Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Кај нас неколку дена беше. Да не те плашам полош е тој периодот во црвеното шо следува. Особено ако си сама со беба. :|
    Барем кај нас. Не можам да мрднам од него. Да седиме на под, само да се исправам почнува да плачи, а тек кога се оддалечувам од него... ;(

2. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.567
    Лелеее моево уште сега е такво а немаме уште 4 месеци. Што ќе биде тогаш мајко мила :sweat:(facepalm)

На IRBBB и marta993 им се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    И јас мислев дека нема полошо оти и синче в раце е постојано, ама еве, имало. :drunk:

На Bubi*2 и marta993 им се допаѓа ова.
  4. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Мајко мила, што ме чека ... И сега сама не си игра, нон стоп е со мене, заедно на подлога, штом ме снема вика и плаче, ај малечка е и разбирам :)
    И лепенки сме прави, дремките на мене ги спие или до мене, а во црвената фаза можам да замислам... Ај ќе си се гушкаме, ќе одам во тоалет со неа хаха :D^_^

На Slonce91, nevermet18, kostovaivana и 3 други им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Осетливи ни се децата, сакаат близина. ❤️

Го ставам на подлогата за преслекување и секое наведување за да земам пелена, алишта (оти на фиокар ни стои) тој плачи. Кога сум исправена ми се смее.
    Добро, тоа со облекувањето секако е борба со плачки и циркузи, ама таков е од ко е роден ми се чини и веќе навикнав.
    Го ставам на под, седнувам и јас до него. Додека сум до него си лежи, си се занимава сам, бабла на бебешки, си се врти си зема играчки, ги глода... Седи само ако е потпрен на мене, никако поинаку. Ако полека се оддалечам од него, седи сам ама неосетно, ако се сети, одма легнува.
    Само да почнам се исправам, тој почнува да плачи. Плачот се засилува со секој зголемен центиметар растојание. А ако ме слуша, а не ме гледа.. Уште полошо, солзи крокодилски, напрчени муциња од тага.. ;(
    Па така, со него одам во тоалет, да, и в раце го држам. Со него кафе си правам, тоа уште една борба ни е. Се плаши од апаратот за нес, ама првите 10 секунди, после пушта рачиња и тој да фати. Исто и со блендерот. Заедно ручек правиме, заедно ѓубре фрламе, заедно карго пречекуваме. За спиењето ич да не спомнувам. И да сака да спие без мене, јас неќам, таман да си полежам тие 30-40 мин шо ги дреми. :D

Не дека пред црвената фаза не беше вака, слично беше, ама сега ми е многу почувствителен. На пример ако го оставам, кога ќе се вратам пушта рачиња да го земам в раце и кога ќе го земам ме гушка и липа. И како да го оставам? Душа ми е.

А кога татко му е тука, друга песна е. Тогаш си е татин и мене ме рецка само за цицање. |(

На kozuf, Slonce91, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  6. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Душички мили :) Од нервози и стрес дали спиела сама во креветче преку ден и колку спие, заборавам дека ќе порасне додека трепнам, па ќе ги барам овие моменти.
    Затоа кога ќе се сетам, ќе се чукнам по глава, ќе си ја земам во раце и најсилно си ја гушкам и бацувам :l:
    Кај нас кога тато ќе дојде, тој ја зема и игра со неа, ако сум со нив ме гледа мене и не трга поглед од мене сака да ја земам, кога ќе ја напуштам собата е друга :D Нема проблем си игра си пее. :music:
    Туку, кога почна Јован да се смее на глас? Ја пратам Вера има обиди ама сеуште не е тоа тоа :inlove:

На kozuf, ivance.., Bubi*2 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Мислам дека од ко се опуштив за спиењето и не гледам на саат дали, кога и колку спиел, повеќе и поубаво ми спие. :!:

Јован прв пат на глас се изнасмеа некој ден пред да наполни 4 месеци. И знаеш за шо се изнасмеа? Ќе се поддавев дури пиев вода и се закашлав силно, а дете не можеше да се соземи од смеење. :D :^)
    Исто многу се смееше и сеуште се смее кога му е страв, на пример при "фрлање" нагоре, вртење, дување ветер...
    Сега веќе си се смее и со глас и без, ама најсладок ми е со глас. Особено јас да го скокоткам, а тој да се витка (ептееен има скокот) и да се кикоти. :inlove:

Ќе се насмее и Вера. Ќе се изненадиш и ти колку навидум едноставна и смотана работа ќе ти стане омилена, оти само на нејзе ќе се смее. ❤️

На Slonce91, ivance.., Bubi*2 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Душичка е Јован, премил и шармантен:inlove::inlove::inlove:

Едвај чекам , ќе се смееме без престан:sun::sun:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Срцка, ваква ми беше големата.Голема плашливка од се се плашеше и плакаше.Уште е таква де:emo:.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ама шо убаво ми ти иди на душичката ко ќе се утутка во тебе и ја гледаш дека се чувствува најсигурно на цел свет. :inlove:

На Slonce91, Oneo, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.567
    Лелеее исто како јас да сум пишала. Буквално од а до ш исто се однесуваме. Ама па ко што викаш си се гушкаме цело време. Со големиот не осетив вака, дали дека помлада тогаш или ми избледело сеќавање :D

На IRBBB и marta993 им се допаѓа ова.
  12. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Ве молам некој ако може да провери да не сме во скок родена 03/03/2021 а по термин 01/05/2021 еве 2 дена само плаче преку ден спие по 20 минути

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Повели мајка по термин сте во црвената зона. Учи за дистанца тука.
    Screenshot_20211125-040445_The Wonder Weeks.jpg Screenshot_20211125-040505_The Wonder Weeks.jpg

14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Не знам дали е скок или нешто друго, неколку дена со ред се разбудува ноќе на секој саат / саат ипол. Не плаче, само ја земам во раце, цица и ја оставам. И се така во круг цела ноќ. Се прецица кутро дете8-|
    Мене ми е ако е скок ок, да знам ќе помине, ама од што не можам насекое да станувам да ја ставам во креветче, и до мене ја легнувам. мислам да не не и е погодено спиењето, не знам, очи ми капат деновиве, утешете ме дека сме во некој скок и ќе почне да спие и да врзува. Се роди 07.06. а термин 14.06.

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Во пети скок сте.

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emaema

Emaema Истакнат член