Ааааа ова ни е нас новитет . Ни јас го немав нишкано претходно, цело време се успивавме легнати на спална дур цица, ама овие неколку дена више научи дека штом легнеме ќе треба да спие, а нејќе, протестира и почнува да вришти и да се крева . И после доза борба и вриштење го земам во раце, се шетаме и така заспива. Со цицката секако, за цуцла нејќе да чуе. Така да радувај се, фрлај и ти цуцли со нејзе и не барај скокови пред време .
Фала на совети и искуство Вера дреме по 4-5 пати во денот, дремка во просек 30 мин. Денес не сакаше да заспие за време на 5тата дремка , значи од 16.30 до 21.15 беше будна со тоа што пробував да ја заспијам 17.30,18 часот, па и со кола се возевме 30 мин, џабе. Едвај заспа, се разбуди плачејќи. Сега пак ја заспав пред 5 мин.. И рутина,сѐ си имаме, пазам сигнали кога ѝ се спие, прозорци на будност... Ќе биде подобро, сѐ ќе издржам
Ние ова го поминавме пред една недела. Ама скроз истото. Крати една дремка и заспивај бебе порано. И моево имаше 5 до скоро, кога почна вака да ми прави почнав рутина после 4та дремка и сега заспива во 19.30-20.00, а претходно пред 21 шанса немаше.
Како им контролирате колку дремки имаат дневно? Моето има ред од станување до некои 12-13 часот. После тоа време, секој ден е различно. Ве читам и се мислам што правам погрешно што не можам да воведам ред
Ne mi teknuva kolkavo ti bese ama jas negde odkaj 4mesec pocnav da gi zapazuvam poveke otkako stanaa 4 dremki. Ke si vidis po bebe otprilika isto vreme ke moze da e budno megu spienje i ke mozes da se orientiras kakov bi ti bil denot
4+++. Малце ми е тешко тоа, зошто јас од 13 до 17-18 сум искочена со него ради обврски и ако сме надвор он спие обавезно ама немам контрола колку. Ми е страв да не се поремети спиење, навечер до сега си спие добро.
Веројатно ништо не правиш погрешно. Мојата имаше ред, секој ден во исто време. Сега во 5ти скок се поремети малку, исто има 3 дремки ама термините ги помести. Следи прозорец на будност и и да не покажува знаци пробај да го заспиеш.
Можда не е скок ама после синоќа дефинитивно регресијата во спиење и е почната. Првото спиење 3 саати, после тоаааа будење на саат време до сабајле
И јас мислам така. Ќе видам и денес како ќе биде, обично 4татани завршува во 16,16.30 часот,па рутината би ја започнала 17.30-18? Да не е премногу рано? :/
Пробај еден ден ништо не губиш. Само види дали неколку дена вака ќе ја одбива 5 дремка, моево три дена по ред вака се понашаше. Јас не можев да замислам пред 19.30 да почнам со рутина, а еве овие денови најрано што имам почнато да го капам беше во 17.30, до 18.30 веќе се успивавме, пред 19 веќе беше заспан. Спиеше до 8.
Ќе ти одговорам неповокана . Ако последно ти стане 16:30 со ноќна рутина пробај 19-19:30. Види еден ден како ќе оди.
@kostovaivana знам вие сте во 5ти скок па дапрашам какво ви е ноќното спиење? Последниве 3 дена станува на саат и пол, два ноќе и плачи, без цицање не призаспива Незнам дали е скокот, требаше од денес да влезиме ама можи порано да не зафати а друго е ок. Само ноќе проблеми прави Реков јас таман се врати бебево во нормала после регресијата, сега 5ти скок ете го
Јас имам пишувано дека откако почна да спие со мене, не сакав пак да го вратам во креветче. Спие на грб и само ќе се сврти на страна и со рачињата ме држи Душата ми се топли Па и дека не се буди воопшто ни за цицање ептен ми е убаво
Ве читам дека спијат со вас бебињата и морам да ве прашам нешто. Јас пред две вечери прв пат ја ставив ќерка ми со мене на спална. Значи цела вечер ко поплашена се будев, се мислев ќе ја згмечиме. А она ужива, најубаво спиење од кога е родена. Како се оттарасивте од стравот?
Прво и мене ми беше страв ама веќе е голем, 6 месеци има. Спиеме со главите на иста висина и го покривам од стомаче надолу, толку сме и ние покриени. Јас и да сакам да се свртам не можам, мм е од другата страна хахаха...
Po mene rutina se zapazuva doma,stom sme izlezeni sekako mi se izmestuvaat rabotite. Moeto bebe imase denovi koa ke go odnesam megu novi luge,na novo emsto i se desavalo nokta loso da ja spie od sto sonuva prezivuva sto ja znam,moze i kaj vas toa ima vlijanie
Мајки , до колку месеци возраст траат скоковите ? Моево бебе е родено на 25.10.2020 , и до сега ниту еден скок не сум и осетила , како да сме немале бебе дома . Многу била мирна , но од пред два дена , ми стана многу нервозна , кенкава е , сака во раце , таман ќе ја земам , сака да шета по соба ( самостојно оди , прооде 5 дена пред да наполни 11 месеци ) , таман ќе ја спуштам да оди , повторно сака во раце . Ниту јадам како човек , ниту во тоалет сум била како човек . Заспива во 01 часот по полноќ , спие до 07 часот наутро , па од 07 до 12 и 30 се мачи да заспие , и кога конечно ќе заспие , се буди по 15 минути . И така цел ден , во 16 и 30 повторно се мачи да заспие , и иста песна веќе во 16 и 50 е будна . Не ми е за мене , ем таа е ненаспана , ем што морам синко да го носам на училиште , секој ден доцни поради нас , а немам кој да го носи и зема . Еве денес треба да останам на родителски , а ќере се мачи веќе половина час да заспие , и никако да заспие . Се пробав , нишкање , масажа и чешкање на грб , и не заспива и не заспива ...