Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    :hug: Ми значи:hug:

На IRBBB и Емина1 им се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Има регресија во спиење со 4тиот скок мислам се поклопуваше. Затоа ти спие помалку. И од скоковите до сега мислам дека 8от ми е беше најтежок,уште 5дена имаме ама помина громчето па подобар е сега.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Од наредна недела треба да влеземе во 7ми скок :sweat: мада мислам дека ги фати веќе скокот едниот уста не отвара за јадење, дугата не сака да спие преку ден 8)
    Кажете ми како поминавте со овој скок вака ли ќе бидат 5 недели :o(facepalm)

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.954
    Првите 2 недели ужас потоа смири малку 4тата недела околу громчето хорор, 5тата недела смири и извади запче|(
    Нека ви е со лесно, чувај живци мајка:hug:

На Krofna*, CareTee, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Лелее значи ептен весело ќе ми биде овој период :worried:
    Девојчето има 6 заби машкото 4 и две на пат (facepalm)
    Фала ти мајка :l::hug:

Последна измена: 28 август 2021
    На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Од кога ви намалија дремките од 4 на 3?
    Бебчето ми е скоро 5 месеци и веќе неколку денови има 3 дремки и си заспива порано од претходно.
    Може ли заедно со 4 скок ова да се случи или рано е за 3 дремки?

Охрабрување инаку да ви дадам, после 4 скок бебето кај мене е пак бајче, пак е цицач како шо си беше, само си гуга ногу повеќе, е многу гласна, некои смешни врисоци праве:D, нема врескање при спиење, само се буде многу често ама брзо со цуцла или цицање презаспива оти и испаѓа забче и малце кенкава знае да биде, посамостална е, се превртува скрос од грб на страна и стомак, главата си ја држе цврсто и подолго веќе, играчки си фаќа со две раце, ноџиња у вис си ги фаќа ова и е најново, полуседната си е, некогаш и седната у скут седе добро, значи право мало човече е.:inlove:

Последна измена: 28 август 2021
    На Chrysanthemum, Oneo, i13dk и 5 други им се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    9.714
    Ние од 4 ти месец имаме 3 дремки
    Еве сега сме 7 и уште имаме по 3.

На Nefertiti. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Zavisi koga kako nie...vcera na primer se rasoni vo 7.30 i imase 4 dremki. Denes uste ne e stanata eve 9 e moze i 3 da ima. Jas ne se opteretuvam dali se 3 ili 4 gledam na 2.5 saati da ima dremka. Sea si rekov ke se fokusiram porano da zaspiva navecer mi zaspiva 9-9.30 a veke se stemnuva porano i sakam da ja pomestam bar kaj 8-8.30. Uste malce ke pocnam na rabota i nema da moze vaka do 9 da prezaspiva treba porano da legnuva

На Nefertiti. и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Oti uste malce na rabota, porano se vrakas ili? Kolku sto znam 4mes ste, moze gresam..Jas ic ne sakam da mi zavrsi porodilnotooo:|

10. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ne se vrakam porano ama brzo proaga:D

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Е е е исто и јас само туку гледам да и намалам порано да заспива, оти до пред некое време во 12:30, 1 заспиваше, сега и го преместувам бањањето порано и заспива до 11, затоа ми одговара шо нема 4 дремка шо секогаш беше покасно, оти и покасно стануваме.
    И така се по малку додека не дојде до зимото до 9, оти и јас на работа баш декември јануар ќе ме фате да се вратам.

12. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    3.053
    2.5 саати прозорец на будност не му е многу? Знам дека и твоето е тука некаде колку моето, мене па страв ми е да го оставам толку будно, да не се премори и максимум го оставам саат ипол и сега ко шо сме дома, додека отидеме до некаде, ајдее поминало саат време, врати се - време за дремка :x

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    А оти се враќате дома за дремка? Не можи на пр да спие в количка, в кола ако возите некаде?
    Во тој саат и пол дури го спремам него, јас да се спремам, да му дадам да цица, да излеземе, одма назад треба да се враќаме. :|

14. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    3.053
    Нема шанси, дури и да заспие во кола, затоа што одиме на кратки релации, на вадење одма ќе се разбуди ужасно нервозен и нема шанси да презаспие, ќе плаче цело време, ни гости ќе ни се види, ништо. Во количка исто нема шанси да заспие, само на кревет, исклучиво јас и он гушнати. И се ни се врти околу неговото спиење и дремки, додека излеземе, мораме назад. Лимон - табиетлија :D

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Секое бебе е посебна приказна за спиењето,штом ти заспива и нема проблеми значи му одговара тој прозорец на будност. Моето беше исто додека излеземе оп назад треба да се врати ме.

На Pacient srna и Marge им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mojata e 4+++ i prvata dremka e saat ipol po stanuvanje, a narednite 2-2.5 casa. Sum probala porano da ja uspijam ama a ja nalegnam za niskanje vristi se dere korne grloto...svativ deka dzabe se macam ja ljuljam na sila a taa vika, vaka cekam stom pocne da se prozeva, a toa sega go pravi glasno si zaspivame za 2-3min niskanje. Ako sme izlezeni vo kolicka toa vreme ja vozis si zaspiva i si dreme. Izlezeni vo park ili negde na gosti ne vo kafana ili na svadba normalno:D do pred nekolku nedeli pred da napolni 4mes zaspivase na saat ipol max 2 posle magicno zgolemi prozorot samo mene mi trebase vreme da svatam,mislev od skokot nejke da spie:D
    Da se dopolnam,jas kade i da mi zaspie ke ja pocekam da dremne i onaka e toa 45min i posle menjam lokacija ne ja prefrlam od transporter vo kolicka ili obratno

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.799
    Женски ако може некоја поупатена да ми каже кога се скоковите? Моето бебе е 16 дена старо и од вчера скроз се смени. Значи од бебе што само спие и цица, вчера беше будна 5 саати, едвај ја успавме. Исто така, вчера цицаше можда на секој саат, саат ипол и плус цела вечер во сон кенкаше. Можно е да е во прв скок? Колку траат скоковите?

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Grcevi se poverojatno,na 16 dena toa uste ne znae sto e den sto nok ne pa da skoka:D

На Oneo, DELFINA81 и lovely91 им се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.799
    Ама не се грчи, не плаче. Затоа многу чудно ми е. Кога имаше грчеви мафташе со рачињата и се грчеше

20. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Породена 13.07, термин 08.07. Дали сме во втор скок? И да сподели некој искуства?