Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    10.163
    Сама ќе си видиш според бебето.
    Најчесто е според термин, но еве кај мојава бебка е според дата на раѓање.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Кај мене од громчето во 4ти скок е вака и сега почна на 7+++ да се подобрува мааалку, се буди на 2-3 саати наместо на 45 мин. - 1 саат... страшна регресија, не знам како не сум полудена.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Мислам дека колку е потемпераментно бебето, толку е поосетливо и повеќе влијаат овие скокови врз спиењето, јадењето, воопшто расположението на бебето...
    Поправете ме ако грешам.
    До сега секој скок сме го осетиле ама вакво нешто како последниве денови, не...

На IRBBB и i13dk им се допаѓа ова.
  4. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Моево е ептееен темпераментно и точно, ептен јако ги осетивме сите скокови до сега. Само се молам да спие понормално, на пискањата врискања и протестирање за јадење више навикнав секако.

На Tea SK, nevermet18 и marta993 им се допаѓа ова.
  5. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Ќе заспие во раце се ок, но а ја ставам на кревет како на кактус да ја легнувам, одма лево десно мрда. Денски кратки и се дремките, ноќе се буди 3-4 пати, добро е што не плаче и не бара нишкање, само две секунди да цицне. Да треба да нишам, сигурно досеа од раце ќе ја пуштев, прееетешка е.
    Не знам дали е скок, за да те утешам, ама еве те тешам дека и јас ич не спијам.
    Исто, јас сум фрик по чистење и средување по дома, имам уште едно поголемо што многу растура, и со вакво темпо на живот размислувам дали да се вратам на работа8-| не знам алал на мајки со две мали деца или три, кои одат на работа, имаат секој ден зготвено ручек, и среден дом.

На belisima88, Oneo, Autumn Love и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Термин 28.08, роден 30.08 може ли некој да ми потврди дали сме во 4ти скок?

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Screenshot_20211227-180340_The Wonder Weeks.jpg Screenshot_20211227-180354_The Wonder Weeks.jpg

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    повели Screenshot_20211227-185557_The Wonder Weeks.jpg Screenshot_20211227-185612_The Wonder Weeks.jpg

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Andrea@

Andrea@ Нов член

Се зачлени на:
    27 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мајки не можам да барам наназад може ли да ми ја кажете апликацијата на која пресметувате во кој скок се бебушките баш би сакала да ја имам и јас.

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    The Wonder weeks.

На Andrea@ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Лелеее 29та недела денес детево,полуудеев :wasntme: само со мене сака во раце, никако сама во соба или кај некој друг. Два пати ја оставив, солзи солзи до земја. Ќе тераме вака наредниве 2 недели или помалку?

15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Ете ј аи другарка и |(. Значи а ме изгуби од видик солзи, вриштење ко да ја коли некој. Чим се појавам одма се смее. Сама си се заигрува ама да сум до неа, да ме гледа. Вчера со татко и (што го обожава) ги оставив, јас имав нешто работа, поседе 15 минути и пискаше по мене. Ме гледа и плаче пружа рацете накај мене. Лепенка! :?:

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Што ќе беше овој 7 скок? ;(
    Сите до сега беа тешки ама најмногу со неспиење, ама овој.. Буквално по цел ден си плаче и плаче. Се буди со плачење, заспива со плачење. Ништо не и е погодено, сака да спие а не заспива, ја нишам по 1 сат спие 10 минути, пробувам да ја презаспијам.. што е тоа ?
    Стануваме и почнува.. не игра, не седи, не сака до мене седната, не сака да играм со неа, само во раце и таа да те носи каде што сака и ако не и ја исполнеш желбата готово почнува да вришти на цел глас и да се тргне.. Немам веќе ни нерви ни сила.. Ни навечер спие ни преку ден..

Ќе замине ли ова? После скоков се враќаат ли во нормала?

17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    И најново е што го одра грлото. Дерење, дерење, цела населба не слуша. Во раце ја држам и тогаш на најако пуштена е, дури ја држи глас вика, вчера беше за снимање значи . Не да се лепенки (facepalm)

18. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.373
    Е мојава барем коа е со мене не пишти. Се е ок кога сум ја тука, а мрднам почнува драмата. Па и навечер не и е доволно што спие со нас на спална, мора исклучиво гушнати да сме :rofl:

На Naatashka123 и Lili4e им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Леле и мојата вршти ако не погодам.Пред громчето беше иста ко твојата само во раци сака, а не е таква, се си е на земја.Неможев едно кафе да сварам каде јас она по мене не дај Боже да не ме види пискање болат уши(lalala).Јас се на забче и препишувам оти вади горни двојки.
    За спиење неспијач у крви:x.Заспива со цице и во оваа лудата недела кога пискаше, цица и ме тепаше еве толку беше нервозна:(, ќе ја пријавев за семејно насилство да можев,ама ќе ми се смеат:lol:.Сега и поминаа лудите минути уште е во скок ама само писка.Заспива обесена на града ама во вистинска смисла целата ми е потпрена на града, а не цица.
    Исто и за јадење не сака да чуе само цице:x.

На LivingGlam, IRBBB, Naatashka123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Нешто ме замислува бебка, изгледа е мир пред бура. Во четврти скок е, плаче повеќе, вришти на цел глас така почна да искажува и среќа и нервоза, јаде помалку - од 180мл. премина на по 100мл. и тоа со тегнење и тие, 40 минути му го буткам шишето додека тој се врти само лево-десно и се му е интересно.
    Е само ме изненадува што сите викате дека не спијат, мое бебе спие цел ден и цела ноќ еве трети ден веќе. Измеѓу така ќе повика малце и после е мрзлив. Вака претходно ми нема спиено никогаш.
    Зар има и такви случаеви, или да си се подготвувам полека? :D