Термин16.7 роден на 7.7.Ве молам да ми пресметате, мислам дека веќе сме во скокот, но не знам кога беше громчето.
Дали во 5ти скок намалуваат една дремка? Спие 3 пати по пола саат. И колку треба да им е прозорот на будност во 5ти месец?
Мислам почеток на 5ти скок бевме кога намали од 4 на 3 дремки. Сега првата ни е 1ч, втората 2ч, и третата од 30-45мин.
Mojata si skrati Edna dremka I imame pretezno dve sega...osven ako vtorata trae epten kratko pa da napraj I treta
Ние сме во последните денови од црвената зона, и имаме кенкавец дома, штом некој излезе од соба викање Не прати со поглед по цел стан да не и избегаме некаде… Спиењето ужас , будење на три саата само со млеко се смирува Многу полошо од 5ти скок ова
Регресија кога имаат? Го завршивме четвртиот скок, сега навечер тешко се заспиваме, многу тешко дури се уцврсти и после секое будење не презаспива со цицање морам пак да го нишам. А се буди често
Исто е и кај нас , 19недела сме и 4 дена , ваљда имаме регресија.. Навечер се буди пречесто и нозете ги крева горе и на страна.. Никако да заспие цврсто
Ние сме 20та недела денес. Исто прави со нозете, ги крева и се врти на страна а со главата се рине во душек
Значи потполно исто и ќерка ми. Денес е 19нед 2 дена, истово го прави навечер. Преку ден е супер, навечер, од цицање и нишкање око не сум склопила. Дај некоја поискусна мајка нека каже дали е регресијата.
Poslednive 2-3 meseci nema poveke od 3-4h vrzano son, sega e 6++ znaci do 3.5 meseci bebe si imav doma, sega zverce. Cvrsto ni denje ni noke ne spie, kako bocki da ima na krevet, taka da dali e do bebe, dali skokovi, regresii, zabi, cuda ne znam bitno ne sledam ni koja nedela sme ni koj skok ni e po red
И кај нас е слично. Макар што последниве 2 недели можда убаво спие и денски, а и навечер е подобра. Станува на 3часа ноќе али ок е. Инаку на 1.5ч стануваше
Ај од искуство да ми кажете....дали после 4 скок ќе ми се врати бебето во однос на храна и спиење. Во овој скок скроз се смени. Претходно беше ненаситна на млеко а сега не сака. Дури и минимално има качено на тежина. Спиеше ноќе без прекин а преку ден слабо. Сега обратно. Ноќе се буди секој саат и морам да ја земам.
Istiot problem go imam 4+++ sekoj den ni e razlicen nekogas 3 dremki nekogas 4 so placki se zaspivame Ako preku den ne spie ubavo cela nok e zurka .. i tkaa sekoj den si velam ke pomine samo trpenie Ni budni prozori ni sekunda ni minuta mozam da fatam Samo vkolicka ama vremeto e ladno i se borime po doma Ako ne pie mleko preku den nadohnaduva vo nokta Vidi kolku ml pie vo 24h ako ste na ad bez razlika kolku pie denski
Исто и моето. Дење не цица многу, среќа па ноќе надокнадува, особено пред заспивање. За спиењето, дење почна да има подолги дремки, а ноќе се буди со вриштење. Само нишкање го смирува, и тоа додека не уцврсти не смеам да го спуштам во кревет. Ужас. И само плаче, се кара со тропки, ги фрла, па ги бара. Цел ден брканица си игра со нив. Едит: не знам дали е скок или заби шо истерува. Рацете му се нон стоп во уста, ушите ги тегле, мислам ќе ги искине.