@Pacient srna и ти си со нас знам 4 скок е и кај нас, оваа недела, 17та катастрофааа! Таман ќе се избањаме, ќе се изнагуга, смешка, ќе цица и заспие на цицка, и таман да ја легнам ќе вресне…. Плаче 15 20 минути па ајде трчи од соба у соба на мене со мешето, hey bear sensory на тв пуштено да гледа, си кенка, па пак на цицка да пробам да ја успијам, некогаш сака да цица, некогаш плаче не сака ни да цица, мора да се доисплаче… И така 2 часа сме… Што е 4 скок, зошто навечер се случува ова само? И колку ќе трае…
Од 14ипол до 19ипол недели, индивидуално е кај секој со симптомите. Ако ти е за утеха мојата и преку ден вриштеше. Коса ми побеле од мисли. Околу 17та недела е громчето, потоа помалку ќе биде изразен скокот. Со лесно. Потоа ново бебе дома ќе имаш, милина, гуга повеќе, се смее звучно, први слогови, срциња прави се
Mislam pisav ponazad jas ja dojam legnata na spalna taka zaspiva i ja ostavam pola saat saat pa posle vo krevetce ja prefrlam. Do sea noknoto spienje i e ok isto na gromceto sme. Dva pati samo ima svristeno vo son...denes na vakcina mi rekoa ne bilo toa zajduvanje....posle ke ja smirime i si prodolzuva. Denski ne mi prezaspiva se budo posle 30-40min
Па незам мојот некогаш касно заспива ваљда и од жешково е незнам.. еве дури сега заспа а се мачеше за спиење од 9. Од ко ќе заспие еднаш така се буди кај 3,4 ќе поцица и спие и уште еднаш 6,7 зависи ама и заспивањето не е баш како што сакам јас сам да си заспива и го нишкам иначе се нервира плаче ова за преку ден и до последното заспивање
Moze i od zesko i od skok. I mojata se maci denovivr da se uspie cvrstvo, baska vakcini i bapnaa...ke se sredi se ajde uste malce ostana
Кај скок па и стомачен вирус закачи бебе Само в раце е, ни минута неможам да го оставам, а жива вода е, се препотува од жештини а гратис ко да му излегуваат забчиња му е непце набабрено
Овај 4тиов скок таков ќе да е .. и мојот поќе враце и тешко се успива до кога незнам а се викам па вака и да не се науче нон стоп после враце да е или со нишкање да заспива
Дали во 4ти скок има регресија во спиењето? Освен на тоа, не знам на што да го препишам ова немирно спиење и будење на саат и пол. Новороденче кога беше не стануваше толку често. Изгледа некој ден порано влезе во скок, wish me luck.
Mislam me pozdravi regresijava...sinoka vo 3 ja gledam stanata se smee guga,se ponadevav na cicka ke zaspie ne bre aber nema. Pola saat mi trrbase da se podosvestam za da ja ljuljam ne se desilo u sred nok ne znam od koga....pa pak se razbudi i na kraj na maz ja dadov ne mozev. Denes denskovo zaspivanje saat vreme a spienjeto dali pola saat. Ako pocne da mi se budi vaka noke tesko mene vcera ic ne mozev da se rasonam vo 3 na celo toa guganje
Влеговме во скокот и ние, дефинитивно. Стана прерасположен, се изнасмеа, се изнагуга и наеднаш од нигде никаде почна да вришти скоро цел саат. Цицка сака, ама ако не течи млеко од неа, ако течи пак вришти. А не дава да се измолзам. Ако е вака од прв ден, не сакам да знам шо ќе се случува до громчето кога ќе стигниме.
Daj mu da grize neso moze i da go cesa nepce...doenje na uspivanje i na stanuvanje koa use ne se osvesteni
А има ли некој 4ти скок да го поминал лесно? Моево веќе 2ра недела као у 4ти скок е, ама најнормално си е бебево баш расположено, спие убаво цела ноќ, почнува на глас да се смее.. Предвреме е родено скоковиве по термин ги следам, и некако не ми се поклопуваат баш периодите, дури ни приближно.. Или поминал скоков или тек не чека или па си е сега
Исти сме еве неколку дена ама денес особено, гуга гуга па плаче, вриска до помодрување, се смируваме па пак во круг.. Одамна не бил толку плачлив. А ноќеска плус стана едно 5 пати, се однесуваше како стомаче да го боли, за кај 5 да стане конечно со гуглање и смеење. Денските дремки и така му беа крш ама сега спие само со цицка во уста легнати на брачен кревет, ако му ја тргнам одма се буди и плаче. Плус долното непце му е набабрено и само се чеша со рака, со играчки или со што му е на дофат, ако искачаат и заби уз скокови, ќе си резервирам апартманче во Бардовци.
Освен шо шмука сѐ шо му е на дофат, некои промени на непцата нема. Досега пиштеше за да цица додека се шетам со него в раце, исто ко во втор скок шо правеше. Само шо сега има 7 кила и кусур и ми отпаднаа рацете. А се понадевав дека ќе поминеме тивко, како во трет скок.
Абе четврти скок кај нас првата недела беше потежок и после некако супер помина, чак и 17та недела. Единствено шо не цицаше како што треба, другото горе долу беше подносливо. Еднаш се сеќавам имаше вриштење од нигде никаде, ама тоа беше саат-два. Туку, како да читав дека петтиов скок бил потежок... Ајде кој поминал да нѐ утеши/исплаши
Кај нас 5 најтежок до сега беше.. најмногу со заспивањето, многу и се спиеше а не можеше да заспие, седеше будна дури 5h некогаш а да не зборам за плачките и врескањето во меѓувреме.. ама се е минливо и секое бебче е различно... некој да каже во 6 скок што да очекувам..?
Ништо не приметувам од скокови. Приметувам денови кога е поплачлива, кенкава и слично ама никогаш не трае со денови или недели. Сега баш отворив апликација, во громчето на 7ми скок сме, бебе е супер. Се смее нонстоп, си игра, спиењето денски е супер, навечер исто како и до сега со едно будење за млеко и некогаш за цуцла, после 5ам повеќе мрда и немирно спие до будење накај 7.