Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не ќе да е скок @TeddyGrey , бебе си расте и стекнува нови вештини преку ноќ. Ќерка ми баш на таа возраст почна истото да го прави, да гледа, приметува, да се смее и да испушта нови звуци, па и да плаче погласно. Скоковите се манифестираат најчесто со плачливост, раздразливост, одбивање храна/цице и сл. Си презентира бебе научени вештини и ќе станува се поинтересно :)

Majjja and TeddyGrey like this.
  2. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Bebeto mi e 7 nedeli, ima li skok vo razvoj ovoj period? Nervozen e mnogu, place i saka da cica samo. Ako moze da prikCite screenshot za ovoj period od aplikacijata toj sto ja ima da citnam :) vi blagodaram

3. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

miss-bootylicius and TeddyGrey like this.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

5. DuchessAnn

The Wonder Weeks

6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Фала ти баш ќе ја симнам.. Моево бебе последнава недела ипол скроз се смении. За два дена ќе прави 2 месеца. Имаме грчеви од првата недела и се јавуваат попладне, но последниве неколку дена како да се по цел ден.. Не спие веќе преку ден ко што спиеше, некогаш одбива да цица, бебето ми се смени :^) Па се мислам некој скок во развој да не има сега...

TeddyGrey likes this.
  7. DuchessAnn

Комбинација скок + грчеви = хорор :o Ќе се мења бебе цело време, грчевите кај и да е ќе ви поминат.

*Milicka* and TeddyGrey like this.
  8. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Моево не можам да го препознаам вејќе. Будење навечер да дои по 4.5 пати и тоа брадавицата а ја тргнам се буди веднаш и пак ја бара. Спиењето скроз изменето дали се работи за скок задна недела од 4ти месец тераме .

Sandrin4 likes this.
  9. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Моево е 4 месеци и 1 недела истото го поминувам...башка само плачи од нигде никаде...збудалев

Lejlaah likes this.
  10. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Исто душо плаче ама причина нема секако го смирувам го замајувам ама ќе се смири и после пак ќе настави

Sandrin4 likes this.
  11. НМарија

НМарија Истакнат член

Да се пријавам и јас, веќе побудалевме. Од раѓање спиеше цела ноќ со будење на три саати само за јадење. Од пред една недела станува на секој саат, плаче без причина, не сака да јаде, само многу нервозно ги гризе рацете. 4 месеци и 1 недела. Минливо е ова? Дај поискусните нека споделат

Lejlaah and Sandrin4 like this.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се тешам дека е некој скок...предходно имав околу 1 недела кога си дојдов од болница и околу 2 месец...не верувам дека заби ке никнуваат нема такви симптоми само плачи ќе се смири и пак..мора само исправена да ја држам....на цеце обесена а тргни се кога ќе ја фати дремка, одма пушта појачало на максиум ..збудалев пошо искрено не била ваква воопшто зшо со грчој само 3 дена видов мака...4 месеца само опулено

Independiente likes this.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

И мојава проаѓа низ трансформации, урнебес е за гледање и слушање. Во петок ќе полни 3 месеци. Еве трет ден како испушта некои нови звуци, тешко заспива навечер иако си ги правиме истите ритуали, кенка лажливо демек нешто не и годи, а она преоблечена, стокмена, цице у уста. Децата растат. Моториката и мозокот им прават шашма во малите главчиња и светот се повеќе им е интересен.
    Еве и малава откако ќе ја нашетаме, порано доаѓавме дома и заспиваше ко бајче. Сега гуга, збори чиниш ќе ти раскаже каде била. Ја - преморена ко војник. Три дена како не го следи редот зс спиење а се буди на 2 часа ноќе (претходно спиеше и спојуваше барем по 4). Интензивно цица ама со нервоза ако не и доаѓа повеќе млеко, ме мава со раката по града и лути погледи испраќа. Сега во овој прелом на 3 месец додава на килажа и мислам дека стана опасно лакома. А пред 1 недела се мачев да остане будна додека јаде! Смрдле. Ама па што да прави пустото дете. Се' и е ново.
    Искрено не следам со апликации никакви тековни промени, само си го следам детето. Приметив дека на 20тиот ден од раѓање манифестираше промени во однесувањето, а еве и сега. Се надевам дека и овој скок ќе ја држи недела дена, оти од неспиење само јас страдам и тоа ме прави тотално уморна преку ден.
    Мислам дека природата ни задала толку слатко горчлива задача што на моменти се прашувам од каде силата за сите вакви состојби, ко superhuman се осеќам.

Lavica2016, Majjja, ane.bella and 8 others like this.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Kако се манифестираше кај вас скокот во трет месец? Бебе ми е полни 11 недели од термин.
    Приметувам промени чудно ми е бебето.
    Здраво, право, најадено е... Ево не знам ...

Lejlaah likes this.
  15. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Моево на цицка обесено..и абер немаше од спиење само ја интересираше све околу...прстите почна да ги пикат в уста се чудеше

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Па низ нешто слично проаѓаме.
    Ми смени спиење, се обеси на цицка ама многу цица и повраќа после и плаче се нервира, вришти...
    Тек је почело...

17. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Само наоружај се со нерви и ќе поминит

TeddyGrey likes this.
  18. Искра 90Ј

Искра 90Ј Истакнат член

Женски ние сме скоро 2 месеци без 3 дена. Детево цел ден не ми спие, во 13 саати без никаков сон е. Дали предрема 20 мин, плаче кенка очите на пола копје му се и цица и пие чајче. Неможе да се успие никако. Незнам што му е. Дали е скок?

19. mumy

mumy Истакнат член

Ние сме 5 недели и е лудило, само на цице, еве го не е спиен 10 саати испушта некои чудни звуци, плус има и грчеви и не може да заспие никако и веќе не можам да издржам ваљда е некој скок кој знае што е но ќе побудалам.

20. НМарија

НМарија Истакнат член

Дечки дали сте пробале со главата свртено надолу? Значи вир го држите долж вашата рака легнато со мешето врз вашата рака, главата си ја потпира на вашата рака, а рацете и нозете му висат надолу. Не знам дали ме разбравте. Мојата само така заспиваше тој период. Веќе е 5 месеци и уште спие многу малку преку ден, по пола саат, многу ретко ако имаме среќа еден саат.

Sandrin4 likes this.