Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    4.287
    I kaj nas e 4 skok ama denes nemozev Krajot da i go najdam saka da spie pa neki, saka v race pa neki, I cel den taka vo krug.. pocna da bara kaj 3 da pie mleko.. Sreka odma zaspiva.. Ako e vaka szga kako ke bidi kaj gromceto.. Pocnuvam da se plasam...

2. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    10.166
    Кај нас така беше пред 2,3 дена, претходна недела.. со плачки заспивавме и дење и навечер, па кенка по цел ден, а сега денски е супер, само се смее, си играме, си гуга. Само навечер што станува на 3 саати,бар нема плачки (facepalm)

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Апсолутно ќе се согласам со тебе за запазување на редот. Јас од кога е родена ја следам со прозорец на будност и и пазам ред со дневни дремки. Бебињата сакаат рутина. Еве во 4ти скок сме моментално ама си го пазиме редот и милина го поминуваме. Неколку пати со плачки заспива преку ден ама ако треба и 30 мин ја нишкам и ја оставам на гради да спие на мене ама спие. Ми премина на 3 дремки ама у исто време секој ден, 9-10 10:30 прва, 12-14 14:30 втора и 16-17 17:30 трета. Навечер во 20 се бањаме и до 20:30 е заспана. Само држење до рутинава не спаси. Ама и ја по неа си ги планирам обврските, кога и е период за дремка си доаѓам дома за да спие.

4. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мамички на која апликација следите ситуација?:)

5. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    The Wonder Weeks

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Дали има регресија во спиење после 7 скок на 10,5-11 месеци? Ова веќе не се трпи, ноќе значи или плаче или залепена на града ми спие. Не сум наспана ич последниве 2-3 недели… Денски протестира за втората дремка ако успееме пола саат да отспие премија е.. почнав аларм да местам за да не утнам прозор на будност и пак џабе, иста песна :( и навечер не заспива досека 5 пати не ја префрлам од една на друга града а цица само кратко другото ѝ е игра…

7. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Фала ти:l:

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Eve sme na kraj na 5ti skok ne osekam podobruvanje vo spienjevo. Stanuva za cicanje navecer 2-3pati,a predtoa cela nok ja prespivala. Ne znam da ne se budi od sto e sea mnogu podvizna vo spienje pa se mava vo krevtceno

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    4.468
    И кај мене е иста во 5-тиов скок исто претходно си преспиваше цела ноќ...иначе сега плус испушта некои чудни звуци како да цивка како кученце :D ама спиењето е хаос дури и денски едвај две три кратки дремки има :^)

10. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    521
    Од тоа се буди, се вртат во кревет и навечер важбаат мобилност. Ќе почне после да ти станува да се фаќа за кревет и дига и пак нема да имаат сон :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Izraduvaj me, koa spie na spalna ne se budi mnogu a se razmrda cuce ili cice i si prodolzuva

12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас да ви кажам се преродив од кога го одбив од цицање се буди сеуште ама цуцлата или млекото и презаспива претходно жива ненаспана бев па нишање па цицање цела ноќ страшно беше... А од скоков повеќе на бељи го погоди правење ми вади лајсни растура се живо и да не го искараш одма врескање лутење...

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    521
    Двете ми спијат во креветче и не фатија цуцла и на Ад се. Некако се снаоѓаме :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Kako se rachunaa ova so skokovite nie sega na 20 pravime 3 meseci i bidejki mi e prvo bebe ne znam mnogu vo vrska so skokovite ako mozhe da mi kazhete.
    Fala ubav den ❤

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    До тебе ако спие многу помирна ќе е и помалку ќе се буде.
    Цуцла и ставам или малце ќе ја занишам и продолжува.
    Околу 21:30 заспива, до 5/6 спие и станува за цицање и до 8/9 продолжуваме, неколку дена веќе, освен што 2 3 пати од кога ќе заспие се буде со плачење ама се презаспива одма и тогаш.
    Неколку вечери кога цицаше накај 5 и си гуга неќеше да презаспие ама ќе ја гушнам до мене, и пак ќе и дадам да цица, и ќе презаспие.
    Се молам вака да остане, до пред некој ден имаме лоши ноќи, будење на саат…

На Snowflake92 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  16. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Дали на 11++ е период на скок во развој?

17. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    3.950
    Јас планирам да го одбијам после ММР вакцоната. Некако тој пресек го правам пошто веќе секако не цица многу, ама ми е страв да не има реакции/температура од вакцината, а тогаш ништо не јаде, па барем да цица. Инаку веќе ме џвака, си игра, не е некој страствен цицач.
    Вие лесно се одбивте? Какво млеко пие сега? Навечер обавезно се буди или не секогаш?

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Moram i jas da pocnam da se trudam da se prezaspivame bez cice. Ama pa mojata i cuce ne saka nesto mnogu i polesno mi e na cicka. Koa site kratat nokni podoi kaj nas se vrakaat(facepalm)

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    8 скок почнува околку првиот роденден

20. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Таман искочивме од 4ти скок, пројде лесно и денес нејке да спие, цел ден се мачиме, ако не е на цице одма се буди и толку мислиш наспан, спиел 3 саати се смее а он помижал 15мин... Така цел ден ми тренира живци, еве и сега му пројде времето за заспивање а бебуш насмеан ко за добро утро.. Колку трае таа регресија? Ни се измести се денеска..

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.