Еве јас ќе те утешам, само што излеговме од 5ти скок, освен првите неколку дена што имаше плачки без причина и два три дена кун крајот што денските дремки му беа по 15мин, друго супер го поминавме
Термин 20.07, бебуш родена на 13.07, денес прави месец и 4 дена. Два дена послабо спие преку ден, едвај 1 час, не сврзува 2-3 како изминативе недели. Единствено се смирува ако е во раце, само така може да заспие и нема шанси да продолжи со спиење доколку ја префрлам во гнездо или кревет. Кенкава е иако е најадена, како да води инат сама против себе за спиење.. Дали можеби е првиот скок во прашање ? Мене така ми личи иако е рано. Фала однапред
Прв скок мама. Почнува на 4 и пол недели по апликацијата, макар што е индивидуално. Краток е, 1 недела. А и малечка е, ќе издржиш да си нанка в раце.
Синче сега сака цицање само од лежење, свртени странично еден спроти друг. Цица, па со ноџињата се одбива од моите нозе или стомак и најсилно со непцата ме гризнува за брадавицата и тегни со главчето наназад. Дури и го треси главчето и 'ггггг' прави. Не знам дали бебе или куче имам. Навечер не се буди, ама спие многу немирно, прета со рачиња, ноџињата ги крева нагоре па ги акнува од кревет, а главчето го врти лево десно. Од дремки 90% со вриштење станува, како да е исплашен.
Ko za.moeto da pisuvas so toa sto navecer od lupanjeto so noze i vrtenjeto levo desno ke se razbudam i ja gledam nasmeana so race vo usta si igra gospozata
Здраво Мајки Термин ми беше 7.02 ,а детето ми се роди на 16.02. Дали може некој да ми каже дали е во скок на развој? Фала
5 скок има ли крај? Немам веќе ни раце ни кичма 4 скок мака со спиењето имав ама само тоа беше, инаку си цицаше нормално и не беше ваква нервозна. Ама.. овој 5 значи не се трпи, постојано сака да биде во раце, да сме станати и надвор да шетаме. Инаку само кенка и плаче и се нервира, не цица како што треба, некогаш саати не цица, некогаш на 10 минути зашто ќе фати додека дојде млеко таа веќе се трга, па цели сме со млеко и готово не сака. Само што ќе ја пресоблечам по 10 минути, ајде пак истото од ново, кенка, цице 1 минута и пак се трга.. Лудило Ништо не и е погодена, па се нервира се поцрвенува ако нешто сака и е далеку, вика се лути, ако е седната исто Ако ја оставам на под и сум до нејзе си игра малку ама само еден чекор да направам готово
Ау моево само што излегло од 5ти скок.Ау луѓе си го сакам скокот.Нит можам да ја заспијам нит да и погодам нешто.Знаци за заби нема , што и е вака нак**на кој ја знае. Да нема некоја вишок раци и живци да даде?
Лошо, се изнаплачив. Има уште 9 дена, цела вечност трае. Сакам да заврши веќе, ме удри со глава по уста денес, и ми ја пукнане си ја знае силата значи, ко теленце боде у мене, со рогчиња е. Неможам веќе, у животот не сум била понервозна
Zdravo, termin e 19.08 a mojot se rodi na 06.08.. moze da mi kazete koga da go ocekuvam prviot skok ? Fala vi
Првите 2 недели од скокот и така и така, за време на громчето 2 недели несакаше каши, само цицаше и вода, си ги врати ноќните подои, а не цицаше навечер, на секој час се будеше, плачеше, и цицаше. Последнава недела се врати во нормала 2 пати се буди ноќе, јаде но несака впда да пие