Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Megu 5 i 6 e onaa crvenata faza vo taa ste okolu 29-30 nedela e. Togas naucuva bebe deka mozes da ja ostavis i malce se lepenki. Baska i zabi moze da imate. Nie megu 5 i 6 haos bevme so crvena faza i 4 zaba

2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Истo 6+.
    :wasntme:

Lili4e likes this.
  3. Pacient srna

6 skok bebe resi deka saka da cica vo race i taka da zaspie jas da ja drzam i da se klatam a taa da cica...ko u 4 skok samo so malce kila plus na nea.

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Еве веќе 4та недела недела ја тераме од 4ти скок. Да не подречам како заврши 17та недела малку се потсмири. Уште малце цица и мора да ја нишкаш да заспие ама не вришти за се веќе. Мислам дека кулминација и беше ден пред да влезе во 17та недела, вриштеше 2 саати без прекин, никако не можевме да ја смириме, за на крај да ја расоблечам и да ја легнам на мене и да заспие.
    Навечер намали со будење ама си се буди сигурно 4 пати за цицање.

Autumn Love and Dancewere like this.
  5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Кај нас се врати :party: од 20:30 до сабајле цица 3 пати ретко 4. Единствено и остана тоа да пола вечер сака со нас да спие на спална и последниот саат гушната да е со мама :inlove: ама па ја уживам :lol:

Larahappy likes this.
  6. Dancewere

Dancewere Популарен член

Аууу па како писка кога не е по нејзино, јас не можам толку силно...Спиење катастрофа, ноќеска на секој саат со плачки се будеше и тешко презаспиваше ;(:| а на крајот од скокот сме, јас мислев и помина...

Autumn Love, marta993 and Tea SK like this.
  7. sani99

sani99 Популарен член

И ние сме такви на секој саат, нозете ги крева нагоре во вис којзнае што е .. и се врти во круг , станува и цица и презаспива .. навика му е ваљда, а 8 и пол кила е (facepalm)
    18 недела и 4 дена сме 4+

IRBBB, Dancewere and Tea SK like this.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Значи исто со нозете во вис, па ги врти на страна и сака да се превртува на стомак. Само што не се буди зашто одма и ја ставам цуцлата, па се успива.

Dancewere likes this.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Ме исплаши сега, ние уште недела ипол имаме до крај, да не ми се врати пак кенкавото бебе од пред една недела што беше :sweat:

Dancewere likes this.
  10. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Не сте сами.И ние бевме исти ноќеска, секое будење со нишање да презаспие. Приплакуваше и кенкаше. Обично после будење цица и продолжува. А и ние сме на крајот од скокот. И јас си помислив дека веќе помина.

mjay.yyy, Dancewere and sani99 like this.
  11. sani99

sani99 Популарен член

Potpolno isto so nozete , uste nedela imame mislam

12. marta993

marta993 Форумски идол

Според апликацијата, излезени сме од 4ти скок, кај сонцето и виножитото сме, ама далеку сме од сончеви и ведри денови :D
    Вика, многу е станата нервозна и по нејзино да е , удира со нозе и раце, го крева газето додека тропа со нозете во некој нејзин ритам, кога цица се движи како гасеница горе доле...
    Само да не е сама оставена, одма се уклучува алармот... Ништо не ја интересира, секоја играчка по 5 мин, само мама да е до неа и ништо друго...
    Не се врти сеуште нема некој интерес, сака да седне, се крева со стомакот, прави стомачни, со цела сила и кога ќе ја седнам е пресреќна.
    Навечер се буди 3+ пати, гледам дека намалува со спиење, мислам дека кај и да е ќе дојдеме на 4 дремки
    ( кратки ѝ се сеуште сите по 35-45 мин).
    Пишува дека за 10 дена влегуваме во 5тиот скок иако мене ми се чини дека сме влезени... Таква е таа цело време е во скок, не можам да кажам дека сме имале сончев период :D Драма queen :rofl:

Last edited: Dec 14, 2021
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Ауууу таа недела хорор!!
    Имаше еден ден јас сама, маж до покасно на работа абе од 10 до 16 имаше спиено само пола саат и тоа со борба, во меѓувреме морав да го шетам низ станов, не смеев ни да застанам во место, а камоли да седнам, одма почнуваше да плаче со зајдување, јас не знам како преживеав тој ден :drunk:.
    Спремање за тодлерство на најјако!!

IRBBB, Tea SK and Dancewere like this.
  14. Dancewere

Dancewere Популарен член

@marta993 мојата малку помала е од твојата ама ист табиет има. Спиење само во раце преку ден, 4 пати по 30-40 минути, мнооооогу ретко еден час. Заспивање само со нишкање, по многу време...
    @Autumn Love сочувство :hug:, и ние имавме такви денови...се надевам нема да се повторат.
    @Bubi*2 да се надеваме дека е само период :sun:

15. Pacient srna

Sto pravite so cicanje vo 6 skok....doruckuvase kaj 9 za spienje malce fati za da zaspie i eve ja ne saka. Treba rucek da i dadam kaj 13-13 30 taa voopsto cicka ne saka sega

16. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Исто сме и ние,не сака да цица и крај,го заспивам малку па му давам да цица....плус и зелена столица имаше вчера значи дека било гладно...ептен се нервирам и јас дека не сака фа цица

17. Pacient srna

Noke ne mozam da ja odvijam so cicka nadvor spijam ama preku den borba

18. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Исто сме и ние,преку вечер си цица нормално,ама преку ден едвај не сака...се нервира и се трга

19. Јова

Јова Истакнат член

Здраво мајки, дали има скок во развој во 9 месец? Детево преку ноќ се промени. Не сака да пие млеко, да напоменам беше на AD пробавме и со alpsko и тоа не го прифати, станува од спиење со вриштење многу е нервозен. Иначе има 2 забчиња.

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Ме зезаше дека си ја зедов апп на 6ти скок, што викаш сега:smirk:?Лудница нели:drunk:

IRBBB likes this.