Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Во 4ти скок кај сите протестираат за млеко?
    Не сака да пие, плаче вришти.

2. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    10.163
    Ние не.
    Досега во ниеден скок немало промена во јадењето. Нормално си бара да цица и само да цица:rofl:

3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Welcome:hug:. Пишав и јас пред некој ден, ама те немаше да ме утешиш:smoke:.

Опасна сум сама по себе.Се исправа кај стигне:drunk: и до неа стоам и ќе избега и ќе се слизне и ќе тресне на глава:@.Вади 4 заба,енос 1 излезе:worried:. Лази конечно и ржи и рика.Јадење 3 -4 лажички и толку и пак рика.Доаѓа до мене и на мене се качува и се исправа.Апе]:). Плус настината со мрсули до брада и кашла.Дрнски дремки и се испоместија:drunk:.
    Кога и се јаде вика ма ма на место ам ам:rofl:.За навечер нема промена , цице транс:x:rofl:.

Вие како?

На Snowflake97 и Poppins им се допаѓа ова.
  4. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Аууу овој втор скок е страшен кај нас.Од вчера е друго дете.Ниту спие ,само цица и поврака,плаче ,вришти....Мајки како се справивте вие?

5. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Мајки како е кај вас ноќното спиење, ние не бевме нешто со ред и пред тоа но со последнава недела од овој 7ми скок ми заспива мн касно кај 12 некогаш и 1,па за 1час се буди и така се шетаме низ соби уште 2часа,сигурно е преморена и преку ден не сврзува повеќе од 2часа,нез како да и помогнам, премногу е активна кога и да пробам да ја заспијам кога видам сигнали дека и се спие не ми успева, плачки и бара пак да ја однесам да си игра.
    Колку и да пробам рано да стане за 2 дремки да и бидат порано, таа си го продолжува прозорот на будност(facepalm)
    Некоја да ме посоветува, кај ли грешам:?:

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.362
    Ужас, раце ми паднаа. Не сака ни секунда сам, само во раце, на секој саат е гладен, денски нејќе да спие ич, само вриштење и одвај смирување. Ама еве веќе два дена како се потсмирува и подобрува, поминува скокот така да држи се :)

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    16.853
    Таман си реков готово поминува, нема многу промени... кога еве денес и вчера се буди на секој саат како навиена. За четврти скок се работи. Има ли некој да ме утеши, колку време им трае оваа фаза?
    Инаку @brm_brm намалена и е желбата за цицање, предходно цицаше кога и да и понудам а сега не, ама сепак кога е гладна или поспана си цица без проблем.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мајка за спиењето не можам ништо да кажам освен дека легнува наместо во 19 накај 20-20:30ч.Таа е катастрофа со спиењето од раѓање.Подолга демка од 40мин не имала денски. А навечер се буди на 1ч. Иста е и во скокови.За мојата немам најдено сеуште решение како да ја заспивам освен цице .Не сака лулање , количка , релаксатор и слично:tmi:.Така да од раѓање за спиењето е во скок:lol:.

На Zumbulche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    8.751
    Навечер кога спие или преку ден кога е поспана си цица ама инаку се и е поинтересно. Фати, пушти прави со градата, а шушне нешто се врти. Вчера на пример поинтересно и беше новогодишно перниче, му се радуваше, него да цица, заборави дека е гладна.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Мојов не ползи, тоа изгледа реши да го прескокне. На чекор беше да почне ама откако почна да се исправа не можеш да го седнеш, на стомак Боже сачувај вика ко да го колиш.
    Цеееел ден сака да го држам исправен, тупка со ноѕе и оди низ цела куќа да отвара се’. Вчера работеа перална и сушара цел ден, сакаше да чепка да менува програми и да отвора. Пробувам да го тргнам вреска. Дистракција со нешто друго трае 5 мин и пак оди кај машините. Да затвориш врата немој си помислил :sweat:

Да шета не можеш во количка да го седнеш, нејќе ни в раце. Во кола е журка.
    Стандард не јаде и не спие.

И така, цел ден свиткана го носам по соби да чепка.
    Го оставив кај свекрва да одморам, отварале рерна и се пикаше со нозе внатре. :inlove:

Станува пред 6 и почнува, ко моторче да има во газот цел ден без престан.

На Oneo, IRBBB, Zumbulche и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Мојава не протестираше, се изнацица. Само почна не толку често и мораше да сме сами во тивко пошо а шушне нешто одма се пушта да види што е. Ова и остана и ден демес е вака.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Живи и здрави да се ќе помине и оваа фаза, па полесно ќе биде:smirk:.

Мојата фиоки отвора и вади се од неа|(.Вчера масажерот на мм го исклучи од штекот го излижа утикачот и сакаше пак да го вклучи да не ја видев струја ќе ја удреше:@.
    А колку собра се по земја и само се дави:worried:.Ние оти имаме дадичка и се има нешто по земјата.Пред два дена орев излупен на пола реши да го голта,хорот;(.Господ да ги чува оти се опасни сами по себе:drunk:.

На IRBBB и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Леле незнам шо ќе се прави.
    Ние сме повеќе на ад, и цицнува помалку за успивање.
    Ама многу малку пие. 5 оброци има по 100 мл едвај и тоа тие 100 мл ги пие 1 саат со молење, шетање и плачки.
    Шо е најинтересно ако не и дадам јас млеко она не бара и не плаче како порано.
    Си викам дали да сменам млеко да пробам со друго ад.

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    8.751
    И мојава не плаче за цицање од кога влезе во 4ти скок. Пред тоа вриштење беше ако не и дадеш во истата секунда кога ќе се разбуди.
    Инаку како сте вие, се враќа полека во нормала? Јас да не урочам ама од саботата ко да почна малку да ср смирува. Пројде 17та недела, викаат таа најопасна е од скокот.

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Епа таман ова загревање, сега ни следува 17та по термин(facepalm)

16. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Кога завршува 5ти скок, или попометно да прашам кога почнува 6ти? Не е спиено детево последниве денови ама ич, ноќеска поготово будна цела ноќ. Денски исто, многу и сметаат звуци, се штрекнува одма.
    Термин 14.06. ми беше, денес точно 27 ма недела тераме. Не знам до што е неспиењево, нека ме просветли некоја мама8-| ама грев ми е, друго е наспано дете, друго е ненаспано

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.518
    Допаѓања:
    8.751
    Уфф со среќа. Најопасна ни беше нас

18. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.566
    Со лесно, нас ни беше страшно. Сега сме за еден ден 19та и се враќаме полека полека. Уште се мачиме на заспивање ама се трпи некако.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    10.371
    Пoсле 5 скoк се враќа вo нoрмала спиењетo? :x

20. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Kолку сте стари? Мене така ми велеа, ама полошо кај нас, напротив бетер е со спиењево, а наводно сме го поминале 5ти скок, или што ја знам… :x 6+ е