Има регресија во спиење со 4тиот скок мислам се поклопуваше. Затоа ти спие помалку. И од скоковите до сега мислам дека 8от ми е беше најтежок,уште 5дена имаме ама помина громчето па подобар е сега.
Од наредна недела треба да влеземе во 7ми скок мада мислам дека ги фати веќе скокот едниот уста не отвара за јадење, дугата не сака да спие преку ден Кажете ми како поминавте со овој скок вака ли ќе бидат 5 недели
Првите 2 недели ужас потоа смири малку 4тата недела околу громчето хорор, 5тата недела смири и извади запче Нека ви е со лесно, чувај живци мајка
Лелее значи ептен весело ќе ми биде овој период Девојчето има 6 заби машкото 4 и две на пат Фала ти мајка
Од кога ви намалија дремките од 4 на 3? Бебчето ми е скоро 5 месеци и веќе неколку денови има 3 дремки и си заспива порано од претходно. Може ли заедно со 4 скок ова да се случи или рано е за 3 дремки? Охрабрување инаку да ви дадам, после 4 скок бебето кај мене е пак бајче, пак е цицач како шо си беше, само си гуга ногу повеќе, е многу гласна, некои смешни врисоци праве, нема врескање при спиење, само се буде многу често ама брзо со цуцла или цицање презаспива оти и испаѓа забче и малце кенкава знае да биде, посамостална е, се превртува скрос од грб на страна и стомак, главата си ја држе цврсто и подолго веќе, играчки си фаќа со две раце, ноџиња у вис си ги фаќа ова и е најново, полуседната си е, некогаш и седната у скут седе добро, значи право мало човече е.
Zavisi koga kako nie...vcera na primer se rasoni vo 7.30 i imase 4 dremki. Denes uste ne e stanata eve 9 e moze i 3 da ima. Jas ne se opteretuvam dali se 3 ili 4 gledam na 2.5 saati da ima dremka. Sea si rekov ke se fokusiram porano da zaspiva navecer mi zaspiva 9-9.30 a veke se stemnuva porano i sakam da ja pomestam bar kaj 8-8.30. Uste malce ke pocnam na rabota i nema da moze vaka do 9 da prezaspiva treba porano da legnuva
Oti uste malce na rabota, porano se vrakas ili? Kolku sto znam 4mes ste, moze gresam..Jas ic ne sakam da mi zavrsi porodilnotooo
Е е е исто и јас само туку гледам да и намалам порано да заспива, оти до пред некое време во 12:30, 1 заспиваше, сега и го преместувам бањањето порано и заспива до 11, затоа ми одговара шо нема 4 дремка шо секогаш беше покасно, оти и покасно стануваме. И така се по малку додека не дојде до зимото до 9, оти и јас на работа баш декември јануар ќе ме фате да се вратам.
2.5 саати прозорец на будност не му е многу? Знам дека и твоето е тука некаде колку моето, мене па страв ми е да го оставам толку будно, да не се премори и максимум го оставам саат ипол и сега ко шо сме дома, додека отидеме до некаде, ајдее поминало саат време, врати се - време за дремка
А оти се враќате дома за дремка? Не можи на пр да спие в количка, в кола ако возите некаде? Во тој саат и пол дури го спремам него, јас да се спремам, да му дадам да цица, да излеземе, одма назад треба да се враќаме.
Нема шанси, дури и да заспие во кола, затоа што одиме на кратки релации, на вадење одма ќе се разбуди ужасно нервозен и нема шанси да презаспие, ќе плаче цело време, ни гости ќе ни се види, ништо. Во количка исто нема шанси да заспие, само на кревет, исклучиво јас и он гушнати. И се ни се врти околу неговото спиење и дремки, додека излеземе, мораме назад. Лимон - табиетлија
Секое бебе е посебна приказна за спиењето,штом ти заспива и нема проблеми значи му одговара тој прозорец на будност. Моето беше исто додека излеземе оп назад треба да се врати ме.
Mojata e 4+++ i prvata dremka e saat ipol po stanuvanje, a narednite 2-2.5 casa. Sum probala porano da ja uspijam ama a ja nalegnam za niskanje vristi se dere korne grloto...svativ deka dzabe se macam ja ljuljam na sila a taa vika, vaka cekam stom pocne da se prozeva, a toa sega go pravi glasno si zaspivame za 2-3min niskanje. Ako sme izlezeni vo kolicka toa vreme ja vozis si zaspiva i si dreme. Izlezeni vo park ili negde na gosti ne vo kafana ili na svadba normalno do pred nekolku nedeli pred da napolni 4mes zaspivase na saat ipol max 2 posle magicno zgolemi prozorot samo mene mi trebase vreme da svatam,mislev od skokot nejke da spie Da se dopolnam,jas kade i da mi zaspie ke ja pocekam da dremne i onaka e toa 45min i posle menjam lokacija ne ja prefrlam od transporter vo kolicka ili obratno
Женски ако може некоја поупатена да ми каже кога се скоковите? Моето бебе е 16 дена старо и од вчера скроз се смени. Значи од бебе што само спие и цица, вчера беше будна 5 саати, едвај ја успавме. Исто така, вчера цицаше можда на секој саат, саат ипол и плус цела вечер во сон кенкаше. Можно е да е во прв скок? Колку траат скоковите?