podzaspana da se docica ubavo na bracen i tuka ke zaspie. Poleka stanuvam spie taka saat dva pa ja prefrlam navecer vo krevetce. Preku den isto samo ako ja fatam na vreme nedorasoneta i i bapnam cicka vo usta ke produzi ako ja utnam mi se budi. Sekoe cicanje na budno e borenje, kenkava e dosta. Pred nekoj den mesto na strana legnati da cica od sto se borese so mene go izvrte gazot skroz kako da ke.lazi i taka cicase go digase gazot i rzese celo vreme:D
    Izdrzi ke projde nema drugo...

На Nefertiti., kikitta, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.961
    7ми скок ме уби, а деновиве е кај громчето. Како да се издржи ова. Со плачки станува, со плачки легнува. Се е со плачки.
    Кога ќе ме види се качува по мене и ме тегни.
    Како сум и убава, ваква зомби мајка, па ме гушка:)
    Има ли еден скок да ни помине незабележително?;(

На Ava.84, Brpbrp и azelea им се допаѓа ова.
  7. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Абе и ние сме исти со денските дремки премија ако се повеќе од 40 минути. Презаспивањето ептен тешко дури невозможно (facepalm) дали 3 пати до сега успeaл да презаспие на дневна дремка 8-|:!:
    Еве го сега заспиен и се заврте на страна да спиел дечкото8)8) нели е мал за на страна да спие :^):?::?:
    Си спиеше убаво ноќе си преспивавме цела ноќ со 2 до 3 будења за цицање а деновиве хаос, мижи плаче, а за цице? ма јок бре :tmi::tmi: не сака ноќеска  се бориме :punch:
    Ајде ќе издржиме да видиме како ќе поминеме до крај :x:?:

За спиењето на страна на 4 месеци искуства anyone :?:

8. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Мојата е 3м, од 2м сама си се врти и си спие на страна. Не сум форсирала спиење на страна, сама почна да се врти. Туку ние веќе низ цело креветче се вртиме, јас навистина незнам што дете ќе беше:D, се извртува скроз во креветчето. Нозете и се на перницата, а главата и е кај што треба да и бидат нозете:D.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Има регресија овој период. Мислам дека се должи на тоа што претстои преминување од две на една дремка. Навечер спие супер, ама имаше чести будења додека траеше скокот. Некои нејасни плачки, што не се својствени за него. Од денски дремки, некоја подолга, некоја пократка, некоја ја скокна.

Околу 4 скок беше кога видов многу промени кај него, гледам дека и за 8 скок важи истото. Најизразени промени има што го оформуваат во мало човече, не е веќе бебе.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Исто е со спиењето, многу почна ноќе да се буди. Денски е пак подносливо колку толку и за дремки и се маа навечер.....

11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Sama se vrti ja ostavam....posle nekoe vreme na grb pa na drugata strana....whatever works:D

На IRBBB и kikitta им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Кај нас уште нема забче,ама мислам дека ќе и излегуваат подувано е непцето,сите дома ќе не изеде.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Сега моево веќе не плаче по цел ден се смее друго бебе има низ дома. Не плаче воопшто си игра по цел ден, доаѓа до мене ме гушка ме бацува, знае и да ме погали. Повеќе зборува сега бебешки, вика мама ако не ме гледа, разбира што смее, а што не смее да чепка и да оди. :D Буквално сосема друго дете, пишав и дека на вакцина го однесов и воопшто не ни изреагира буквално ми се смешкаше. :D

На Nane26, IRBBB, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    118.961
    Лелеее имало живот, со душа го чекам тој период.
    Малку ми даде надеж:*

На Nane26 и CareTee им се допаѓа ова.
  15. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Дали има некој табела за ова со скоковиве и ние сме мислам така во 4ти скок дење спиење катастрофа тешко се успива и многу малку спие и навечер така до некое си време се буди набрзо со плачење па така додека не запспие поцврсто после тоа имаме две/три доења во телот на ноќта во 20 недела влегуваме кога ќе заврши скоков, или веќе незнам што да мислам.. се ми оди ум да не е гладно па да не треба да почнам и со цврста храна до сега е на ексклузивно доење без никаква вода и чаеви и добро си напредува пред две недели имавме контрола педијатарот кажа може да почнеме со вкусови но незнам се мислам...:?:

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Колку месеци направи твоето?

17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Aplikacija wonder weeks po nea gledam...eve ja vecerva pak vrisna vo son....toa e mora da se izdrzi. Ovoj skok e mesec dena do 20 nedela od termin treba da zavrsi ama ne e precizno. Kako 2-3 doenja noke imate? Mojata zaspiva izmegu 9-10 noke dokaj 5-6 spie ne bara cicka

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    10+++ нареднава недела 11 ќе прави.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Кај нас морам да прогласам дека 6тиот скок до сеа е најкатастрофален!
    Едвај се успиваме, ноќе прво на 15мин се буди па на саат, па со плачки и одма скока да се исправа....
    Неможам да го улегнам, денските се исто ужасни, јадење пдбива освен млеко, горните заби се во процес, стиска уши од нив!
    Пресоблекување :headbang: борба!
    А почна порано од термин ќе биде весели до крај осеќам.
    Исклучиво во раце сака да е :|

На CareTee, Sinolicka., kanella и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    7 скок на најјако :). Будење со вриштење, ноќеска си седеше будна од 3 и пол до 6 сабајле. Навечер е многу плачлива ж, надвор сака да лази, по дада и плаче нон стоп, денски дремки по пола саат. Бебе е 10++

На Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.