Мами може да ми пресмета некоја од вас скокови за бебуш, роден на 27.12.2021, а термин беше 04.01.2022, благодарам
Јас сум нова во темава и мајчинството воедно, па се извинувам ако прашањево ми е малку глупаво. Бебко ми е 26 дена, ама денес цел ден е буден, само бара во раце, кенка/плаче, у цело време бара да цица. Мислам 17ти пат како го дојам денес. Имам многу млеко иначе ќе се загрижев дека му е малку. Обично си дремнува во текот на денот по неколку часа и е мирно, ама денес ме пукна буквално. Мислев стомачето да не го мачи ама не кенка така, не се грчи, не црвенее, само кенка ко да сака нервите да ми ги скине. Дали е скок во развој или пак нешто сосем друго?
Growth spurt побарај на нет. Тоа се баш скокови во физички развој, за разлика од овие што тука ги дебатираме (mental leaps). Ги има на 3,6,9 недели и 3,6,9 месеци.
Луѓе помагајте!!! Денес излегуваме од фаза громче во 7ми скок...неможам да го оставам ни една секунда сам...Ноќеска ни преспа во раце со мм не беше возможно во кревет да се спушти тоа вришти пишти на цел глас, само што ќе го спуштиме одма се исправа седнува и почнува да плаче...Да препишам на скокот или нешто друго е во прашање? Какви се вашите искуства?
Majki vo 5ti skok sme skoro do gromceto Dali e vozmono da odbiva ad mleko od skokot ili nesto drugo e vo prasanje Kasi jade ama mleko strajkova iskustva Za 4 dena pravime 6 m
Кажете ми дека ова со станувањето у ниедно време 3 саат сабајле на пример, ќе пројде? Ај што не сум наспана ама и многу сум нервозна кога ќе станам така а беба рааположена за игра на најјако..
Ќе ти пишам нешто што мене ми го пиша @Pacient srna за спиењево навечер после 4ти скок, да не те плашам ама прости се со спиење цела вечер, толку беше
Господ нека ми е на помош, се трга и од цицка, пред 10 стана еве тек сега со возење у количка едвај се успавме. Ова е катастрофа. Треба сите орден да добиете.
Еее тоа е топ станување, да истерате 4 скок како тренинг, па после 5ти скок станување во 3 саат премија ќе ти биде После скоковиве сите се молат за бебињата од 2 месеци што си спиеа ама тешка работа
Кажете ми во 5ти скок кога почнаа да збеснуваат? Ние сме 24та недела по термин, 25та по дата на раѓање ама не е нешто многу збесната. Спиењето стандард и е ко што и беше, будење на саат ипол, два.
Златно дете ди имав, помалце каде каде спиеше од другите бебиња од 2 месеци ама бар ноќта ја преспиваше и имаше 3 дремки од по пола саат 40 мин.... шта је ово питам...
Ние во петок сме 26та недела по дата на раѓање блиску до громчето а во недела 6месеци полниме Многу е бесен , ништо не му е мерак веке некое време Се кара и со играчките