После 5от скок ќе се врати животот во нормала или да не се надевам? Уште сме на почеток, а веќе станува многу тешко, кај ни е крајот, ни до громче не сме стигнати
не се сите дечиња исто дефинитивно,со првото детенце 9ти скок ми беше хорор филм,го памтиме сите дома врискање,пискање,фрлање по земја, лутење и неспиење ИЧ...толку многу ми беше страв сега кога влезе второто во 9ти ауу.. само првата недела ми се будеше често и знаеше да се налути ако и земеш нешто од раце...ТОЛКУ леле фала му на господ и јас за нешто да се спасам да не се урочам сега ај,пред крајот на скокот сме ете утеха дека не е кај сите исто..почна да спие по цела вечер,само еднаш се буди Конечно
Se probuvam sto moze da vi padne na pamet. Ima dobri i losi denovi. Edvaaaaj cekam da pomine Moze li nekoj da mi kaze barem kaj da najdam koi vestini se javuvaat posle 4 skok?
Strav mi e da pisam da ne ja urocam ama nie skokovite do sega gi pominuvame kako na sala. Dali dva tri dena e kenkava i toa sum primetila koga ke zapocne skokot, kaj nas gromceto e super, nema nisto. Go zavrsuvame 5ti skok uste 9 dena, daj boze site da si gi pominuvate skokovive kako moja keke
Мамички ај искуство ваше. Дали тие што првите 3 скока сте ги поминале лесно, важи истото и за четириот? Ние првите 3 супер ги поминавме ама читајќи ве тука, душа ми се тресе за овој четвртиов @Iva Mitrevski како поминавте со регресијата во спиење во 4ти скок?
Kaj nas nemase nikakvi promeni, moeto bebe spie od mesec ipol po cela vecer, se budi nakaj 6 za mleko i prezaspiva do 8. Ama zatoa cel den sme u race, se setame i luduvame. Dnevni dremki sega ima 3 po 40min. Drugoto vreme e aktivna, se vrti se prevrtuva, ja seta cela spalna i toa vo rikverc. Inaku i jas se plasev citajki tuka deka bilo najstrasno na cek svet, ama isto kako i vie prvite tri ne gi osetivme, pa ni 4 i 5. Se nadevam taka ke ostane
И мојата од сам почеток малтене спие без проблем навечер, само за цицање шо бара ама не се буди, у сон си цица. Се надевам така ќе остане
Зависи нема некое правило. Ние првите 3 мислам потешко ги поминавме од 4от, а толку му се плашев. Само цицањето беше проблем во 4 скок ама некако во мир и тишина, полубудна или заспана, си цицаше. Регресијата ни се поклопи со 5 скок и тој период ми беше ужас, најтежок досега од сите (сега сме во 7 скок, на средина). Зависи немора да значи дека исто ќе ги осетите скоковите, ние 6ти ич не го сетивме.
За мене најтешкиот до сега иако читам дека 7миот бил најизразен несакам ни да помислам за недела влагаме
Какви бевте во 6 ти,така во кратки црти ако може,знам секое детенце е различно,ама чисто онака,за споредба.
Лелеее хорор, плачење и кенкање по цели денови, значи буквално цел скок, ништо не му се погодуваше имаше денови кога и не јадеше или млеко несакаше, навечер тоа беше ужасија заспивање по саатипол, будење по милион пати, претежно со кенкање, дневни дремки две по пола саат Абе уште сум капната од скокот Дали наеднаш порасна почна да се исправа па ќе отвореше очи во сон и одма се исправаше, па шеташе низ креветче Незнам кај нас ептен беше изразен