Кај нас не исто спиеше по цела вечер, се успиваше само. После 4ти месец толку беше. Сега сме 6 станува сеуште. Се нишаме за успивање и на цице
Дали сме уште во скок ке може ли некој да ми пресмета, последните два ноќи се буди со цркање и многу неморно спиење. Термин 16.7 Роден 7.7
Да. Во скок сте 5ти. Знам затоа што и ние сме, по термин 20.07. Добро е што само последниве ноќи се случува тоа, секое бебе различно. Кај нас веќе месец скоро спиењето ни е нарушено, тешко се успива и се буди на секои 40 мин до 1 час. Затоа за двете полесно почнавме заедно да спиеме. Јас сум искривена и сѐ ме боли, ама барем таа спие помирно
Будење е и кај нас повеќе и од 2 месеци.Мислам не е ништо подобрено откако завршивме со претходниот скок, само ова со цркањето и ептен немирно спиење е последните 2 дена.Буквано се врти цела ноќ.Нема спиење за мене и татко му.
Да, неконтролирано гласно плачење, како да ја боли нешто, од нигде никаде.. Познато ми е. Греотка се, не знам како да ѝ помогнам тогаш, не можам да ја утешам доколку ја гушнам ми пружа отпор, па сама се смирува.
Дали 4ти скок ви беше "страшен" на сите? И дали само 17та недела ви беше неподнослива или цел скок? Моево за 2 дена влага и читајќи тука искуства, уште сеа се паничам.
Ние сме 20та недела од термин и веќе две недели е неподносливо. Спиење исклучиво на цице цела ноќ, дење тешко успивање и кратки дремки по пола саат максимум пробувам да ја презаспијам безуспешно. Ако знае некој колку трае скоков нека сподели.
Не се плаши пред време, ние 4ти скок не го ни осетивме, тек у 5ти ми смени многу ама тоа траеше недела дена. Сега се наближуваме до громчето на петти скок и скоро на старо е вратен. Нема правило Има бебиња сите скокови јако ги манифестираат, други со поблага реакција у скокот Секој со среќата
Поголем хорор од 7ми скок до сега не сме доживеале. А сите скокови ги поминуваме тешко, ама овој е врв. Само кенкање, плачки по цели денови, само да лази, да се исправа кај стигне, да чепка кај што не треба, да отвара вратнички, цело време да скокаш да не стисне некое прсте, па на маса се качува, па на кревет, па пробува да се симне од кревет, некогаш со газето надолу, некогаш со главата надолу, обиди да излезе од игрална, пробува да се испентари по дрвото или од кревет да влезе во игрална, нормално со главата надолу...За спиењето подобро да си преќутам, додека не сум почнала да плачам И тоа уште на почеток сме, се надевам дека кај вас нема да биде вака, ама кај нас е хорор.
Опширен одговор а неутешен хахај ние сега влегуваме а почна да се пушта да оди сам се исправа и трга човекот искрено така што се надевам барем спиењево нема да стане полошо зошто и вака доволно мубе ужасно, фала ти за "утехата" хаха
Skokovi... Skokovi li se skokovi, bebeshki maki golemi.... Stani si rano nautro.... Majki imam prasanje...do sega ja gledav tabelata po datumot koga trebase da bide rodena, a ne datumot koga se rodi zosto taka citav ovde, no vcera lepoticata stana vo 9 i do 23 vecerta zaspa 3 pati po 20 minuti, cudno se odnesuvase, kenkava bese i koga smeniv datum da vidam po datum na raganje vidov deka pocnal 3ti skok, ona deneska e 11 nedeli i 5 dena, po toa shto citav 3ti skok e od 11ipol do 12ipol nedeli, kako togas da racunam po datumot koga trebase da bide rodena koga taka sega bi bila 10 ipol nedeli a ne e ona si e 11 ipol. Mozno e da e 3ti skok? Ili ke si bide krajot na fevruari kako shto pokazuva po datum koga bi trebalo da bide rodena? Se nadevam mi se razbira poentata na prasanjeto.