Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Помош!
    Изгледа влезе во црвена зона после 5ти скок. Луѓе не можам да мрднам ни 2 секунди, до него да сум, в раце да е, гушнат. Ај кога е либе тука, се трпи некако, ама сама по цел ден... :drunk:
    Си мислев шо можи да е полошо од бебе шо сака по цел ден в раце, ама ова било полошото. Не се заигрува со ништо, не прави ништо, само посматра мои движења, да не заминам некаде. (facepalm)
    Колку време ќе е вака, 2 недели? Ова е лошото или може уште полошо од ова да е? :worried:

@Iva Mitrevski те означувам тебе оти знам дека ти во скоро прашуваше за Ања.

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Nas okolu nedela dena ne drzese, skokovi ne sme osetile ali ovaa crvenava katastrofa!!!!

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Во 5ти скок е и моето. Засега нема никаква промена, спие супер, расположен е. Се надевам вака ќе го поминиме.
    Почна многу гласови да испушта, да брмчи цело време. Од пред два дена почна и да се врти од на стомак на грб, па пресреќен е. Одма кашла да го видам што направил :rofl:
    Дури лежи, подава раце да го земам :inlove:
    Во креветче спие до кај 3-4часот и се врти сам, до мене на брачниот кревет :D

На Andrejaaaaaa, Slonce91, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Секако дека дечкото и девојката пак се исти :rofl:. Еве и ние така тераме, првата вечер кога влезе дежуравме 2 саати и првите 2-3 дена беше покенкава. Сега си е супер, расположена, цица, спие и дење ноќе убаво. Само ноќе до прво цицање спие у креветче после сака со нас на спална у средина.
    Ама претерано многу нови работи прави. Брмчи и прди со устата, фучи со носот и брмчи на цицката. Почна да лази, скрос се исправа на рацете и нозете ги дига, склекови прави. Се врти веќе у велико од грб на стомак и чат пат обратно, тоа уште не и е совладано. Обожава на стомаче да е. Сите играчки детално ги проучува. Гласно се кикоти. Дига рачиња да ја земеш. Не фаќа по лице не проучува. Ептен ама ептен е интересна. :inlove:
    Едит: заборавив да пишам, чат пат за спиење за подлажував и знаеше да фати цуцла а сега а и ја допрам до ута ја осеќа и почнува да плаче, одма ја познава :o

Последна измена: 16 ноември 2021
    На Oneo, Naatashka123, Emotional123 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Дефинитивно во 5тиот скок стануваат љубопитни мали човечиња, ама со тоа доаѓа и голема потреба од блискост со мама и тато.
    Многу нови работи прави, само се ѕвери со очињата кој каде е, стои со раце на масичката и џитка што ќе дофати, се врти од стомак на грб и обратно и така низ цела дневна, скока во џампер….
    И све тоа супер само ноќното спиење да се врати у нормала. Ми фали како спиеше кога беше новоорденче|-)

На Oneo, Емина1, Naatashka123 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Дојди да се гушнеме и заедно ќе бришеме солзи:rofl::rofl::rofl:
    Излезена од 5ти скок веќе што се вика 6ти скок чука на врата, а она а ме снема од соба одма солзи крокодилски мислеш којзнае кај одам(facepalm):rofl:
    Заедно спиеме тоа веќе се навикнав се гушкаме, си висеме на цице и така, таман е после овој скок сакаат ептен близина...
    Гаволчиња мали, слатки:devil::D:l:

7. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Абе оти не кажувате дека било толку убаво да си спиеш со бебка на спална заедно?! :inlove: ми годи 5тиов скок :rofl: не знам како ќе ја вратам во креветче, ептен убаво ми е. Предходно по саат два сабајле поспиваше со мене а сега цела вечер и стварно ми е многу убаво :$

На Solen☀, Oneo, Емина1 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Мислиш ќе ни дозволат да се гушиме? :^)
    Мојов вреска и "кашла" кога се гушкам со татко му. :rofl:

И на крај, таман ќе помине ова, бум 6ти скок, најголемиот хорор на најголем број на мајки тука. :drunk:

9. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Аууууу иста прича:rofl: плус дава убитачен поглед:punch::rofl:

10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    4.466
    Што се случува во 6 скок? Да знам што не чека :D

11. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Zdravo vo koj meseci ima regresija vo spienje i sto se slucuva? Sto e razlixno od skokovi na razvoj ?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.753
    Женски вие што сте го прошле 4ти скок кажете што прават во него?? Ќерка ми е уште мала, 3+ ама не знам што му се случи на детево, трансформација деновиве. Сон повеќе од саат време не врзува, по цели денови со нозете во вис, пробува на стомак да се врти сама си збори нешто цело време, балончиња си прави, писка, вриска, фаќа со рака цуцлата, ја џитка за да ја напика раката во уста. Можно ли е волку рано да и почне?

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.437
    Моево е 3++ и е вакво едно три недели уназад, така да не верувам, тоа е многу рано за четврти скок.
    Се врти на стомак, више не ни лежи на грб (ко ќе е буден, а почна и во спиење да ми се врти :worried:), од скоро и на раце се крева.
    Ваљда се вештини после трети.

На Емина1, IRBBB, Dancewere и 2 други им се допаѓа ова.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    1.383
    Od koga se vrti na stomak? Moeto ic ne saka na mese

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.437
    Па негде 2+++ кога беше почна да се врти активно и оттогаш нема застанато. Иначе и моево дотогаш ич нејќеше на меше и не го ни редев најискрена да бидам, ептен ретко, зошто е дете кое вришти по цел ден и не ми требаше дополнителна причина за вриштење :D.

Неколку дена пред да се сврти сам, баш матичната ни препорача да му земеме перница за tummy time, за да го редам да му е интересно, само што ја купив тој сам почна да се врти, џабе ја зедовме.

Ако нејќе баш на меше пробај ставај го на тебе да се крева или можеш на рака па да го шеташ низ соба.

На sani99 и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    И претходно тешко ја заспивав, имаше по некој ден кога ќе заспиеше од прв обид, но сѐ почесто заспивањето ни трае 2 часа.. Дали е до скокот, регресија во спиењето? Или едноставно како растат потешко се заспиваат? 4+ месеци е.. Ќе помине, знам, но има моменти кога сум безнадежна, секој дел од телово ме боли, не спијам многу.. Ми треба утеха дека ќе пројде и дека оди на подобро! :)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ќе пројде. И јас со саати го успивав, нацицај се, поврати, поплачи, посмеј се, поврти се.. Нишкај јас, шетај по соби, нишкај татко му со саати. На крај од умор ќе заспиеше, а ние не знаевме кај сме, буквално.
    Од кај 5-5 и пол месеци смени. Сам си помести порано заспивање и сега за ноќно спиење се успиваме за 15 мин. Ако е многу уморен и помалку.

Прозорец на будност после последна дремка огромен, 3-4ч. Сам си темпира. Сум поместила последна дремка покасно за да не е толку време буден, покасно ми заспива. Оставам тој да ме води, како му е убаво, така. Само нека спие.

На LivingGlam, Емина1, Autumn Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Ауууу многу бе мама 2 саати успивање :worried:. Нешто е. Од мое искуство можам да ти кажам да видиш кога и е последна дремка, колку време има од последна дремка до спиење? Би требало 2 2ипол часа да има можеби и 3, зависи од детето. Кога ви е ноќното спиење, во колку саат? Пробај да и го поместиш порано или покасно. Преморено дете мноооогу тешко заспива. Рутина претпоставувам имате.

Мојата кога преминуваше од 4 на 3 дремки така исто се мачевме по саат време се заспивавме и тоа со плачки на крај. Пробав да и го поместам за саат понапред место во 9 во 8 и од тогаш сме раат. 15тина минути од кои и цица активно кома е. Со тоа што и ја следам последната дремка. Заспива накај 3ипол 4 до 5 5ипол некогаш и 6. Ако стане во 6 ја бањам во 8 и после цица и заспива. Ако стане во 5 5ипол ја бањам 7ипол 7:45. Се надевам нешто од ова ќе ви е од помош.:sun::hug:

На LivingGlam, Емина1 и marta993 им се допаѓа ова.
  19. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.437
    Така, утеши ме да знам што ме чека :D.

Денес од четири дремки, три не сакаше воопшто да легне туку морав да стојам да го нишкам дур цица.
    На два пати прозор на будност беше преку два саати, а вечерва заспа после цели три саати.

Лајкот е за поддршка :l:.

На IRBBB и marta993 им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.519
    Допаѓања:
    8.753
    Аууу ја не се жалам више. Ќерка ми во живот во раце не сум ја успала. Ич не се нервирам што фрла цуцла, дур не бара во раце нишкање :D

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.