Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. vericaaaaaa

vericaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    По термин Screenshot_20211202-082952_The Wonder Weeks.jpg
    По дата на раѓање Screenshot_20211202-082952_The Wonder Weeks.jpg

Прикачени фајлови:

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    502
    Ја симнав wonder weeks но не ми дава да внесам датум на раѓање тука ми бара due date што подразбира под ова

3. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Тоа е термин според последна менструација (кога требало да се породиш).

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Здраво :) од бебе најмирно на свет ,кое што воопшто не бараше во раце,сама си игра со играчки и постојано се смее,сега во 4 ти скок имам само плачки 24/7 заспиванје со по 30 минути минимум нисканје во раце.Плачење и во раце кога е како да ја боли нешто.Цела нок будни, преспиванје по некој половина час колку да земе сила и се вракаме на плаценје.Наутро накај 7 заспива и потоа не можеш да ја разбудиш едвај до 14 часот.Почнувам со буденје од 11 и 30.Намалена желба за јадење,ако претходно секогаш заспивавме само на цице сега само во раце ,се молиме цел ден да цицне сосема малку.Дали друга мајка имала вакво искуство со скок и дали после завршувањето на скокот детето се врати во нормала ?

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Да не е гладно бебето? Дој го полузаспано и во темна и тивка просторија и однеси го на педијатар да видите колку напреднало, на ист педијатар истата вага од претходното мерење.

6. VioletMK

VioletMK Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    36
    Најверојатно е и гладна,но одбива да јаде .Постојано и нудам града дури и со шише одмолзено се обидувам коллку да јаде нешто,но сепак слабо јаде.Се мислев да не од скокот сето ова да не има и друга вакво искуство

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Дој пред да е гладно, полузаспано, пред да почне да плаче, пред да засили со плачење. Темно и тивко бидејќи се ги интересира се вртат гледаат слушаат и остануваат гладни. Скокот како скок ќе помине и нов ќе дојде. Од скокот може да е ама ако не цица повеќе од ден два три не препишувај веќе на скок туку на глад, пробај со АД, кашички ама секако прво мерење и консултација со педијатар, втор, трет. Прошетки на свеж воздух повеќе пати во денот.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Денес дневни дремки само 3 пд по 5 мин. Се буди со вриштење.
    Карактеристично е за скок така?

9. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.412
    Аман бе никако да помине скоков....и после 5ти скок да не има регресија некоја??

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Да.

Меѓу 5ти и 6ти скок е таа црвената зона кај шо учат за растојание и сакаат близина.
    Син ми барем душата ми ја извади. :drunk:

На Oneo, Solen☀ и Emotional123 им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas megu 5 i 6 bel den ne vidov....crvena zona i 4 zabi...sega e 6ti nekako pomirno mi e bebevo i vo spienje i jadenje i se

На Oneo, IRBBB и Solen☀ им се допаѓа ова.
  12. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Во 8ми скок се случува некоја промена во спиењето? Беќе три дена по ред ми ја одбива втората дремка, и седи будна од 1, 1ипол до 7ипол, 8. Нишкање, возење количка, најадена нацицана преоблечена, не бива и не.

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Да, и тоа голема промена има тој период. Изгуглај 8 month sleep regresion, дури најизразен е од сите скокови, и обично кратат дремка тој период.

14. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    8ми скок е после годинка, 12-13 месеци :) таа регресиија во тој скок што беше на 8 месеци супер ја поминавме.

15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Аха, се помешав со месеците. Ама секако слично влијание има:

Прикачени фајлови:

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    8.752
    Колку години трае 4тиов скок (facepalm)(facepalm)?? Веќе 3 недели бебево е хаос, од најмирно бебе, трансформација 180 степени, вриштење, отпор кон спиење, денес во 4 будење, наспана, а не се случило вакво нешто откако е родена спие до сабајле само за цицање се будеше. И има ли некоја друга мајка со бебе во 4ти скок, да се тешиме :sweat:?

17. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.567
    Ние сме во 4ти скок исто. Три недели и кај нас хаос. Цицање само со шетање и пеење. Маки на секое заспивање со врискање и тегнење. Навечер и по 2 саати нишање и пеење за да се уцврсти. Почнувам во 8 затоа што дава знаци за спиење а завршувам во 10 или 11(во меѓувреме 3 пати ќе се разбуди). Спие ок до 5 сабајле и после до 7 максимум ама немирно многу, мижи но исто ко да не спие.
    Се тегне наназад со глава, како змијулче се витка, кенка. А предходно си спиеше ок од 8 ипол навечер до 7 ипол сабајле до 2 или 3 будења за цицање. Нема крај мислам ова(facepalm)

На mjay.yyy и Tea SK им се допаѓа ова.
  18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Леле ние сме во црвената зона….Ми се плаче…
    Многу се буди навечер, сака само да ја земам во раце, презаспива добри 20-30минути, ми се искриви кичма и врат од држење во раце.
    Вришти цело време, како расипана касета, и така сигнализира кога сака пелената да и ја сменам.
    Неа и е презабавно, а јас сум зомби.

На mjay.yyy и Pacient srna им се допаѓа ова.
  19. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    @Tea SK @Bubi*2 https://sarahockwell-smith.com/2013...kTM1uNazOOyl-HrEb71hLdINyUxFcvcU6BavuFOcOE0rI
    Прочитајте го текстов, после полесно се издржува :D Ние според апликацијата излеговме од скокот мада мислам дека сеуште ни трае :) Не почнала сеуште да покажува skills , а таква е кенкава, вриска. Но и многу е сменета. Сега подобро ги перцепира работите, гледа и забележува околу неа, не плаче кога се возиме со количка или во кенгур, ѝ се задржува вниманието на одредени нешта.
    Исто така многу си зборува, уста не затвара. Прди со устата и многу е интересна , па заборавам дека сум спиена само 4-5 саати :D

На mjay.yyy, Andrejaaaaaa, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    8.752
    Лелеее истооо. Како да не влегува во длабок сон. Ја успивам по 40 мин, за да спие 20. По 2 саати и беа дремките иначе пред скокот.
    Секое заспивање вришти и научи да ја фаќа со рака цицлата и да ја фрла, борби се водат по цел ден.
    Кога е будна само балончиња си прави со уста и само пробува да се превтрува.
    Ја мислам ова ко вечно да трае ;(

На mjay.yyy и Bubi*2 им се допаѓа ова.