Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    I kaj nas e 4 skok ama denes nemozev Krajot da i go najdam saka da spie pa neki, saka v race pa neki, I cel den taka vo krug.. pocna da bara kaj 3 da pie mleko.. Sreka odma zaspiva.. Ako e vaka szga kako ke bidi kaj gromceto.. Pocnuvam da se plasam...

2. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Кај нас така беше пред 2,3 дена, претходна недела.. со плачки заспивавме и дење и навечер, па кенка по цел ден, а сега денски е супер, само се смее, си играме, си гуга. Само навечер што станува на 3 саати,бар нема плачки (facepalm)

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Апсолутно ќе се согласам со тебе за запазување на редот. Јас од кога е родена ја следам со прозорец на будност и и пазам ред со дневни дремки. Бебињата сакаат рутина. Еве во 4ти скок сме моментално ама си го пазиме редот и милина го поминуваме. Неколку пати со плачки заспива преку ден ама ако треба и 30 мин ја нишкам и ја оставам на гради да спие на мене ама спие. Ми премина на 3 дремки ама у исто време секој ден, 9-10 10:30 прва, 12-14 14:30 втора и 16-17 17:30 трета. Навечер во 20 се бањаме и до 20:30 е заспана. Само држење до рутинава не спаси. Ама и ја по неа си ги планирам обврските, кога и е период за дремка си доаѓам дома за да спие.

4. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мамички на која апликација следите ситуација?:)

5. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    17.297
    The Wonder Weeks

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Дали има регресија во спиење после 7 скок на 10,5-11 месеци? Ова веќе не се трпи, ноќе значи или плаче или залепена на града ми спие. Не сум наспана ич последниве 2-3 недели… Денски протестира за втората дремка ако успееме пола саат да отспие премија е.. почнав аларм да местам за да не утнам прозор на будност и пак џабе, иста песна :( и навечер не заспива досека 5 пати не ја префрлам од една на друга града а цица само кратко другото ѝ е игра…

7. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Фала ти:l:

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Eve sme na kraj na 5ti skok ne osekam podobruvanje vo spienjevo. Stanuva za cicanje navecer 2-3pati,a predtoa cela nok ja prespivala. Ne znam da ne se budi od sto e sea mnogu podvizna vo spienje pa se mava vo krevtceno

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.663
    И кај мене е иста во 5-тиов скок исто претходно си преспиваше цела ноќ...иначе сега плус испушта некои чудни звуци како да цивка како кученце :D ама спиењето е хаос дури и денски едвај две три кратки дремки има :^)

10. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Од тоа се буди, се вртат во кревет и навечер важбаат мобилност. Ќе почне после да ти станува да се фаќа за кревет и дига и пак нема да имаат сон :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Izraduvaj me, koa spie na spalna ne se budi mnogu a se razmrda cuce ili cice i si prodolzuva

12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јас да ви кажам се преродив од кога го одбив од цицање се буди сеуште ама цуцлата или млекото и презаспива претходно жива ненаспана бев па нишање па цицање цела ноќ страшно беше... А од скоков повеќе на бељи го погоди правење ми вади лајсни растура се живо и да не го искараш одма врескање лутење...

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Двете ми спијат во креветче и не фатија цуцла и на Ад се. Некако се снаоѓаме :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Kako se rachunaa ova so skokovite nie sega na 20 pravime 3 meseci i bidejki mi e prvo bebe ne znam mnogu vo vrska so skokovite ako mozhe da mi kazhete.
    Fala ubav den ❤

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    До тебе ако спие многу помирна ќе е и помалку ќе се буде.
    Цуцла и ставам или малце ќе ја занишам и продолжува.
    Околу 21:30 заспива, до 5/6 спие и станува за цицање и до 8/9 продолжуваме, неколку дена веќе, освен што 2 3 пати од кога ќе заспие се буде со плачење ама се презаспива одма и тогаш.
    Неколку вечери кога цицаше накај 5 и си гуга неќеше да презаспие ама ќе ја гушнам до мене, и пак ќе и дадам да цица, и ќе презаспие.
    Се молам вака да остане, до пред некој ден имаме лоши ноќи, будење на саат…

На Snowflake92 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  16. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Дали на 11++ е период на скок во развој?

17. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    4.285
    Јас планирам да го одбијам после ММР вакцоната. Некако тој пресек го правам пошто веќе секако не цица многу, ама ми е страв да не има реакции/температура од вакцината, а тогаш ништо не јаде, па барем да цица. Инаку веќе ме џвака, си игра, не е некој страствен цицач.
    Вие лесно се одбивте? Какво млеко пие сега? Навечер обавезно се буди или не секогаш?

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moram i jas da pocnam da se trudam da se prezaspivame bez cice. Ama pa mojata i cuce ne saka nesto mnogu i polesno mi e na cicka. Koa site kratat nokni podoi kaj nas se vrakaat(facepalm)

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    8 скок почнува околку првиот роденден

20. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Таман искочивме од 4ти скок, пројде лесно и денес нејке да спие, цел ден се мачиме, ако не е на цице одма се буди и толку мислиш наспан, спиел 3 саати се смее а он помижал 15мин... Така цел ден ми тренира живци, еве и сега му пројде времето за заспивање а бебуш насмеан ко за добро утро.. Колку трае таа регресија? Ни се измести се денеска..

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.